Таг: еврообврзница

1 2 10 / 19 НАПИСИ
ОБВРЗНИЦАТА ШТО ЈА ЗЕМАМЕ Е ЗА ДА ГО ПЛАТИМЕ ДОЛГОТ ЗА СТИРОПОРОТ, ПАЛМИТЕ И СПОМЕНИЦИТЕ НА ВМРО-ДПМНЕ, КАЖА НОЌЕСКА КОВАЧЕВСКИ ВО СОБРАНИЕТО

ОБВРЗНИЦАТА ШТО ЈА ЗЕМАМЕ Е ЗА ДА ГО ПЛАТИМЕ ДОЛГОТ ЗА СТИРОПОРОТ, ПАЛМИТЕ И СПОМЕНИЦИТЕ НА ВМРО-ДПМНЕ, КАЖА НОЌЕСКА КОВАЧЕВСКИ ВО СОБРАНИЕТО

Во реплика на пратеникот Петар Ристески од ВМРО-ДПМНЕ, ноќеска околу полноќ на маратонската седница за разрешување на министерот за дијаспора Џемаил Ч ...
500 ОД 700-ТЕ МИЛИОНИ ОД ЕВРООБВРЗНИЦАТА ОДАТ ЗА ОТПЛАТА НА ЗАДОЛЖУВАЊЕТО НА СТАВРЕСКИ ЗА „СКОПЈЕ 2014“

500 ОД 700-ТЕ МИЛИОНИ ОД ЕВРООБВРЗНИЦАТА ОДАТ ЗА ОТПЛАТА НА ЗАДОЛЖУВАЊЕТО НА СТАВРЕСКИ ЗА „СКОПЈЕ 2014“

Министерот за финансии Фатмир Бесими кажа дека од 700 милиони, колку што вреди еврообврзницата издадена вчера, ќе бидат повлечени само 200 милиони евр ...
ПАРИТЕ ОД ОБВРЗНИЦАТА НЕМА ДА ГИ ТРОШИМЕ ЗА СПОМЕНИЦИ И ЖАЛНИ ВРБИ, КАЖА ТЕВДОВСКИ

ПАРИТЕ ОД ОБВРЗНИЦАТА НЕМА ДА ГИ ТРОШИМЕ ЗА СПОМЕНИЦИ И ЖАЛНИ ВРБИ, КАЖА ТЕВДОВСКИ

Парите од евробврзницата од пола милијарда евра, која Македонија вчера ја издаде на меѓународниот пазар на капитал со рок на доспевање од 7 години и к ...
МАКЕДОНИЈА ИЗДАДЕ ЕВРООБВРЗНИЦА ОД 500 МИЛИОНИ ЕВРА

МАКЕДОНИЈА ИЗДАДЕ ЕВРООБВРЗНИЦА ОД 500 МИЛИОНИ ЕВРА

Република Македонија на меѓународниот пазар на капитал денес издаде еврообврзница на износ од 500 милиони евра со рок на достасување од 7 години и кам ...
ДРЖАВАТА ЌЕ СЕ ЗАДОЛЖИ 470 МИЛИОНИ ЕВРА СЛЕДНАТА ГОДИНА, НАЈАВИ ТЕВДОВСКИ

ДРЖАВАТА ЌЕ СЕ ЗАДОЛЖИ 470 МИЛИОНИ ЕВРА СЛЕДНАТА ГОДИНА, НАЈАВИ ТЕВДОВСКИ

Министерот за финансии Драган Тевдовски кажа дека во Предлог-буџетот за 2018 година е предвидено со задолжување на домашниот и странскиот пазар да се ...
ТЕХНИЧКАТА ВЛАДА НА ВМРО-ДПМНЕ И ДУИ ЗА ЕСЕНВА СПРЕМА ИЗДАВАЊЕ НОВА ЕВРООБВРЗНИЦА

ТЕХНИЧКАТА ВЛАДА НА ВМРО-ДПМНЕ И ДУИ ЗА ЕСЕНВА СПРЕМА ИЗДАВАЊЕ НОВА ЕВРООБВРЗНИЦА

Актуелната власт размислува и презема подготвителни активности за издавање на нова еврообврзница во четвртиот квартал од годинава, за да ги отплати до ...
И ДОГОДИНА ЕВРООБВРЗНИЦА ЗА ПОКРИВАЊЕ НА ДУПКАТА ВО БУЏЕТОТ

И ДОГОДИНА ЕВРООБВРЗНИЦА ЗА ПОКРИВАЊЕ НА ДУПКАТА ВО БУЏЕТОТ

И догодина Македонија ќе издаде еврообврзница. Со неа треба да се покрие дел од буџетскиот минус, кој според Предлог-буџетот за2017 изнесува 302,5 мил ...
НАМАЛЕН КРЕДИТНИОТ РЕЈТИНГ НА МАКЕДОНИЈА, ВЛАДАТА ГО ФАТИ ПОСЛЕДНИОТ ВОЗ ДА ИЗДАДЕ ЕВРООБВРЗНИЦА

НАМАЛЕН КРЕДИТНИОТ РЕЈТИНГ НА МАКЕДОНИЈА, ВЛАДАТА ГО ФАТИ ПОСЛЕДНИОТ ВОЗ ДА ИЗДАДЕ ЕВРООБВРЗНИЦА

Владата го фати последниот воз за издавање на еврообрзницата од 450 милиони евра, затоа што од вчера кредитниот рејтинг на Македонија според рејтинг а ...
ИЗГЛАСАН РЕБАЛАНСОТ НА БУЏЕТОТ ЗА 2016 СОСЕ 450 МИЛИОНИ ЕВРА ОД ЕВРООБВРЗНИЦАТА

ИЗГЛАСАН РЕБАЛАНСОТ НА БУЏЕТОТ ЗА 2016 СОСЕ 450 МИЛИОНИ ЕВРА ОД ЕВРООБВРЗНИЦАТА

Со 55 гласа „за“ и со 23 „против“, Собранието вчера го изгласа ребалансот на буџетот за 2016. Не гласаа пратениците од опозицијата, кои истакнаа дека ...
МИНОСКИ НЕ ОДГОВОРИ ДАЛИ БЕЗ ЗАДОЛЖУВАЊЕ ИМА ПАРИ ЗА ПЛАТИ И ПЕНЗИИ

МИНОСКИ НЕ ОДГОВОРИ ДАЛИ БЕЗ ЗАДОЛЖУВАЊЕ ИМА ПАРИ ЗА ПЛАТИ И ПЕНЗИИ

Министерот за финансии Кирил Миноски не одговори на новинарско прашање дали и без парите од еврообврзницата во буџетот има доволно средства за плати и ...
1 2 10 / 19 НАПИСИ