Таг: Вратница

ВРАТНИЧАНЕЦОТ КОЈ ЛАНИ ПОЧИНА НА БАРИКАДИТЕ ПРОТИВ ИЗГРАДБАТА НА МИНИХИДРОЦЕНТРАЛИ ДОБИ СПОМЕН-ОБЕЛЕЖЈЕ

ВРАТНИЧАНЕЦОТ КОЈ ЛАНИ ПОЧИНА НА БАРИКАДИТЕ ПРОТИВ ИЗГРАДБАТА НА МИНИХИДРОЦЕНТРАЛИ ДОБИ СПОМЕН-ОБЕЛЕЖЈЕ

Долгогодишната борба на жителите на Вратница, Старе Село и Орашје против изградба на минихидроцентрала на Вратничка Река однесе и една жртва. Минатата ...
УЧЕНИЦИТЕ ОД ВРАТНИЦА ДОБИЈА 22 МУЗИЧКИ ИНСТРУМЕНТИ ОД ИСЕЛЕНИЦИТЕ ОД САД

УЧЕНИЦИТЕ ОД ВРАТНИЦА ДОБИЈА 22 МУЗИЧКИ ИНСТРУМЕНТИ ОД ИСЕЛЕНИЦИТЕ ОД САД

Основното училиште „Симче Настовски“ од Вратница доби вредна пратка од 22 музички инструменти: шест виолини, четири труби, пет кларинети, два саксофон ...
ЖИТЕЛ НА ВРАТНИЦА ПОЧИНА НА БАРИКАДАТА ПРОТИВ ИЗГРАДБАТА НА МИНИ ХИДРОЦЕНТРАЛАТА НА ВРАТНИЧКА РЕКА

ЖИТЕЛ НА ВРАТНИЦА ПОЧИНА НА БАРИКАДАТА ПРОТИВ ИЗГРАДБАТА НА МИНИ ХИДРОЦЕНТРАЛАТА НА ВРАТНИЧКА РЕКА

На селските гробишта во Вратница денеска е погребан 64-годишниот Душко Златевски. Тој вчера излегол на поставената барикада со која жителите на селата ...
ВРАТНИЧАНИ НЕ ДОЗВОЛУВААТ НА ВРАТНИЧКА РЕКА ДА СЕ ИЗГРАДАТ МАЛИ ХИДРОЦЕНТРАЛИ ОТИ ЌЕ СЕ УНИШТИ СЕЛОТО

ВРАТНИЧАНИ НЕ ДОЗВОЛУВААТ НА ВРАТНИЧКА РЕКА ДА СЕ ИЗГРАДАТ МАЛИ ХИДРОЦЕНТРАЛИ ОТИ ЌЕ СЕ УНИШТИ СЕЛОТО

Жителите на тетовското село Вратница веќе неколку години упорно се борат против изградбата на мали хидроцентрали на Вратничка Река односно река Ракита ...
ВРАТНИЦА Е ПРВО СЕЛО ШТО ИМА СВОЈА ЕНЦИКЛОПЕДИЈА

ВРАТНИЦА Е ПРВО СЕЛО ШТО ИМА СВОЈА ЕНЦИКЛОПЕДИЈА

„Вратница! Кољко звучи ова име гордо, мило, узвишено. Вратница! Преубава урбана населба. Село иљи град? Млого често прашане на кое нема сигурен и точа ...
СО КАБЕЛ ВЛЕЧЕЛЕ СТРУЈА НА ВЕЛИГДЕН ЗА ЦРКВАТА ВО ВРАТНИЦА, ОТИ ТРАНСФОРМАТОРОТ БИЛ УКРАДЕН

СО КАБЕЛ ВЛЕЧЕЛЕ СТРУЈА НА ВЕЛИГДЕН ЗА ЦРКВАТА ВО ВРАТНИЦА, ОТИ ТРАНСФОРМАТОРОТ БИЛ УКРАДЕН

Малку недостасуваше жителите на село Вратница, Полошко Велигден во црквата „Св. Константин и Елена“ да го дочекаат без струја. На две недели пред голе ...
6 / 6 НАПИСИ