Таг: вето

1 2 3 4 5 6 11 40 / 108 НАПИСИ
НЕМАМЕ ВЕЌЕ ЕНЕРГИЈА ЗА БУГАРИЈА, ЈУНИ Е ПОСЛЕДНАТА ШАНСА ЗА ЕУ, ВЛАДАТА ПОЧНУВА СТРАТЕШКИ ДИЈАЛОГ СО САД, ИЗЈАВИ ОСМАНИ

НЕМАМЕ ВЕЌЕ ЕНЕРГИЈА ЗА БУГАРИЈА, ЈУНИ Е ПОСЛЕДНАТА ШАНСА ЗА ЕУ, ВЛАДАТА ПОЧНУВА СТРАТЕШКИ ДИЈАЛОГ СО САД, ИЗЈАВИ ОСМАНИ

Македонија на 2 јуни во Вашингтон почнува процес на стратешки дијалог со Соединетите Американски Држави, но тоа нема врска со еветуалното повторно вет ...
УНГАРИЈА НАЈАВИ ДЕКА ЌЕ СТАВИ ВЕТО НА ЗАБРАНАТА ЗА УВОЗ НА РУСКАТА НАФТА

УНГАРИЈА НАЈАВИ ДЕКА ЌЕ СТАВИ ВЕТО НА ЗАБРАНАТА ЗА УВОЗ НА РУСКАТА НАФТА

Унгарија најави дека ќе стави вето на предлогот на Европската Унија да се забрани увоз на руската нафта. Министерот за надворешни работи Золтан Ковач ...
АМЕРИКАНСКА КОНГРЕСМЕНКА НАЈАВИ МОЖНИ САНКЦИИ ЗА БУГАРИЈА ПОРАДИ ВЕТОТО ЗА МАКЕДОНИЈА

АМЕРИКАНСКА КОНГРЕСМЕНКА НАЈАВИ МОЖНИ САНКЦИИ ЗА БУГАРИЈА ПОРАДИ ВЕТОТО ЗА МАКЕДОНИЈА

Американската конгресменка Клаудија Тени кажа дека размислува да формира коалиција во Претставничкиот дом и Сенатот што би работела на можни санкции п ...
ЕУ НЕ СМЕЕ ДА ДОЗВОЛИ НАЦИОНАЛИЗМОТ ДА СТАВА ВЕТО ВРЗ СЛОБОДАТА, КАЖА ЗАЕВ НА ПАНЕЛ НА ФРАНЦУСКАТА АМБАСАДА

ЕУ НЕ СМЕЕ ДА ДОЗВОЛИ НАЦИОНАЛИЗМОТ ДА СТАВА ВЕТО ВРЗ СЛОБОДАТА, КАЖА ЗАЕВ НА ПАНЕЛ НА ФРАНЦУСКАТА АМБАСАДА

„Променете го начинот на носењето одлуки. ЕУ мора да дејствува во сопствена корист, во корист на европската идеја која по дефиниција е либерална, отво ...
НЕ МОЖЕ ПОПУЛИСТИЧКО-НАЦИОНАЛИСТИЧКИ РЕТОРИКИ НА БУГАРИЈА ДА БИДАТ ПРЕЧКА НА ПАТОТ КОН ЕУ, КАЖА КОВАЧЕВСКИ

НЕ МОЖЕ ПОПУЛИСТИЧКО-НАЦИОНАЛИСТИЧКИ РЕТОРИКИ НА БУГАРИЈА ДА БИДАТ ПРЕЧКА НА ПАТОТ КОН ЕУ, КАЖА КОВАЧЕВСКИ

Не може политичка борба во соседна држава-членка на ЕУ и популистичко-националистички реторики да бидат пречка за почетокот на преговорите со Европска ...
ТРЕБА ДА ГО ПОМЕСТИМЕ ВЕТОТО ЗА МАКЕДОНИЈА, НЕ ДА ГО ПОДИГНЕМЕ, ВЕЛИ ПЕТКОВ

ТРЕБА ДА ГО ПОМЕСТИМЕ ВЕТОТО ЗА МАКЕДОНИЈА, НЕ ДА ГО ПОДИГНЕМЕ, ВЕЛИ ПЕТКОВ

Бугарскиот премиер Кирил Петков вели дека Бугарија треба да го помести ветото за македонските евроинтеграции, а не да го подигне, во интервју за бугар ...
НЕМОЈ, БРАТЕ

НЕМОЈ, БРАТЕ

Следниот услов ќе биде – ај не претерувајте со антифашизмот ако сакате да влезете во ЕУ. ...
ПОТРЕБЕН Е ЦЕЛОСЕН ПРЕСВРТ КОН БУГАРИЈА, НЕЈЗИНАТА ДРЖАВНА ПОЛИТИКА КОН НАС Е НЕПРИЈАТЕЛСКА, ВЕЛИ НИКОЛА ДИМИТРОВ

ПОТРЕБЕН Е ЦЕЛОСЕН ПРЕСВРТ КОН БУГАРИЈА, НЕЈЗИНАТА ДРЖАВНА ПОЛИТИКА КОН НАС Е НЕПРИЈАТЕЛСКА, ВЕЛИ НИКОЛА ДИМИТРОВ

Потребен е целосен пресврт во нашата политика кон Бугарија, што ќе се темели на достоинството на нацијата, на европските принципи и на меѓународното п ...
БУГАРИЈА И МАКЕДОНИЈА ДА СИ ПРЕГОВАРААТ, A ЕУ ДА СИ ОДЛУЧИ ЗА ПРОШИРУВАЊЕТО, ВЕЛАТ ОД СТЕЈТ ДЕПАРТМЕНТОТ

БУГАРИЈА И МАКЕДОНИЈА ДА СИ ПРЕГОВАРААТ, A ЕУ ДА СИ ОДЛУЧИ ЗА ПРОШИРУВАЊЕТО, ВЕЛАТ ОД СТЕЈТ ДЕПАРТМЕНТОТ

САД сметаат дека Северна Македонија и Бугарија треба да го решат спорот на билатерална основа преку преговори и дијалог, и иако прашањето за проширува ...
ОТВОРИ ВРАТА

ОТВОРИ ВРАТА

Малку мака си имаме што за нам да ни одобрат европска иднина треба да решиме чиј е цар Самоил, па сега уште да се секираме и за европската иднина на Е ...
1 2 3 4 5 6 11 40 / 108 НАПИСИ