Таг: дијабетичари

1 2 10 / 15 НАПИСИ
РЕЧИСИ ТРИ НЕДЕЛИ НЕМА ИНСУЛИН ЗА ДИЈАБЕТИЧАРИТЕ

РЕЧИСИ ТРИ НЕДЕЛИ НЕМА ИНСУЛИН ЗА ДИЈАБЕТИЧАРИТЕ

Речиси три недели нема некои видови инсулин кои ги користат повеќето од над 45.000 дијабетичари со оваа терапија во земјава, а тие не ни знаат кога ќе ...
ЗДРУЖЕНИЕТО „ГЛИКОЗА“ ПОБАРА ОД ОПШТИНА СТРУМИЦА ДА ОБЕЗБЕДИ БУЏЕТСКИ СРЕДСТВА ЗА ОРТОПЕДСКИ ПОМАГАЛА ЗА ДИЈАБЕТИЧАРИТЕ

ЗДРУЖЕНИЕТО „ГЛИКОЗА“ ПОБАРА ОД ОПШТИНА СТРУМИЦА ДА ОБЕЗБЕДИ БУЏЕТСКИ СРЕДСТВА ЗА ОРТОПЕДСКИ ПОМАГАЛА ЗА ДИЈАБЕТИЧАРИТЕ

Здружението „Гликоза“ од Струмица најави дека ќе изработи регистар на дијабетичари, со нивната старосна структура и каков вид терапија примаат. Како ш ...
ДИЈАБЕТИЧАРИТЕ ЏАБЕ ИМААТ ИНСУЛИН КОГА 3 МЕСЕЦИ НЕ ДОБИВААТ ИГЛИ

ДИЈАБЕТИЧАРИТЕ ЏАБЕ ИМААТ ИНСУЛИН КОГА 3 МЕСЕЦИ НЕ ДОБИВААТ ИГЛИ

Дијабетичарите три месеци не добиваат игли за боцкање во инсулинските аптеки кои се наоѓаат во рамките на поликлиниките. Од почетоков на годинава инсу ...
ВО СТРУМИЦА НЕМА БРЗ ИНСУЛИН, ВЕЛИ ЗДРУЖЕНИЕТО НА ДИЈАБЕТИЧАРИ, ДИРЕКТОРОТ НА БОЛНИЦАТА ГОГОВ ВЕЛИ ДЕКА ИМА

ВО СТРУМИЦА НЕМА БРЗ ИНСУЛИН, ВЕЛИ ЗДРУЖЕНИЕТО НА ДИЈАБЕТИЧАРИ, ДИРЕКТОРОТ НА БОЛНИЦАТА ГОГОВ ВЕЛИ ДЕКА ИМА

Здружението на дијабетичари „Гликоза“ од Струмица реагира дека во последниве два до три месеци дел од нивните членови се соочуваат со недостиг на брзи ...
НЕМА ИНСУЛИНСКА КРИЗА ОТИ ПРОИЗВОДИТЕЛОТ ДОНИРАЛ ИНСУЛИН

НЕМА ИНСУЛИНСКА КРИЗА ОТИ ПРОИЗВОДИТЕЛОТ ДОНИРАЛ ИНСУЛИН

Во Македонија нема инсулинска криза, тврди Министерството за здравство, откако болните од дијабетес од Велес упатија писмо до премиерот Зоран Заев, од ...
ВЕЛЕШКИТЕ ДИЈАБЕТИЧАРИ БАРААT ОД ЗАЕВ ИТНО ДА ЈА РЕШИ ИНСУЛИНСКАТА КРИЗА

ВЕЛЕШКИТЕ ДИЈАБЕТИЧАРИ БАРААT ОД ЗАЕВ ИТНО ДА ЈА РЕШИ ИНСУЛИНСКАТА КРИЗА

Велешките дијабетичари со писмо до премиерот Зоран Заев бараат да се реши инсулинската криза. Тие посочуваат дека од почетокот на месецов инсулин нема ...
ДИЈАБЕТИЧАРИТЕ БАРААТ ОД ПРАТЕНИЦИТЕ ДА ИЗГЛАСААТ ПОВЕЌЕ ПАРИ ЗА ИНСУЛИН ВО БУЏЕТОТ ЗА 2018

ДИЈАБЕТИЧАРИТЕ БАРААТ ОД ПРАТЕНИЦИТЕ ДА ИЗГЛАСААТ ПОВЕЌЕ ПАРИ ЗА ИНСУЛИН ВО БУЏЕТОТ ЗА 2018

Дијабетичарите побараа од Собранието зголемување на буџетот за набавка на инсулини и други лекови за третирање дијабетес затоа што количините што се п ...
ТАРАВАРИ ИМ СЕ ИЗВИНУВА НА ДИЈАБЕТИЧАРИТЕ ОТИ НЕМА ИНСУЛИН, ТИЕ СЕ СНАОЃААТ ПРЕКУ ФЕЈСБУК

ТАРАВАРИ ИМ СЕ ИЗВИНУВА НА ДИЈАБЕТИЧАРИТЕ ОТИ НЕМА ИНСУЛИН, ТИЕ СЕ СНАОЃААТ ПРЕКУ ФЕЈСБУК

Болните од дијабетес на социјалните мрежи бараат инсулин, оти за октомври лекот не е доставен во инсулинските аптеки, а од Министерството за здравство ...
ДА СЕ УКИНЕ НАЦИОНАЛНАТА КОМИСИЈА ЗА ДИЈАБЕТЕС ОТИ Е ПРОТИВУСТАВНА, БАРААТ ДИЈАБЕТИЧАРИТЕ

ДА СЕ УКИНЕ НАЦИОНАЛНАТА КОМИСИЈА ЗА ДИЈАБЕТЕС ОТИ Е ПРОТИВУСТАВНА, БАРААТ ДИЈАБЕТИЧАРИТЕ

Сојузот на здруженија на дијабетичари на Македонија предлага да се укине член 248-а од Законот за здравствена заштита, односно да се укине Националнат ...
ДИЈАБЕТИЧАРИТЕ ПРВИ ПОБАРАА СРЕДБА СО МИНИСТЕРОТ ЗА ЗДРАВСТВО ТАРАВАРИ

ДИЈАБЕТИЧАРИТЕ ПРВИ ПОБАРАА СРЕДБА СО МИНИСТЕРОТ ЗА ЗДРАВСТВО ТАРАВАРИ

Сојузот на сите Здруженија на дијабетичари во Македонија денес побара од новиот министер за здравство Арбен Таравари што е можно поскоро да ги повика ...
1 2 10 / 15 НАПИСИ