Таг: уставни амандмани

1 2 10 / 11 НАПИСИ
ПРЕТСЕДАТЕЛСКИТЕ ИЗБОРИ ЌЕ СЕ РАСПИШАТ НА 2 ИЛИ 3 ФЕВРУАРИ, ВЕЛИ ЏАФЕРИ

ПРЕТСЕДАТЕЛСКИТЕ ИЗБОРИ ЌЕ СЕ РАСПИШАТ НА 2 ИЛИ 3 ФЕВРУАРИ, ВЕЛИ ЏАФЕРИ

Претседателот на Собранието Талат Џафери смета дека Собранието ги исполнило планираните активности и ги реализирало сите зацртани планови годинава. ...
ВМРО-ДПМНЕ СЕ ПОВЛЕЧЕ ОД СОБРАНИСКАТА РАСПРАВА ЗА УСТАВНИТЕ АМАНДМАНИ, СЕДНИЦАТА ОДЛОЖЕНА ЗА УТРЕ ПОРАДИ СВЕТИ НИКОЛА

ВМРО-ДПМНЕ СЕ ПОВЛЕЧЕ ОД СОБРАНИСКАТА РАСПРАВА ЗА УСТАВНИТЕ АМАНДМАНИ, СЕДНИЦАТА ОДЛОЖЕНА ЗА УТРЕ ПОРАДИ СВЕТИ НИКОЛА

Расправата по уставните амандмани што требаше да се одржи вечерва на собрaниската Уставна комисија е одложена за утре во 12 часот, а одложувањето е по ...
УТРЕ ПОЧНУВА ЈАВНАТА ДЕБАТА ЗА НАЦРТ-АМАНДМАНИТЕ ЗА ПРОМЕНА НА УСТАВОТ

УТРЕ ПОЧНУВА ЈАВНАТА ДЕБАТА ЗА НАЦРТ-АМАНДМАНИТЕ ЗА ПРОМЕНА НА УСТАВОТ

Начелно е договорено Владата од утре да ја започне јавната расправа за нацрт-амандманите за промена на Уставот предвиден со Договорот од Преспа за реш ...
ЈАВНА РАСПРАВА ЗА УСТАВНИТЕ АМАНДМАНИ ДА ИМА И НАДВОР ОД СКОПЈЕ, ОДЛУЧИ ТЕЛОТО ЗА ПОМИРУВАЊЕ

ЈАВНА РАСПРАВА ЗА УСТАВНИТЕ АМАНДМАНИ ДА ИМА И НАДВОР ОД СКОПЈЕ, ОДЛУЧИ ТЕЛОТО ЗА ПОМИРУВАЊЕ

Јавната расправа по завршувањето на гласањето во Собранието за уставните нацрт-амандмани, покрај во Скопје, да има и во други градови низ Македонија, ...
АСНОМ НЕ СЕ БРИШЕ ОД ПРЕАМБУЛАТА, СО ДОГОВОРОТ ИНДЕНТИТЕТОТ Е ЗАГАРАНТИРАН, РЕЧЕ ЗАЕВ НА СОБРАНИСКАТА РАСПРАВА ЗА УСТАВНИТЕ ИЗМЕНИ

АСНОМ НЕ СЕ БРИШЕ ОД ПРЕАМБУЛАТА, СО ДОГОВОРОТ ИНДЕНТИТЕТОТ Е ЗАГАРАНТИРАН, РЕЧЕ ЗАЕВ НА СОБРАНИСКАТА РАСПРАВА ЗА УСТАВНИТЕ ИЗМЕНИ

Нема ништо спорно во иницијативата за измени на Уставот согласно Договорот од Преспа за решавање на спорот за името со Грција, рече премиерот Зоран За ...
ВО ПРЕАМБУЛАТА ОДЛУКИТЕ НА АСНОМ СЕ ЗАМЕНУВААТ СО ПРОГЛАСОТ ОД ПРВОТО ЗАСЕДАНИЕ НА АСНОМ  И СЕ ДОДАВА ОХРИДСКИОТ РАМКОВЕН ДОГОВОР – ЦЕЛОСЕН ТЕКСТ НА НАЦРТ УСТАВНИТЕ АМАНДМАНИ

ВО ПРЕАМБУЛАТА ОДЛУКИТЕ НА АСНОМ СЕ ЗАМЕНУВААТ СО ПРОГЛАСОТ ОД ПРВОТО ЗАСЕДАНИЕ НА АСНОМ И СЕ ДОДАВА ОХРИДСКИОТ РАМКОВЕН ДОГОВОР – ЦЕЛОСЕН ТЕКСТ НА НАЦРТ УСТАВНИТЕ АМАНДМАНИ

Владата го усвои текстот на нацрт-амандманите на Уставот на Република Македонија согласно Договорот од Преспа и заклучоците на македонското Собрание. ...
ВО ПРЕАМБУЛАТА ОДЛУКИТЕ НА АСНОМ СЕ ЗАМЕНУВААТ СО ПРОГЛАСОТ НА АСНОМ И СЕ ДОДАВА ОХРИДСКИОТ РАМКОВЕН ДОГОВОР, ГИ ПРЕТСТАВИ ЗАЕВ УСТАВНИТЕ АМАНДМАНИ

ВО ПРЕАМБУЛАТА ОДЛУКИТЕ НА АСНОМ СЕ ЗАМЕНУВААТ СО ПРОГЛАСОТ НА АСНОМ И СЕ ДОДАВА ОХРИДСКИОТ РАМКОВЕН ДОГОВОР, ГИ ПРЕТСТАВИ ЗАЕВ УСТАВНИТЕ АМАНДМАНИ

Премиерот Зоран Заев кажа дека со вториот уставен амандман одлуките на АСНОМ се заменуваат со прогласот од првото заседание на АСНОМ и се додава Охрид ...
НЕ ОЧЕКУВАМ ВМРО-ДПМНЕ ДА ГИ БЛОКИРА УСТАВНИТЕ АМАНДМАНИ, ПОСТАПКАТА ТРЕБА ДА ЗАВРШИ ДО ВТОРАТА ПОЛОВИНА НА ЈАНУАРИ, РЕЧЕ ЗАЕВ

НЕ ОЧЕКУВАМ ВМРО-ДПМНЕ ДА ГИ БЛОКИРА УСТАВНИТЕ АМАНДМАНИ, ПОСТАПКАТА ТРЕБА ДА ЗАВРШИ ДО ВТОРАТА ПОЛОВИНА НА ЈАНУАРИ, РЕЧЕ ЗАЕВ

Премиерот Зоран Заев не очекува дека ВМРО-ДПМНЕ ќе го блокира понатамошната постапка на утврдување на нацрт амандманите и очекува целата постапка за п ...
ВО УСТАВНИТЕ АМАНДМАНИ ЌЕ БИДАТ ИНКОРПОРИРАНИ ПОГОЛЕМ ДЕЛ ОД ПРЕДЛОЗИТЕ НА ОСУМТЕМИНА ОПОЗИЦИСКИ ПРАТЕНИЦИ И ЌЕ БИДАТ ГОТОВИ ДО ПЕТОК, КАЖА ЗАЕВ

ВО УСТАВНИТЕ АМАНДМАНИ ЌЕ БИДАТ ИНКОРПОРИРАНИ ПОГОЛЕМ ДЕЛ ОД ПРЕДЛОЗИТЕ НА ОСУМТЕМИНА ОПОЗИЦИСКИ ПРАТЕНИЦИ И ЌЕ БИДАТ ГОТОВИ ДО ПЕТОК, КАЖА ЗАЕВ

До петок треба да биде изготвен текстот на нацрт уставните амандмани и во нив ќе бидат инкорпорирани поголемиот дел од предлозите на осумтемина пратен ...
ВМРО-ДПМНЕ ПОДНЕСЕ 180 АМАНДМАНИ НА РЕБАЛАНСОТ НА БУЏЕТОТ, СОБРАНИЕТО ЧЕКА ВЛАДАТА ДА ГИ ПРАТИ УСТАВНИТЕ АМАНДМАНИ

ВМРО-ДПМНЕ ПОДНЕСЕ 180 АМАНДМАНИ НА РЕБАЛАНСОТ НА БУЏЕТОТ, СОБРАНИЕТО ЧЕКА ВЛАДАТА ДА ГИ ПРАТИ УСТАВНИТЕ АМАНДМАНИ

Денес почнува расправата во собраниската Комисија за финансирање и буџет за предлогот на владата за ребаланс на буџетот за 2018 година. Пратениците на ...
1 2 10 / 11 НАПИСИ