Таг: Агенција за лекови

1 2 10 / 15 НАПИСИ
НЕ ЗЕМАЈТЕ АНТИБИОТИЦИ ЗА ВИРУСИ, АПЕЛИРА АГЕНЦИЈАТА ЗА ЛЕКОВИ

НЕ ЗЕМАЈТЕ АНТИБИОТИЦИ ЗА ВИРУСИ, АПЕЛИРА АГЕНЦИЈАТА ЗА ЛЕКОВИ

Граѓаните да не користат антибиотици за превенција и третман на ковид-19 на своја рака, а лекарите рационално да ги препишуваат, апелира Агенцијата за ...
ДОСЕГА Е ПРИЈАВЕНО СОМНЕВАЊЕ ЗА СМРТ КАЈ ДВАЈЦА МАЖИ (53 И 85 ГОДИНИ) ПО ПРИМЕНА КОВИД ВАКЦИНА, ВЕЛИ АГЕНЦИЈАТА ЗА ЛЕКОВИ

ДОСЕГА Е ПРИЈАВЕНО СОМНЕВАЊЕ ЗА СМРТ КАЈ ДВАЈЦА МАЖИ (53 И 85 ГОДИНИ) ПО ПРИМЕНА КОВИД ВАКЦИНА, ВЕЛИ АГЕНЦИЈАТА ЗА ЛЕКОВИ

Во земјава заклучно до 31 октомври се пријавени сомнежи за два смртни случаи после примена вакцина против ковид-19, но тоа треба официјално да се утвр ...
ЛЕКАРИТЕ ДОБИЈА ПРОТОКОЛ ЗА УПОТРЕБА НА ЛЕКОТ „ИВЕРМЕКТИН“, ГРАЃАНИТЕ ДА НЕ ГО ЗЕМААТ НА СВОЈА РАКА, ВЕЛИ ФИЛИПЧЕ

ЛЕКАРИТЕ ДОБИЈА ПРОТОКОЛ ЗА УПОТРЕБА НА ЛЕКОТ „ИВЕРМЕКТИН“, ГРАЃАНИТЕ ДА НЕ ГО ЗЕМААТ НА СВОЈА РАКА, ВЕЛИ ФИЛИПЧЕ

Матичните лекари вчера преку Лекарската комора добија протокол за употреба на лекот „ивермектин“ кај пациенти со ковид-19, откако беше изготвен од стр ...
„МАКЕДОНИЈАЛЕК“ ИМА РОК ДА ГИ УНИШТИ ВАКЦИНИТЕ СО ПОГРЕШНИ ЛЕПЕНКИ, НО АКО НЕ РАБОТИ ПЕЧКАТА ВО ДРИСЛА ЌЕ ПОЧЕКАМЕ ДА ЈА ПОПРАВАТ, ВЕЛИ ДИРЕКТОРОТ НА АГЕНЦИЈАТА ЗА ЛЕКОВИ

„МАКЕДОНИЈАЛЕК“ ИМА РОК ДА ГИ УНИШТИ ВАКЦИНИТЕ СО ПОГРЕШНИ ЛЕПЕНКИ, НО АКО НЕ РАБОТИ ПЕЧКАТА ВО ДРИСЛА ЌЕ ПОЧЕКАМЕ ДА ЈА ПОПРАВАТ, ВЕЛИ ДИРЕКТОРОТ НА АГЕНЦИЈАТА ЗА ЛЕКОВИ

Агенцијата за лекови и медицински помагала (МАЛМЕД) побарала од дистрибутерот на вакцините МРП (морбили, рубеола, паротит) да ги уништи вакцините кои ...
ОДЗЕМАЊЕ ЛИЦЕНЦА ЗА РАБОТА И РАСКИНУВАЊЕ НА ДОГОВОРИТЕ СО „МАКЕДОНИЈАЛЕК“ НАЈАВИ ФИЛИПЧЕ, ВАКЦИНИТЕ ЗА МАЛИ СИПАНИЦИ СЕ КВАЛИТЕТНИ И БЕЗБЕДНИ

ОДЗЕМАЊЕ ЛИЦЕНЦА ЗА РАБОТА И РАСКИНУВАЊЕ НА ДОГОВОРИТЕ СО „МАКЕДОНИЈАЛЕК“ НАЈАВИ ФИЛИПЧЕ, ВАКЦИНИТЕ ЗА МАЛИ СИПАНИЦИ СЕ КВАЛИТЕТНИ И БЕЗБЕДНИ

Контролите на вакцините МРП (морбили, рубеола, партотит) дистрибуирани во вакциналните пунктови и кај увозникот продолжува денес и утре, откако при во ...
БОЛНИТЕ ОД ХРОНИЧНА МИЕЛОИЧНА ЛЕУКЕМИЈА БАРААТ ДА НЕМА ПРЕКИН НА ТЕРАПИЈАТА ШТО ЈА ПРИМААТ

БОЛНИТЕ ОД ХРОНИЧНА МИЕЛОИЧНА ЛЕУКЕМИЈА БАРААТ ДА НЕМА ПРЕКИН НА ТЕРАПИЈАТА ШТО ЈА ПРИМААТ

Болните од хронична миелоична лекуемија (ХМЛ) бараат системско решение за набавка на лекот нилотиниб од втората генерација, кој не е на позитивната ли ...
СОБРАНИЕТО ГИ УСВОИ ЗАКОНСКИТЕ ИЗМЕНИ ЗА ПОГОЛЕМА КОНТРОЛА НА ЛЕКОВИТЕ ОД ПАРАЛЕЛЕН УВОЗ

СОБРАНИЕТО ГИ УСВОИ ЗАКОНСКИТЕ ИЗМЕНИ ЗА ПОГОЛЕМА КОНТРОЛА НА ЛЕКОВИТЕ ОД ПАРАЛЕЛЕН УВОЗ

Измените на Законот за лекови и медицински помагала, со кои построго се регулира паралелниот увоз на лекови денес беше усвоен во Собранието на Републи ...
АГЕНЦИЈАТА ЗА ЛЕКОВИ ПОКРАЈ ПЛАТИ НА ВРАБОТЕНИТЕ ИМ ДЕЛИ И ХОНОРАРИ ЗА ВНАТРЕШНИ КОМИСИИ

АГЕНЦИЈАТА ЗА ЛЕКОВИ ПОКРАЈ ПЛАТИ НА ВРАБОТЕНИТЕ ИМ ДЕЛИ И ХОНОРАРИ ЗА ВНАТРЕШНИ КОМИСИИ

Агенцијата за лекови и медицински помагала (МАЛМЕД) покрај плата на вработените им исплаќа и хонорари за членство во внатрешни комисии. Но, Агенцијата ...
ПО СМРТТА НА 15-ГОДИШНОТО МОМЧЕ КАРИЛ ЌЕ ПОДНЕСЕ ПРИЈАВА ЗА НЕСАКАН ЕФЕКТ ОД АНЕСТЕТИК ДО АГЕНЦИЈАТА ЗА ЛЕКОВИ

ПО СМРТТА НА 15-ГОДИШНОТО МОМЧЕ КАРИЛ ЌЕ ПОДНЕСЕ ПРИЈАВА ЗА НЕСАКАН ЕФЕКТ ОД АНЕСТЕТИК ДО АГЕНЦИЈАТА ЗА ЛЕКОВИ

Клиниката за анестезија, реанимација и интензивно лекување, ќе го пријави во Агенцијата за лекови несаканиот ефект од анестетикот по случајот во кој 1 ...
НАПРАВИВМЕ ИТНА НАБАВКА ЗА ДА НЕ ОСТАНАТ ДИЈАБЕТИЧАРИТЕ БЕЗ ИНСУЛИН, ВЕЛИ МИНИСТЕРОТ ФИЛИПЧЕ

НАПРАВИВМЕ ИТНА НАБАВКА ЗА ДА НЕ ОСТАНАТ ДИЈАБЕТИЧАРИТЕ БЕЗ ИНСУЛИН, ВЕЛИ МИНИСТЕРОТ ФИЛИПЧЕ

Болните од дијабетес го користат и инсулинот што Министерството за здравство го доби како донација од еден од производителите и инсулинот на кој Агенц ...
1 2 10 / 15 НАПИСИ