Таг: Зоран Кардула

„ДАЈНЕРС КЛУБ“ СО ФОНД ЗА ПОМОШ НА МЛАДИ УМЕТНИЦИ, ИНСПИРИРАНА ОД РЕТКИОТ ЧАСОВНИК „ДЕНИЦИЈА“ НА КАРДУЛА

„ДАЈНЕРС КЛУБ“ СО ФОНД ЗА ПОМОШ НА МЛАДИ УМЕТНИЦИ, ИНСПИРИРАНА ОД РЕТКИОТ ЧАСОВНИК „ДЕНИЦИЈА“ НА КАРДУЛА

Првиот часовник од колекцијата „Своч на кирилица“, по дизајн на графичкиот дизајнер и активист Зоран Кардула, на брендот „Божиновски“, наречен „Деници ...
УБАВИНАТА Е ВО ЕДНОСТАВНОСТА – ЗОРАН КАРДУЛА ЈА ДИЗАЈНИРАШЕ СПЕЦИЈАЛНАТА ЕДИЦИЈА КНИГИ ЗА ЈУБИЛЕЈОТ НА „ТРИ“

УБАВИНАТА Е ВО ЕДНОСТАВНОСТА – ЗОРАН КАРДУЛА ЈА ДИЗАЈНИРАШЕ СПЕЦИЈАЛНАТА ЕДИЦИЈА КНИГИ ЗА ЈУБИЛЕЈОТ НА „ТРИ“

Еден од најистакнатите македонски графички дизајнери, Зоран Кардула го изработи оригиналниот дизајн на кориците за специјалната едиција од 20 наслови ...
СО ДОБРИ ЛУЃЕ ЛЕСНО Е ДА БИДЕШ ХРАБАР, ВЕЛИ ВИНКА САЗДОВА, ОСНОВАЧ НА ИЗДАВАШТВОТО „ТРИ“ ШТО МЕСЕЦОВ СЛАВИ 20 ГОДИНИ ПОСТОЕЊЕ

СО ДОБРИ ЛУЃЕ ЛЕСНО Е ДА БИДЕШ ХРАБАР, ВЕЛИ ВИНКА САЗДОВА, ОСНОВАЧ НА ИЗДАВАШТВОТО „ТРИ“ ШТО МЕСЕЦОВ СЛАВИ 20 ГОДИНИ ПОСТОЕЊЕ

Издавачката куќа „Три“ месецов слави 20 години присуство на издавачката сцена во земјава. Освен со попусти, акции и промоции, ќе ја промовираат специј ...
ГРАД СКОПЈЕ 8 МЕСЕЦИ ЧЕКА ОДГОВОР ОД АТИНА ЗА ТРАНСПОРТ НА ДЕЛАТА ОД АКЦИЈАТА „ДОНИРАЈ УМЕТНОСТ“

ГРАД СКОПЈЕ 8 МЕСЕЦИ ЧЕКА ОДГОВОР ОД АТИНА ЗА ТРАНСПОРТ НА ДЕЛАТА ОД АКЦИЈАТА „ДОНИРАЈ УМЕТНОСТ“

Градот Скопје сѐ уште чека официјален одговор од Градот Атина, за преземање на уметничката колекција која лани во август беше собрана на донаторскиот ...
ОМБУДСМАНОТ И МИНИСТЕРОТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ ГИ ПОВИКУВААТ НАСТАВНИЦИТЕ ДА ИЗДВОЈАТ ВРЕМЕ И ЗА ДЕЦАТА СО НЕТИПИЧЕН РАЗВОЈ

ОМБУДСМАНОТ И МИНИСТЕРОТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ ГИ ПОВИКУВААТ НАСТАВНИЦИТЕ ДА ИЗДВОЈАТ ВРЕМЕ И ЗА ДЕЦАТА СО НЕТИПИЧЕН РАЗВОЈ

Министерот за образование Арбер Адеми, во пораката за стартот на новата учебна година упати апел до наставниците на првиот воведен час со учениците да ...
МАКЕДОНСКИТЕ УМЕТНИЦИ ДОНИРАА 70 ДЕЛА ЗА АТИНА ПО ПОЖАРОТ, ГРАДОТ СКОПЈЕ ЌЕ ГО ПЛАТИ ИСПРАЌАЊЕТО

МАКЕДОНСКИТЕ УМЕТНИЦИ ДОНИРАА 70 ДЕЛА ЗА АТИНА ПО ПОЖАРОТ, ГРАДОТ СКОПЈЕ ЌЕ ГО ПЛАТИ ИСПРАЌАЊЕТО

Македонските уметници донираа околу 70 свои уметнички дела, кои во знак на солидарност ќе бидат испратени во Атина, по пожарот на 24 јули во Атика во ...
ДИЗАЈНЕРОТ ЗОРАН КАРДУЛА ВО РИМ ИЗЛОЖИ РЕДИЗАЈН НА ЕКСЈУ СИМБОЛИТЕ

ДИЗАЈНЕРОТ ЗОРАН КАРДУЛА ВО РИМ ИЗЛОЖИ РЕДИЗАЈН НА ЕКСЈУ СИМБОЛИТЕ

Македонскиот дизајнер Зоран Кардула во Рим ја претстави „Изложба без жири“, поставка на 40 негови дела кои се редизајн на симболите кои ја одбележаа с ...
ДИСКРИМИНАЦИЈАТА КОН ЕРАТО НЀ НАПРАВИ ПОГОЛЕМИ БОРЦИ, ВЕЛИ ЗОРАН КАРДУЛА ЗА ЖИВОТОТ СО АУТИЗАМ

ДИСКРИМИНАЦИЈАТА КОН ЕРАТО НЀ НАПРАВИ ПОГОЛЕМИ БОРЦИ, ВЕЛИ ЗОРАН КАРДУЛА ЗА ЖИВОТОТ СО АУТИЗАМ

Графичкиот дизајнер и активист Зоран Кардула пред точно една година почна да објавува на Фејсбук по еден збор или реченица од јазикот на неговата един ...
УМЕТНИКОТ ЗОРАН КАРДУЛА ОБЈАВИ КНИГА СО ЈАЗИКОТ НА НЕГОВАТА АУТИСТИЧНА ЌЕРКА ЕРАТО

УМЕТНИКОТ ЗОРАН КАРДУЛА ОБЈАВИ КНИГА СО ЈАЗИКОТ НА НЕГОВАТА АУТИСТИЧНА ЌЕРКА ЕРАТО

„Гуш и Бац“ е книгата што графичкиот дизајнер и активист Зоран Кардула ја создаде од зборовите на неговата единаесетгодишна аутистична ќерка Ерато Кар ...
ЗА СЕКСОТ ТРЕБА ДА СЕ УЧИ УШТЕ ВО ОСНОВНО ШКОЛО, ВЕЛИ ЗОРАН КАРДУЛА ДИЗАЈНЕР НА НОВАТА РУБРИКА #ДаЗборимеЗаСекс

ЗА СЕКСОТ ТРЕБА ДА СЕ УЧИ УШТЕ ВО ОСНОВНО ШКОЛО, ВЕЛИ ЗОРАН КАРДУЛА ДИЗАЈНЕР НА НОВАТА РУБРИКА #ДаЗборимеЗаСекс

Графичкиот дизајнер и активист  Зоран Кардула е автор на оригиналните илустрации за рубриката „Да збориме за секс“  на новата платформа Смарт.СДК.МК, ...
10 / 10 НАПИСИ