Таг: закон за амнестија

ЗАКОНОТ ЗА АМНЕСТИЈА БЕШЕ УСВОЕН ТРАНСПАРЕНТНО И ДЕМОКРАТСКИ СО ПОДДРШКА ОД ГОЛЕМО МНОЗИНСТВО ПРАТЕНИЦИ, ВЕЛИ БЕЈЛИ

ЗАКОНОТ ЗА АМНЕСТИЈА БЕШЕ УСВОЕН ТРАНСПАРЕНТНО И ДЕМОКРАТСКИ СО ПОДДРШКА ОД ГОЛЕМО МНОЗИНСТВО ПРАТЕНИЦИ, ВЕЛИ БЕЈЛИ

Амбасадорот на САД во Македонија Џес Бејли за Законот за амнестија вели дека е важна политичка одлука, усвоена низ еден транспарентен и демократски пр ...
ПРАКТИЧНО И ПРАВЕДНО

ПРАКТИЧНО И ПРАВЕДНО

1 Нормално е дека сум против Законот за амнестија. Кој нормален би бил „за“ таков закон, со кој ќе се ослободат од кривично гонење одговорните за најс ...
ОД ВЧЕРА ПОЧНА ДА ТЕЧЕ РОКОТ ЗА ПОДНЕСУВАЊЕ БАРАЊА ЗА АМНЕСТИЈА ЗА ОРГАНИЗИРАНИОТ НАПАД НА СОБРАНИЕТО НА 27 АПРИЛ

ОД ВЧЕРА ПОЧНА ДА ТЕЧЕ РОКОТ ЗА ПОДНЕСУВАЊЕ БАРАЊА ЗА АМНЕСТИЈА ЗА ОРГАНИЗИРАНИОТ НАПАД НА СОБРАНИЕТО НА 27 АПРИЛ

Претседателот на државата  Ѓорѓе Иванов вчера го потпишал Законот за амнестија. Законот вчера беше објавен во „Службен весник“. Со објавувањето во „Сл ...
НЕ МОЖАМ ДА РЕЧАМ НИКОЈ ДА НЕ БИДЕ АМНЕСТИРАН, ТАКА И ЈАС ПРАВАМ КРИВИЧНО ДЕЛО, ВЕЛИ РУСКОСКА ЗА ЗАКОНОТ ЗА СЕЛЕКТИВНА АМНЕСТИЈА ЗА 27 АПРИЛ

НЕ МОЖАМ ДА РЕЧАМ НИКОЈ ДА НЕ БИДЕ АМНЕСТИРАН, ТАКА И ЈАС ПРАВАМ КРИВИЧНО ДЕЛО, ВЕЛИ РУСКОСКА ЗА ЗАКОНОТ ЗА СЕЛЕКТИВНА АМНЕСТИЈА ЗА 27 АПРИЛ

Сè поизвесно е дека обвинителката Вилма Рускоска и судијката Добрила Кацарска нема да бидат оставени сами да одлучат кои обвинети за организираниот на ...
КАЦАРСКА И РУСКОСКА ЧЕКААТ ДА ВИДАТ ВО СЛУЖБЕН ВЕСНИК ШТО СМИСЛИЛЕ ПРАТЕНИЦИТЕ ЗА СЕЛЕКТИВНАТА АМНЕСТИЈА ЗА 27 АПРИЛ, ПА ПОТОА ЌЕ СЕ ЗНАЕ КАКО ЌЕ ПОСТАПУВААТ

КАЦАРСКА И РУСКОСКА ЧЕКААТ ДА ВИДАТ ВО СЛУЖБЕН ВЕСНИК ШТО СМИСЛИЛЕ ПРАТЕНИЦИТЕ ЗА СЕЛЕКТИВНАТА АМНЕСТИЈА ЗА 27 АПРИЛ, ПА ПОТОА ЌЕ СЕ ЗНАЕ КАКО ЌЕ ПОСТАПУВААТ

Во Основниот суд Скопје 1 и во Обвинителството за организиран криминал и корупција, на кои Собранието им наложи со селективниот Закон за амнестија ког ...
ОД ЗАТВОРОТ К`ШАЊЕ АМНЕСТИРАНИ СТОТИНА ЗАТВОРЕНИЦИ

ОД ЗАТВОРОТ К`ШАЊЕ АМНЕСТИРАНИ СТОТИНА ЗАТВОРЕНИЦИ

Во Казнено-поправната установа затвор К`шање со отворено одделение во Крива Паланка, со Законот за амнестија на осудени лица опфатени се 109 затворени ...
815 ЗАТВОРЕНИЦИ ЌЕ БИДАТ ОПФАТЕНИ СО ЗАКОНОТ ЗА АМНЕСТИЈА

815 ЗАТВОРЕНИЦИ ЌЕ БИДАТ ОПФАТЕНИ СО ЗАКОНОТ ЗА АМНЕСТИЈА

Со предложениот закон за амнестија ќе бидат опфатени 815 осудени лица кои издржуваат казна затвор, вели директорот на Управата за извршување на санкци ...
4.000 ОСУДЕНИЦИ ЧЕКААТ ДА ВЛЕЗАТ  ВО ЗАТВОР, СЕ ЧЕКА И АМНЕСТИЈАТА

4.000 ОСУДЕНИЦИ ЧЕКААТ ДА ВЛЕЗАТ ВО ЗАТВОР, СЕ ЧЕКА И АМНЕСТИЈАТА

Во моментов на дневна основа во „Идризово“ и во останатите затвори во Македонија има 2.900 затвореници, но 4.000 осудени лица чекаат да влезат во затв ...
АМНЕСТИЈАТА НЕМА ДА ВАЖИ ЗА ОСУДЕНИТЕ НА ДОЖИВОТЕН ЗАТВОР, ЗА СИЛУВАЊА И ЗЛОСТОРСТВА ПРОТИВ ЧОВЕШТВОТО

АМНЕСТИЈАТА НЕМА ДА ВАЖИ ЗА ОСУДЕНИТЕ НА ДОЖИВОТЕН ЗАТВОР, ЗА СИЛУВАЊА И ЗЛОСТОРСТВА ПРОТИВ ЧОВЕШТВОТО

Законот за амнестија што го предлага Владата ќе биде временски ограничен и нема да важи за одредени тешки кривични дела, соопшти Владата на Република ...
9 / 9 НАПИСИ