Таг: Велес

1 62 63 64 65 66 69 640 / 682 НАПИСИ
КОМПОЗИТОРОТ СТЕФАН ГАЈДОВ ЈА ПРОЕКТИРАЛ КУЌАТА НА ГЛУШКОВИ ВО ВЕЛЕС ПРЕД 90 ГОДИНИ

КОМПОЗИТОРОТ СТЕФАН ГАЈДОВ ЈА ПРОЕКТИРАЛ КУЌАТА НА ГЛУШКОВИ ВО ВЕЛЕС ПРЕД 90 ГОДИНИ

Малкумина знаат дека прославениот македонски композитор, диригент и педагог од првата генерација македонски музички дејци Стефан Гајдов (Велес, 8 јуни ...
ОДЛОЖЕНО СТЕЧАЈНОТО РОЧИШТЕ ЗА „ФЕНИ“

ОДЛОЖЕНО СТЕЧАЈНОТО РОЧИШТЕ ЗА „ФЕНИ“

Испитното рочиште за финансиско-материјалната состојба на АД „Фени“ во стечај и извештајното Собрание на доверители, закажани за денеска во Основен су ...
ВЕЛЕШАНИ САКААТ ОФИЦЕРСКИ ДОМ ДА СТАНЕ РЕСТОРАН  

ВЕЛЕШАНИ САКААТ ОФИЦЕРСКИ ДОМ ДА СТАНЕ РЕСТОРАН  

Како да се искористат поранешниот Офицерски дом, зградата на киното, поранешното основно училиште „Џинот“,  некогашниот хотел „Вила зора“ , се прашува ...
СПЕЦИЈАЛИТЕТОТ ПАСТРМА ЦЕЛ ВЕК СЕ ПРАВИ ВО КАСАПНИЦАТА НА АМБАРКОВИ ВО ВЕЛЕС

СПЕЦИЈАЛИТЕТОТ ПАСТРМА ЦЕЛ ВЕК СЕ ПРАВИ ВО КАСАПНИЦАТА НА АМБАРКОВИ ВО ВЕЛЕС

Во овој зимски период, во велешките месарници има зголемена побарувачка на месна преработка, по која градот е познат надалеку кај гурманите. Тоа е пас ...
ВЕЛЕШАНЕЦОТ ТОДОР МИТУШЕСКИ ПЕНЗИЈАТА ЈА ДАВА ЗА ЦРВЕН  КРСТ

ВЕЛЕШАНЕЦОТ ТОДОР МИТУШЕСКИ ПЕНЗИЈАТА ЈА ДАВА ЗА ЦРВЕН  КРСТ

Во Велес има многу луѓе на кои им е  потребна  помош, но има  малкумина кои даваат. Тодор Митушевски со години секој месец  неговата, како што вели, с ...
ЕДНА НЕДЕЛА НЕ СЕ МЕРАТ ВРЕДНОСТИТЕ НА ПМ10 ЧЕСТИЧКИТЕ ВО ВЕЛЕС,  ПОДАТОЦИТЕ ЗА ВОЗДУХОТ СЕ НЕТОЧНИ

ЕДНА НЕДЕЛА НЕ СЕ МЕРАТ ВРЕДНОСТИТЕ НА ПМ10 ЧЕСТИЧКИТЕ ВО ВЕЛЕС, ПОДАТОЦИТЕ ЗА ВОЗДУХОТ СЕ НЕТОЧНИ

Повторно вон функција е мерната станица во Велес. Локалната  власт предупредува не верувајте на податоците дека воздухот во градот е чист и незагаден. ...
НЕМА ИНСУЛИНСКА КРИЗА ОТИ ПРОИЗВОДИТЕЛОТ ДОНИРАЛ ИНСУЛИН

НЕМА ИНСУЛИНСКА КРИЗА ОТИ ПРОИЗВОДИТЕЛОТ ДОНИРАЛ ИНСУЛИН

Во Македонија нема инсулинска криза, тврди Министерството за здравство, откако болните од дијабетес од Велес упатија писмо до премиерот Зоран Заев, од ...
ВЕЛЕШКИТЕ ДИЈАБЕТИЧАРИ БАРААT ОД ЗАЕВ ИТНО ДА ЈА РЕШИ ИНСУЛИНСКАТА КРИЗА

ВЕЛЕШКИТЕ ДИЈАБЕТИЧАРИ БАРААT ОД ЗАЕВ ИТНО ДА ЈА РЕШИ ИНСУЛИНСКАТА КРИЗА

Велешките дијабетичари со писмо до премиерот Зоран Заев бараат да се реши инсулинската криза. Тие посочуваат дека од почетокот на месецов инсулин нема ...
ДО МАРТ ДОТУР НА СТОКА ВО ЦЕНТАРОТ НА ВЕЛЕС САМО ОД 18 ДО 7 ЧАСОТ

ДО МАРТ ДОТУР НА СТОКА ВО ЦЕНТАРОТ НА ВЕЛЕС САМО ОД 18 ДО 7 ЧАСОТ

Со новата одлука на советниците на Општина Велес, од 1 декември до 28 февруари дотурот на стока во централното градско подрачје ќе се врши во период о ...
ПО ПЕТ ГОДИНИ ЧЕКАЊЕ АСФАЛТИРАНА УЛИЦАТА ВО НАСЕЛБАТА ХАБИТАТ ВО ВЕЛЕС

ПО ПЕТ ГОДИНИ ЧЕКАЊЕ АСФАЛТИРАНА УЛИЦАТА ВО НАСЕЛБАТА ХАБИТАТ ВО ВЕЛЕС

По пет години чекање, станарите од две згради во комплексот згради Хабитат во Велес добија асфалтирана улица. Станарите од другите  три згради ќе прич ...
1 62 63 64 65 66 69 640 / 682 НАПИСИ