Таг: улица Питу Гули

БОГДАНОВИЌ ЈА ПРЕРЕДУВА ПРОПАДНАТАТА КОЦКА НА ЖЕРНОВСКИ КАЈ ЦРКВАТА СВЕТИ ЈОВАН

БОГДАНОВИЌ ЈА ПРЕРЕДУВА ПРОПАДНАТАТА КОЦКА НА ЖЕРНОВСКИ КАЈ ЦРКВАТА СВЕТИ ЈОВАН

Улицата Питу Гули која од црквата Свети Јован води кон Водно пак се реновира. Деновиве по налог на Општина Центар се санираат деловите на улицата каде ...
ИСПЛАТЕНИ ЛОЗАРИТЕ КОИ ПРОТЕСТИРАА ПРЕД „ПОВАРДАРИЕ“

ИСПЛАТЕНИ ЛОЗАРИТЕ КОИ ПРОТЕСТИРАА ПРЕД „ПОВАРДАРИЕ“

Прекинат е мирниот протест кој изминатите неколку дена го организираа околу 25 лозари пред винарската визба „Повардарие“ од Неготино, откако им биле и ...
ЛОЗАРИТЕ СО БЛОКАДА НА КАПИИТЕ НА „ПОВАРДАРИЕ“ СИ ГИ БАРААТ ПАРИТЕ ЗА ОТКУПЕНОТО ГРОЗЈЕ

ЛОЗАРИТЕ СО БЛОКАДА НА КАПИИТЕ НА „ПОВАРДАРИЕ“ СИ ГИ БАРААТ ПАРИТЕ ЗА ОТКУПЕНОТО ГРОЗЈЕ

Лозари синоќа ги блокираа двата влеза на винарската визба „Повардарие“ од Неготино и си ги бараат парите за предаденото грозје во 2014, 2015 и неиспла ...
ЛОЗАРИТЕ СИ ГИ БАРААТ ПАРИТЕ ЗА ГРОЗЈЕТО

ЛОЗАРИТЕ СИ ГИ БАРААТ ПАРИТЕ ЗА ГРОЗЈЕТО

Лозарите од Тиквешко реагираат дека сѐ уште им е платена втората рата за грозјето продадено минатата година, а рокот истекува во среда. Денеска во Ско ...
ВО ТИКВЕШКО СЕ КРАДАТ ДРВЕНИ КОЛЦИ ОД ЛОЗЈАТА ЗА ОГРЕВ

ВО ТИКВЕШКО СЕ КРАДАТ ДРВЕНИ КОЛЦИ ОД ЛОЗЈАТА ЗА ОГРЕВ

Во Тиквешко се крадат дрвени колци од лозја, најверојатно за огрев, но и за препродавање. Кражбите им прават голема штета на лозарите кои ионака се со ...
ОДЛОЖЕНО РОЧИШТЕТО ЗА СТЕЧАЈ НА ВИНАРИЈАТА „ПОВАРДАРИЕ“ ОД КОЈА ЗАВИСАТ 7.000 ЛОЗАРИ

ОДЛОЖЕНО РОЧИШТЕТО ЗА СТЕЧАЈ НА ВИНАРИЈАТА „ПОВАРДАРИЕ“ ОД КОЈА ЗАВИСАТ 7.000 ЛОЗАРИ

Судското рочиште во врска со барањето за поведување на стечајна постапка врз винарската визба „Повардарие” од Неготино е одложено. На лозарите кои ден ...
СТЕЧАЈОТ НА “ПОВАРДАРИЕ” ЌЕ ЗАГРОЗИ 7.000 ЛОЗАРИ

СТЕЧАЈОТ НА “ПОВАРДАРИЕ” ЌЕ ЗАГРОЗИ 7.000 ЛОЗАРИ

Протест пред Велешкиот суд денеска организираа околу триста лозари од Тиквешко, за да извршат притисок винарската визба “Повардарие” од Неготино да не ...
СО ПРОТЕСТ ПРЕД СУДОТ ЛОЗАРИТЕ В СРЕДА ЌЕ БАРААТ „ПОВАРДАРИЕ” ДА НЕ ОДИ ВО СТЕЧАЈ

СО ПРОТЕСТ ПРЕД СУДОТ ЛОЗАРИТЕ В СРЕДА ЌЕ БАРААТ „ПОВАРДАРИЕ” ДА НЕ ОДИ ВО СТЕЧАЈ

  Со протест пред велешкиот суд, лозарите од Тиквешко в среда ќе се обидат да извршат притисок  винарската визба „Повардарие” од Неготино да н ...
НА ВИНАРИИТЕ НЕПЛАЌАЧИ ЌЕ ИМ БИДАТ ОДЗЕМЕНИ ЛИЦЕНЦИТЕ 

НА ВИНАРИИТЕ НЕПЛАЌАЧИ ЌЕ ИМ БИДАТ ОДЗЕМЕНИ ЛИЦЕНЦИТЕ 

На винариите неплаќачи ќе им бидат одземени лиценците, ако не го почитуваат законот. Ним ќе им се даде можност во рок од два месеца да извезуваат вино ...
9 / 9 НАПИСИ