Таг: Вардар

1 2 3 14 10 / 139 НАПИСИ
ЦРПЕЊЕТО ПЕСОК ОД ВАРДАР ГО МЕНУВААТ ТЕКОТ И КОРИТОТО НА РЕКАТА, АЛАРМИРААТ УЧЕСНИЦИТЕ НА ВАРДАРСКАТА РЕГАТА

ЦРПЕЊЕТО ПЕСОК ОД ВАРДАР ГО МЕНУВААТ ТЕКОТ И КОРИТОТО НА РЕКАТА, АЛАРМИРААТ УЧЕСНИЦИТЕ НА ВАРДАРСКАТА РЕГАТА

Учесниците на Вардарската регата при нивното пловење по реката виделе бројни еколошки проблеми на Вардар. Освен што се одржува традицијата на велешкит ...
АРСОВСКА НИШТО НЕ РАБОТИ НА ПРОЕКТОТ ЗА ПРЕЧИСТИТЕЛНА СТАНИЦА, А ЖИВОТНАТА СРЕДИНА Е ЕДЕН ОД КРИТЕРИУМИТЕ ЗА ЧЛЕНСТВО ВО ЕУ, РЕЧЕ КОВАЧЕВСКИ

АРСОВСКА НИШТО НЕ РАБОТИ НА ПРОЕКТОТ ЗА ПРЕЧИСТИТЕЛНА СТАНИЦА, А ЖИВОТНАТА СРЕДИНА Е ЕДЕН ОД КРИТЕРИУМИТЕ ЗА ЧЛЕНСТВО ВО ЕУ, РЕЧЕ КОВАЧЕВСКИ

Премиерот Димитар Ковачевски денеска ја прозва градоначалничката Данела Арсовска дека не работи на проектот за изградба на пречистителна станица за от ...
РЕА СЕ ШИРИ ОД ИСПУСНИТЕ КАНАЛИ ЗА КАНАЛИЗАЦИЈА ВО ВАРДАР ВО ВЕЛЕС

РЕА СЕ ШИРИ ОД ИСПУСНИТЕ КАНАЛИ ЗА КАНАЛИЗАЦИЈА ВО ВАРДАР ВО ВЕЛЕС

Реа се шири од трите испусни канали за отпадните води и канализацијата кои се влеваат во реката Вардар во Велес и се од отворен тип. „Мора да се пр ...
НАДОЈДЕНИОТ ВАРДАР МУ СЕ ЗАКАНУВА НА МОСТОТ КАЈ БАШИНО СЕЛО, НЕ СЕ САНИРА ИАКО Е НЕБЕЗБЕДЕН

НАДОЈДЕНИОТ ВАРДАР МУ СЕ ЗАКАНУВА НА МОСТОТ КАЈ БАШИНО СЕЛО, НЕ СЕ САНИРА ИАКО Е НЕБЕЗБЕДЕН

Оваа пролет, со надојдените води на Вардар, мостот за влез во Велес кај Башино Село повторно е закана за возилата кои го користат. Пред пет години стр ...
СО ШЕСТ МЕСЕЦИ ДОЦНЕЊЕ, ЗАПОЧНА ИЗГРАДБАТА НА КЕЈОТ НА ДЕСНАТА СТРАНА НА ВАРДАР ВО ВЕЛЕС

СО ШЕСТ МЕСЕЦИ ДОЦНЕЊЕ, ЗАПОЧНА ИЗГРАДБАТА НА КЕЈОТ НА ДЕСНАТА СТРАНА НА ВАРДАР ВО ВЕЛЕС

Во средината на минатата седмица почна изградбата на кејот од десната страна на Вардар во Велес. Должината на кејот ќе биде 200 метри, од мостот „Геми ...
ПО 4-МЕСЕЧНИОТ ЗАСТОЈ БЕЗ ПРИЧИНА, КЕЈОТ НА ВАРДАР ВО ВЕЛЕС ЌЕ ПРОДОЛЖИ ДА СЕ ГРАДИ ШТОМ ЌЕ СЕ СТАБИЛИЗИРА НИВОТО НА РЕКАТА, ВЕЛИ ГРАДОНАЧАЛНИКОТ

ПО 4-МЕСЕЧНИОТ ЗАСТОЈ БЕЗ ПРИЧИНА, КЕЈОТ НА ВАРДАР ВО ВЕЛЕС ЌЕ ПРОДОЛЖИ ДА СЕ ГРАДИ ШТОМ ЌЕ СЕ СТАБИЛИЗИРА НИВОТО НА РЕКАТА, ВЕЛИ ГРАДОНАЧАЛНИКОТ

Изградбата на кејот на реката Вардар, од нејзината десна страна ќе продолжи штом ќе се стабилизира нивото на реката, најави градоначалникот на Општина ...
ПО ТРИ ДЕНА ПРЕБАРУВАЊЕ, НАЈДЕНО Е ТЕЛОТО НА ЖЕНАТА  ЗА КОЈА СЕ ВЕРУВА ДЕКА СКОКНАЛА ОД МОВЧЕ ВО ВАРДАР ВО ВЕЛЕС

ПО ТРИ ДЕНА ПРЕБАРУВАЊЕ, НАЈДЕНО Е ТЕЛОТО НА ЖЕНАТА  ЗА КОЈА СЕ ВЕРУВА ДЕКА СКОКНАЛА ОД МОВЧЕ ВО ВАРДАР ВО ВЕЛЕС

По три дена потрага, најдено е телотo на жената за која се верува дека скокнала во Вардар во Велес. Нејзиниот идентитет е потврден од страна на синот. ...
ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА ВЕЛЕС ВЕЛИ ДЕКА Е БЛОКИРАНА ИЗГРАДБАTA НА КЕЈОТ НА ВАРДАР, ИНСПЕКЦИИТЕ ТВРДАТ НЕМА КОМПЛЕТНА ДОКУМЕНТАЦИЈА

ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА ВЕЛЕС ВЕЛИ ДЕКА Е БЛОКИРАНА ИЗГРАДБАTA НА КЕЈОТ НА ВАРДАР, ИНСПЕКЦИИТЕ ТВРДАТ НЕМА КОМПЛЕТНА ДОКУМЕНТАЦИЈА

По само еден ден градежни работи, сопре изградбата на кеј од десната страна на реката Вардар во Велес. Откако на почетокот на ноември се отстрани зеле ...
ПОРАДИ НЕПОЧИТУВАЊЕ НА РОКОВИТЕ РАСКИНАТ ДОГОВОРОТ СО ФРАНЦУСКАТА ФИРМА КОЈА ГИ ГРАДЕШЕ КОЛЕКТОРИТЕ ЗА ОТПАДНИ ВОДИ НА ВАРДАР

ПОРАДИ НЕПОЧИТУВАЊЕ НА РОКОВИТЕ РАСКИНАТ ДОГОВОРОТ СО ФРАНЦУСКАТА ФИРМА КОЈА ГИ ГРАДЕШЕ КОЛЕКТОРИТЕ ЗА ОТПАДНИ ВОДИ НА ВАРДАР

Министерството за животна средина го раскина договорот со француската фирма „НГЕ“ која го градеше колекторски систем за отпадни води на реката Вардар. ...
ПО ПЕТ ДЕНА ПРЕТРАГА ПРОНАЈДЕНО Е БЕЗЖИВОТНОТО ТЕЛОТО НА КУМАНОВЕЦОТ КОЈ СО АВТОМОБИЛОТ ИЗЛЕТА ВО ВАРДАР

ПО ПЕТ ДЕНА ПРЕТРАГА ПРОНАЈДЕНО Е БЕЗЖИВОТНОТО ТЕЛОТО НА КУМАНОВЕЦОТ КОЈ СО АВТОМОБИЛОТ ИЗЛЕТА ВО ВАРДАР

Градоначалникот на Општина Желино Блерим Сејдиу објави преку социјалните мрежи дека утринава во реката Вардар е најдено телото на 22-годишниот Ердон Р ...
1 2 3 14 10 / 139 НАПИСИ