Таг: Абу Бакр ал-Багдади

ИСЛАМСКА ДРЖАВА ИЗБРА НОВ ЛИДЕР ПО СМРТТА НА АЛ-БАГДАДИ

ИСЛАМСКА ДРЖАВА ИЗБРА НОВ ЛИДЕР ПО СМРТТА НА АЛ-БАГДАДИ

Исламска држава ја потврди смртта на својот лидер Абу Бакр ал-Багдади и истовремено назначи негов наследник. Таа се огласи на сервисот за пораки Те ...
АБУ БАКР АЛ-БАГДАДИ Е МРТОВ, ОБЈАВИ ДОНАЛД ТРАМП

АБУ БАКР АЛ-БАГДАДИ Е МРТОВ, ОБЈАВИ ДОНАЛД ТРАМП

Абу Бакр ал-Багдади е мртов, објави Доналд Трамп откако американската војска ноќеска спроведе операција во северозападна Сирија. „Резултатите од те ...
ЛИДЕРОТ НА ИСЛАМСКА ДРЖАВА АБУ БАКР АЛ-БАГДАДИ УБИЕН ВО СИРИЈА, СЕ ЧЕКА ПОТВРДА ОД ТРАМП

ЛИДЕРОТ НА ИСЛАМСКА ДРЖАВА АБУ БАКР АЛ-БАГДАДИ УБИЕН ВО СИРИЈА, СЕ ЧЕКА ПОТВРДА ОД ТРАМП

Лидерот на Исламска држава Абу Бакр ал-Багдади е убиен во американска воена операција во Сирија, кажаа извори од Сирија, Ирак и Иран, додека Доналд Тр ...
ЛИДЕРОТ НА ИСИС АЛ-БАГДАДИ ЗА ПРВПАТ СЕ ПОЈАВИ НА ВИДЕОСНИМКА ОД 2014

ЛИДЕРОТ НА ИСИС АЛ-БАГДАДИ ЗА ПРВПАТ СЕ ПОЈАВИ НА ВИДЕОСНИМКА ОД 2014

Лидерот на Исламска држава Абу Бакр ал-Багдади се појави во ново видео што го објави оваа терористичка организација, што е негова прва снимка по цели ...
ИСЛАМСКА ДРЖАВА ВЕЌЕ НЕ ПОСТОИ, НО И НАТАМУ НИКОЈ НЕ ЗНАЕ КАДЕ Е НЕЈЗИНИОТ МИСТЕРИОЗЕН ЛИДЕР

ИСЛАМСКА ДРЖАВА ВЕЌЕ НЕ ПОСТОИ, НО И НАТАМУ НИКОЈ НЕ ЗНАЕ КАДЕ Е НЕЈЗИНИОТ МИСТЕРИОЗЕН ЛИДЕР

Исламска држава ја загуби целата територија во Ирак и Сирија што некогаш ја контролираше, но нејзиниот мистериозен самопрогласен калиф и натаму е во б ...
ЛИДЕРОТ НА ИСЛАМСКА ДРЖАВА ИМ ПОРАЧА НА СВОИТЕ БОРЦИ ДА ИЗДРЖАТ ВО ПРВАТА СНИМКА ОД СЕПТЕМВРИ 2017

ЛИДЕРОТ НА ИСЛАМСКА ДРЖАВА ИМ ПОРАЧА НА СВОИТЕ БОРЦИ ДА ИЗДРЖАТ ВО ПРВАТА СНИМКА ОД СЕПТЕМВРИ 2017

Исламска држава објави аудиоснимка, на којашто наводно зборува нејзиниот мистериозен лидер Абу Бакр ал-Багдади, кој за последен пат се огласи пред реч ...
УНИШТУВАЊЕТО НА ЏАМИЈАТА ВО МОСУЛ Е ДОКАЗ ДЕКА ИСЛАМСКА ДРЖАВА Е ПОРАЗЕНА, ВЕЛИ ИРАЧКИОТ ПРЕМИЕР

УНИШТУВАЊЕТО НА ЏАМИЈАТА ВО МОСУЛ Е ДОКАЗ ДЕКА ИСЛАМСКА ДРЖАВА Е ПОРАЗЕНА, ВЕЛИ ИРАЧКИОТ ПРЕМИЕР

Премиерот на Ирак Хаидер ал-Абади рече дека уништувањето на древната џамија во градот Мосул е официјална декларација на пораз од таканаречената Исламс ...
РУСИЈА ТВРДИ ДЕКА МОЖЕБИ ГО УБИЛА ЛИДЕРОТ НА ИСЛАМСКА ДРЖАВА

РУСИЈА ТВРДИ ДЕКА МОЖЕБИ ГО УБИЛА ЛИДЕРОТ НА ИСЛАМСКА ДРЖАВА

Руското министерство за одбрана истражува дали руски воздушен напад во Сирија го убил лидерот на Исламска држава Абу Бакр ал-Багдади, објави новинскат ...
8 / 8 НАПИСИ