Таг: Уставен суд

1 2 3 26 10 / 254 НАПИСИ
МВР ПОДНЕСЕ КРИВИЧНА ПРИЈАВА ПРОТИВ САМКА ИБРАИМОСКИ ЗА ЗАКАНА КОН СУДИЈА НА УСТАВЕН СУД

МВР ПОДНЕСЕ КРИВИЧНА ПРИЈАВА ПРОТИВ САМКА ИБРАИМОСКИ ЗА ЗАКАНА КОН СУДИЈА НА УСТАВЕН СУД

Министерството за внатрешни работи (МВР) денеска поднело кривична пријава против Самка Ибраимоски, претседател на политичката партија ПЦЕР и поранешен ...
СЕДНИЦИТЕ НА УСТАВЕН СУД ЌЕ СЕ ЕМИТУВААТ ВО ЖИВО ЗА ДА ЈА ВРАТИМЕ ДОВЕРБАТА НА ГРАЃАНИТЕ ВО СУДСТВОТО, РЕЧЕ НОВИОТ ПРЕТСЕДАТЕЛ КОСТАДИНОВСКИ

СЕДНИЦИТЕ НА УСТАВЕН СУД ЌЕ СЕ ЕМИТУВААТ ВО ЖИВО ЗА ДА ЈА ВРАТИМЕ ДОВЕРБАТА НА ГРАЃАНИТЕ ВО СУДСТВОТО, РЕЧЕ НОВИОТ ПРЕТСЕДАТЕЛ КОСТАДИНОВСКИ

Враќање на довербата на граѓаните во правниот систем ќе биде приоритет во работата на новиот претседател на Уставен суд Дарко Костадиновски, најави то ...
СУДИЈАТА ДАРКО КОСТАДИНОВСКИ Е НОВИОТ ПРЕТСЕДАТЕЛ НА УСТАВНИОТ СУД

СУДИЈАТА ДАРКО КОСТАДИНОВСКИ Е НОВИОТ ПРЕТСЕДАТЕЛ НА УСТАВНИОТ СУД

Уставниот суд конечно по над 10 круга гласање, ја прекина уставната криза и доби нов претседател. Судијата Дарко Костадиновски добил мнозинство од гл ...
ПАВЛОВСКА-ДАНЕВА СЕ ПОВЛЕЧЕ, ПА ВАСИЌ-БОЗАЏИЕВА НЕ ДОБИ ГЛАСОВИ ЗА ПРЕТСЕДАТЕЛКА НА УСТАВЕН СУД, ПО ШТО И ОСМАН КАДРИУ КАКО ТРЕТ КАНДИДАТ НЕ ПОМИНА

ПАВЛОВСКА-ДАНЕВА СЕ ПОВЛЕЧЕ, ПА ВАСИЌ-БОЗАЏИЕВА НЕ ДОБИ ГЛАСОВИ ЗА ПРЕТСЕДАТЕЛКА НА УСТАВЕН СУД, ПО ШТО И ОСМАН КАДРИУ КАКО ТРЕТ КАНДИДАТ НЕ ПОМИНА

Уставниот суд од вчера нема претседател откако ѝ истече мандатот на Добрила Кацарска, а нов претседател не е избран. И покрај повлекувањето на Ана Пав ...
УСТАВНИОТ СУД ВЛЕГУВА ВО НОВА КРИЗА, НЕ МОЖЕ ДА ИЗБЕРЕ ПРЕТСЕДАТЕЛ

УСТАВНИОТ СУД ВЛЕГУВА ВО НОВА КРИЗА, НЕ МОЖЕ ДА ИЗБЕРЕ ПРЕТСЕДАТЕЛ

Тамам се комплетираше со девет судии, Уставниот суд денеска влегува во нова криза. Во четири обиди (круга на гласање), Уставниот суд не успеа да избер ...
ГОРДА СУМ, УКИНАВМЕ 78 ЗАКОНИ, ПОНИШТИВМЕ 6, СИТЕ ДОНЕСЕНИ ОД РАЗЛИЧНИ ВЛАСТИ ШТО НÈ ПРАВИ НАЈНЕЗАВИСНИ ВО ИСТОРИЈАТА НА УСТАВНИОТ СУД, КАЖА КАЦАРСКА

ГОРДА СУМ, УКИНАВМЕ 78 ЗАКОНИ, ПОНИШТИВМЕ 6, СИТЕ ДОНЕСЕНИ ОД РАЗЛИЧНИ ВЛАСТИ ШТО НÈ ПРАВИ НАЈНЕЗАВИСНИ ВО ИСТОРИЈАТА НА УСТАВНИОТ СУД, КАЖА КАЦАРСКА

Претседателката на Уставниот суд Добрила Кацарска на прес-конференцијата за отчет за тригодишниот мандат на највисокото уставобранителско место во држ ...
НА ГАРАЖНОТО МЕСТО НА ПРЕТСЕДАТЕЛКАТА НА УСТАВНИОТ СУД КАЦАРСКА ОСТАВЕНИ КРЕВЕТ И НОЖ

НА ГАРАЖНОТО МЕСТО НА ПРЕТСЕДАТЕЛКАТА НА УСТАВНИОТ СУД КАЦАРСКА ОСТАВЕНИ КРЕВЕТ И НОЖ

На гаражното место на претседателката на Уставниот суд Добрила Кацарска се најдени оставени импровизиран кревет и кујнскиот нож. Станува збор за подзе ...
УСТАВНИОТ СУД ЈА УКИНА ОДЛУКАТА ЗА СУСПЕНЗИЈА НА ДУП ВО КУМАНОВО, УТВРДИ ДЕКА НЕ ГО ЗАГРОЗУВА ЈАВНИОТ ИНТЕРЕС

УСТАВНИОТ СУД ЈА УКИНА ОДЛУКАТА ЗА СУСПЕНЗИЈА НА ДУП ВО КУМАНОВО, УТВРДИ ДЕКА НЕ ГО ЗАГРОЗУВА ЈАВНИОТ ИНТЕРЕС

Уставниот суд ја укина одлуката за суспензија на примена на Детален урбанистички план во Куманово, бидејќи оценил дека има отстапки во постапката за д ...
УСТАВНИОТ СУД УТРЕ ЌЕ ОДЛУЧУВА ЗА УСТАВНОСТА НА СУСПЕНДИРАНИОТ ДУП ВО КУМАНОВО

УСТАВНИОТ СУД УТРЕ ЌЕ ОДЛУЧУВА ЗА УСТАВНОСТА НА СУСПЕНДИРАНИОТ ДУП ВО КУМАНОВО

Уставниот суд утре ќе одлучува по иницијативата за оценување на уставноста на одлуката на Советот на Општина Куманово да ја суспендира примената на Де ...
УСТАВНИОТ СУД УКИНА ДУП ЗА ВЕЛЕС КОЈ ПРЕДВИДУВА 9-КАТНИЦА НА МЕСТОТО НА СТАРИОТ ТЕАТАР, ГРАЃАНИТЕ БАРААТ ТАМУ ДА СЕ ИЗГРАДИ ПАРК

УСТАВНИОТ СУД УКИНА ДУП ЗА ВЕЛЕС КОЈ ПРЕДВИДУВА 9-КАТНИЦА НА МЕСТОТО НА СТАРИОТ ТЕАТАР, ГРАЃАНИТЕ БАРААТ ТАМУ ДА СЕ ИЗГРАДИ ПАРК

Уставниот суд ја укина Одлуката за донесување на Детален урбанистички план за дел Општина Велес на левата страна од Велес. Со ова е прифатена иницијат ...
1 2 3 26 10 / 254 НАПИСИ