Таг: Ваутер Пломп

1 2 10 / 20 НАПИСИ
И НА ЗАМИНУВАЊЕ ХОЛАНДСКИОТ АМБАСАДОР ПЛОМП ПРЕДУПРЕДИ ЗА СЈО

И НА ЗАМИНУВАЊЕ ХОЛАНДСКИОТ АМБАСАДОР ПЛОМП ПРЕДУПРЕДИ ЗА СЈО

Холандскиот амбасадор во Скопје Ваутер Пломп и на денешната средба со премиерот Зоран Заев ја нагласил значајната улога на СЈО во борбата против коруп ...
ОПОЗИЦИЈАТА ДА ПОНЕСЕ ОДГОВОРНОСТ ЗА ЗАКОНОТ ЗА СЈО, РЕЧЕ ХОЛАНДСКИОТ АМБАСАДОР ПЛОМП

ОПОЗИЦИЈАТА ДА ПОНЕСЕ ОДГОВОРНОСТ ЗА ЗАКОНОТ ЗА СЈО, РЕЧЕ ХОЛАНДСКИОТ АМБАСАДОР ПЛОМП

Холандскиот амбасадор Ваутер Пломп повтори дека усвојувањето на Законот за Јавно обвинителство останува услов за Македонија да добие датум за почеток ...
ХОЛАНДСКИОТ АМБАСАДОР ПЛОМП И ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА ЧАИР ГАНИУ ВОЗЕА ВЕЛОСИПЕДИ ПОВИКУВАЈЌИ НА ТОЛЕРАНЦИЈА И СОЖИВОТ

ХОЛАНДСКИОТ АМБАСАДОР ПЛОМП И ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА ЧАИР ГАНИУ ВОЗЕА ВЕЛОСИПЕДИ ПОВИКУВАЈЌИ НА ТОЛЕРАНЦИЈА И СОЖИВОТ

Амбасадорот на Холандија Ваутер Пломп и градоначалникот на Општина Чаир Висар Ганиу денеска во паркот во Чаир возеа велосипед со цел да се промовира т ...
„НОЌНАТА СТРАЖА“ НА РЕМБРАНТ НА СЛИКАЊЕ ВО СКОПЈЕ ЗА ДЕНОТ НА ХОЛАНДСКИОТ КРАЛ

„НОЌНАТА СТРАЖА“ НА РЕМБРАНТ НА СЛИКАЊЕ ВО СКОПЈЕ ЗА ДЕНОТ НА ХОЛАНДСКИОТ КРАЛ

Холандската амбасада во Скопје вчера го одбележа Националниот ден на Кралството Холандија со прием во знакот на ремек-делото на Рембрант „Ноќна стража ...
СЈО ГО ДАДЕ КЛУЧНИОТ ПРИДОНЕС ВО БОРБАТА ПРОТИВ КОРУПЦИЈАТА И ОРГАНИЗИРАНИОТ КРИМИНАЛ, РЕЧЕ АМБАСАДОРОТ ПЛОМП НА ЦЕРЕМОНИЈАТА ЗА ДЕНОТ НА ПРАВОСУДСТВОТО

СЈО ГО ДАДЕ КЛУЧНИОТ ПРИДОНЕС ВО БОРБАТА ПРОТИВ КОРУПЦИЈАТА И ОРГАНИЗИРАНИОТ КРИМИНАЛ, РЕЧЕ АМБАСАДОРОТ ПЛОМП НА ЦЕРЕМОНИЈАТА ЗА ДЕНОТ НА ПРАВОСУДСТВОТО

САД и Холандија изразија цврста поддршка за Сепцијалното јавно обвинителство како клучно за враќање на довербата на јавноста во правосудството, на цер ...
ДУРИ И ДА СЕ ОДЛОЖИ ПРЕПОРАКАТА ЗА ПРЕГОВОРИ СО ЕУ, ЗАКОНОТ ЗА СЈО СО СТРАНСКИ ПЕЧАТ ЌЕ СЕ ДОНЕСЕ, ВЕЛАТ ОД ВЛАДАТА

ДУРИ И ДА СЕ ОДЛОЖИ ПРЕПОРАКАТА ЗА ПРЕГОВОРИ СО ЕУ, ЗАКОНОТ ЗА СЈО СО СТРАНСКИ ПЕЧАТ ЌЕ СЕ ДОНЕСЕ, ВЕЛАТ ОД ВЛАДАТА

Кога ВМРО-ДПМНЕ ќе достави конкретни амандмани на Законот за Јавно обвинителство, тогаш ќе има нова средба за да се разгледаат, кажа министерката за п ...
СЈО МОРА ДА РАБОТИ ЗА ДА ИМА ОДГОВОРНОСТ ЗА КРИВИЧНИТЕ ДЕЛА ОД ПРИСЛУШУВАНИТЕ РАЗГОВОРИ, ВЕЛИ ХОЛАНДСКИОТ АМБАСАДОР ПЛОМП

СЈО МОРА ДА РАБОТИ ЗА ДА ИМА ОДГОВОРНОСТ ЗА КРИВИЧНИТЕ ДЕЛА ОД ПРИСЛУШУВАНИТЕ РАЗГОВОРИ, ВЕЛИ ХОЛАНДСКИОТ АМБАСАДОР ПЛОМП

Холандија како донатор и како поддржувач на Македонија и на СЈО сака нејзината поддршка да биде од корист и работата да биде завршена, односно да се в ...
ХОЛАНДИЈА Е ПРВ ИНВЕСТИТОР ВО МАКЕДОНИЈА, ОДБЕЛЕЖАНИ 25 ГОДИНИ ДИПЛОМАТСКИ ОДНОСИ

ХОЛАНДИЈА Е ПРВ ИНВЕСТИТОР ВО МАКЕДОНИЈА, ОДБЕЛЕЖАНИ 25 ГОДИНИ ДИПЛОМАТСКИ ОДНОСИ

Македонија и Холандија ја одбележаа 25-годишнината од воспоставување на дипломатските односи со портокалова забава во чест на холандската национална б ...
ХОЛАНДИЈА ЈА ПОДДРЖУВА ЕВРОАТЛАНТСКАТА ИНТЕГРАЦИЈА НА МАКЕДОНИЈА ВРЗ ОСНОВА НА СТРОГ И ПРАВИЧЕН ПРИСТАП, ВЕЛИ АМБАСАДОРОТ ПЛОМП

ХОЛАНДИЈА ЈА ПОДДРЖУВА ЕВРОАТЛАНТСКАТА ИНТЕГРАЦИЈА НА МАКЕДОНИЈА ВРЗ ОСНОВА НА СТРОГ И ПРАВИЧЕН ПРИСТАП, ВЕЛИ АМБАСАДОРОТ ПЛОМП

Холандија отсекогаш била и ќе продолжи да биде пријател и партнер на Македонија и да ја поддржува нејзината евроатланска интеграција врз основа на стр ...
ЗАГАДУВАЊЕТО Е КРШЕЊЕ НА ЧОВЕКОВИТЕ ПРАВА, ВЕЛИ НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ

ЗАГАДУВАЊЕТО Е КРШЕЊЕ НА ЧОВЕКОВИТЕ ПРАВА, ВЕЛИ НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ

Граѓаните на Македонија имаат право на здрава животна средина и властите, било локални или државни, мора да сторат сè, за да им овозможат живот во под ...
1 2 10 / 20 НАПИСИ