Таг: вакцини

1 33 34 35 36 350 / 351 НАПИСИ
ВАКЦИНАЦИЈАТА ПРОТИВ СЕЗОНСКИ ГРИП ПОЧНУВА ОД ПОНЕДЕЛНИК, ВАКЦИНИТЕ ЌЕ ЧИНАТ 650 ДЕНАРИ

ВАКЦИНАЦИЈАТА ПРОТИВ СЕЗОНСКИ ГРИП ПОЧНУВА ОД ПОНЕДЕЛНИК, ВАКЦИНИТЕ ЌЕ ЧИНАТ 650 ДЕНАРИ

Вакцинацијата против сезонски грип почнува од понеделник, а годинава се обезбедени 41.000 дози нови четривалентни вакцини. Од нив 28.000 дози, кои ги ...
МАКЕДОНИЈА ПРВПАТ НАБАВИ ЧЕТИРИВАЛЕНТНИ ВАКЦИНИ ПРОТИВ ГРИП ПО ПРЕПОРАКА НА СВЕТСКАТА ЗДРАВСТВЕНА ОРГАНИЗАЦИЈА

МАКЕДОНИЈА ПРВПАТ НАБАВИ ЧЕТИРИВАЛЕНТНИ ВАКЦИНИ ПРОТИВ ГРИП ПО ПРЕПОРАКА НА СВЕТСКАТА ЗДРАВСТВЕНА ОРГАНИЗАЦИЈА

Годишно од грип во Европската унија има околу 70.000 смртни случаи, а 90 отсто од нив се лица на возраст над 65 години, покажуваат податоците од Европ ...
НЕ ДОЦНИ ВАКЦИНАЦИЈАТА ПРОТИВ ГРИП, СЛЕДНАТА НЕДЕЛА СТИГААТ БЕСПЛАТНИТЕ ВАКЦИНИ ЗА ПЕНЗИОНЕРИТЕ СО ПРОСЕЧНИ ИЛИ БЕЗ ПЕНЗИИ, ВЕЛИ ФИЛИПЧЕ

НЕ ДОЦНИ ВАКЦИНАЦИЈАТА ПРОТИВ ГРИП, СЛЕДНАТА НЕДЕЛА СТИГААТ БЕСПЛАТНИТЕ ВАКЦИНИ ЗА ПЕНЗИОНЕРИТЕ СО ПРОСЕЧНИ ИЛИ БЕЗ ПЕНЗИИ, ВЕЛИ ФИЛИПЧЕ

Вакцинацијата против грип ќе почне до крајот на месецот, иако вообичаено таа почнува од 15 октомври. Од Министерството за здравство велат дека имуниза ...
ВАКЦИНИРАЊЕТО НЕ ИЗЛЕГУВА ОД МОДА – МАНЕКЕНКАТА КАТЕРИНА ИВАНОВСКА ВО КАМПАЊА НА УНИЦЕФ

ВАКЦИНИРАЊЕТО НЕ ИЗЛЕГУВА ОД МОДА – МАНЕКЕНКАТА КАТЕРИНА ИВАНОВСКА ВО КАМПАЊА НА УНИЦЕФ

Канцеларијата на УНИЦЕФ во земјава и Министерството за здравство објавија видео со манекенката Катерина Ивановска за подигање на јавната свест, дека в ...
МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЗДРАВСТВО МОЖЕ ДА КАЗНУВА ЗА НЕПРИМЕНИ ВАКЦИНИ, НО НЕМА ЗАКОНСКА МОЖНОСТ ДА СЕ ЗАБРАНИ УПИС ВО УЧИЛИШТЕ

МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЗДРАВСТВО МОЖЕ ДА КАЗНУВА ЗА НЕПРИМЕНИ ВАКЦИНИ, НО НЕМА ЗАКОНСКА МОЖНОСТ ДА СЕ ЗАБРАНИ УПИС ВО УЧИЛИШТЕ

Министерството за образование и наука вели дека здравствените власти имаат на располагање механизми и санкции ако не се исполнети обрските од задолжит ...
ВАКЦИНАЦИЈАТА ЌЕ БИДЕ УСЛОВ ЗА ГРАДИНКА И ШКОЛО, НАЈАВИ МИНИСТЕРОТ ФИЛИПЧЕ ПО ПОВОД ЕВРОПСКАТА НЕДЕЛА НА ИМУНИЗАЦИЈАТА

ВАКЦИНАЦИЈАТА ЌЕ БИДЕ УСЛОВ ЗА ГРАДИНКА И ШКОЛО, НАЈАВИ МИНИСТЕРОТ ФИЛИПЧЕ ПО ПОВОД ЕВРОПСКАТА НЕДЕЛА НА ИМУНИЗАЦИЈАТА

Под мотото „Заштити, спречи, вакцинирај“ во Градскиот парк во Скопје, Министерството за здравство организираше забавно-едукативен настан, со што по 13 ...
ГОДИНАВА ДЕВЕТ ЗАРАЗЕНИ СО МАЛИ СИПАНИЦИ, ВЛАСТИТЕ АПЕЛИРААТ ЗАДОЛЖИТЕЛНО ДА СЕ ВАКЦИНИРААТ ДЕЦАТА

ГОДИНАВА ДЕВЕТ ЗАРАЗЕНИ СО МАЛИ СИПАНИЦИ, ВЛАСТИТЕ АПЕЛИРААТ ЗАДОЛЖИТЕЛНО ДА СЕ ВАКЦИНИРААТ ДЕЦАТА

Годинава се регистрирани девет случаи на заразени со мали сипаници, од кои само четири случаи се епидемиолошки поврзани, соопшти Министерството за здр ...
ЗА ГРАДИНКА И УЧИЛИШТЕ ВАКЦИНАЦИЈАТА МОРА ДА Е ЗАДОЛЖИТЕЛНА, ВЕЛИ МИНИСТЕРОТ ФИЛИПЧЕ

ЗА ГРАДИНКА И УЧИЛИШТЕ ВАКЦИНАЦИЈАТА МОРА ДА Е ЗАДОЛЖИТЕЛНА, ВЕЛИ МИНИСТЕРОТ ФИЛИПЧЕ

Македонија ќе формира Национално тело за вакцинација, кое ќе биде одговорно за целокупниот процес за вакцинација во земјава. Ова било договорено на дв ...
РОДИТЕЛИТЕ СЕ ЗА ВАКЦИНАЦИЈА НА ДЕЦАТА И ПОКРАЈ НЕГАТИВНАТА КАМПАЊА, ПОКАЖА ИСТРАЖУВАЊЕТО НА ХЕЛТГРУПЕР

РОДИТЕЛИТЕ СЕ ЗА ВАКЦИНАЦИЈА НА ДЕЦАТА И ПОКРАЈ НЕГАТИВНАТА КАМПАЊА, ПОКАЖА ИСТРАЖУВАЊЕТО НА ХЕЛТГРУПЕР

Резултатите од истражувањето на невладината организација „Хелтгрупер“ за вакцинацијата во земјава, покажале дека повеќето од родителите кои учествувал ...
ИНТЕРНЕТОТ E ВИНОВЕН ШТО РОДИТЕЛИТЕ СЕ ПЛАШАТ ДА ГИ ВАКЦИНИРААТ ДЕЦАТА, ВЕЛИ СОВЕТНИЧКА ВО МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЗДРАВСТВО

ИНТЕРНЕТОТ E ВИНОВЕН ШТО РОДИТЕЛИТЕ СЕ ПЛАШАТ ДА ГИ ВАКЦИНИРААТ ДЕЦАТА, ВЕЛИ СОВЕТНИЧКА ВО МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЗДРАВСТВО

За намалениот процент на имунизација, советничката во Министерството за здравство Јованка Костова ги обвини несоодветните интернет страници кои водат ...
1 33 34 35 36 350 / 351 НАПИСИ