Таг: Благој Бочварски

1 2 3 437 / 37 НАПИСИ
ШТИП ЌЕ ДОБИЕ МАЛ ГРУПЕН ДОМ ЗА ДЕЦА БЕЗ РОДИТЕЛИ

ШТИП ЌЕ ДОБИЕ МАЛ ГРУПЕН ДОМ ЗА ДЕЦА БЕЗ РОДИТЕЛИ

Центарот за социјални работи во Штип наскоро ќе отвори нов центар за деца без родители на возраст од три до 18 години. Веќе е започната адаптацијата н ...
ДОГОДИНА ЌЕ СЕ ГАСИФИЦИРААТ ИНДУСТРИСКИТЕ ЗОНИ КАЈ ШТИП

ДОГОДИНА ЌЕ СЕ ГАСИФИЦИРААТ ИНДУСТРИСКИТЕ ЗОНИ КАЈ ШТИП

Најмногу за една година индустриските зони кај Штип ќе бидат приклучени на гасоводната мрежа и ќе може овој енергенс да го користат за затоплување на ...
ОПШТИНАТА И ЛИКОВНАТА АКАДЕМИЈА ЌЕ ГИ РЕСТАВРИРААТ СКВЕРНАВЕНИТЕ СПОМЕНИЦИ НА БОРЦИТЕ ОД НОБ ВО ШТИП

ОПШТИНАТА И ЛИКОВНАТА АКАДЕМИЈА ЌЕ ГИ РЕСТАВРИРААТ СКВЕРНАВЕНИТЕ СПОМЕНИЦИ НА БОРЦИТЕ ОД НОБ ВО ШТИП

Општинскиот сојуз на борците од НОБ и штипската локална самоуправа се договорија за продлабочување на соработката и за меѓусебно сестрано помагање. ...
ПО 30 ГОДИНИ ШТИП ЌЕ ГРАДИ ГРАДИНКА

ПО 30 ГОДИНИ ШТИП ЌЕ ГРАДИ ГРАДИНКА

По 30 години, Штип ќе добие нова градинка. Ќе биде изградена во текот на 2018 и ќе има капацитет за згрижување на 200 деца. Новата градинка ја најави ...
ШТИПСКИТЕ СОВЕТНИЦИ ГИ ДОБИЈА УВЕРЕНИЈАТА, ЗАХАРИЕВ СЕ ПРОСТИ СО ВРАБОТЕНИТЕ ВО ОПШТИНАТА

ШТИПСКИТЕ СОВЕТНИЦИ ГИ ДОБИЈА УВЕРЕНИЈАТА, ЗАХАРИЕВ СЕ ПРОСТИ СО ВРАБОТЕНИТЕ ВО ОПШТИНАТА

Новите штипски советници и официјално ги добија уверенијата со кои што е верификуван нивниот мандат во наредните четири години. Од 23 советници, 12 се ...
БРОЈОТ НА ИЗНЕМОШТЕНИ ГЛАСАЧИ ПОРАСНА ЗА 50 МЕЃУ ДВАТА КРУГА ВО ШТИП

БРОЈОТ НА ИЗНЕМОШТЕНИ ГЛАСАЧИ ПОРАСНА ЗА 50 МЕЃУ ДВАТА КРУГА ВО ШТИП

Во вториот изборен круг на локалните избори во Штип ќе гласаат дополнителни 50 болни и немоќни лица во споредба со првиот круг, кога гласале 88-мина. ...
ЗАХАРИЕВ И БОЧВАРСКИ СЕ ОБВРЗАА ДА ГИ РЕАЛИЗИРААТ ПРИОРИТЕТИТЕ НА МЛАДИТЕ ВО ШТИП

ЗАХАРИЕВ И БОЧВАРСКИ СЕ ОБВРЗАА ДА ГИ РЕАЛИЗИРААТ ПРИОРИТЕТИТЕ НА МЛАДИТЕ ВО ШТИП

Кандидатите за градоначалници во Штип, Илчо Захариев од ВМРО-ДПМНЕ и Благој Бочварски од СДСМ, потпишаа меморандум за „Заложба за младински приоритети ...
1 2 3 437 / 37 НАПИСИ