Таг: еврообврзница

1 219 / 19 НАПИСИ
МАКЕДОНИЈА СЕ ЗАДОЛЖИ 450 МИЛИОНИ ЕВРА СО КАМАТА ОД 5,6% НА СЕДУМ ГОДИНИ

МАКЕДОНИЈА СЕ ЗАДОЛЖИ 450 МИЛИОНИ ЕВРА СО КАМАТА ОД 5,6% НА СЕДУМ ГОДИНИ

Македонија ја издаде еврообврзницата во вредност од 450 милиони евра по купонска каматна стапка од 5.625 % годишно и рочност од 7 години, соопшти вече ...
МАКЕДОНИЈА ПОВТОРНО ЈА ИЗДАВА ЕВРООБВРЗНИЦАТА

МАКЕДОНИЈА ПОВТОРНО ЈА ИЗДАВА ЕВРООБВРЗНИЦАТА

Македонија повторно го почна процесот на издавање седумгодишна еврообврзница со камата најмногу до 5%, објави Ројтерс, повикувајќи се на Интернешнл Фа ...
КИРЕ НАУМОВ Е АВТОРОТ НА ПИСМОТО ШТО ГО ОДЛОЖИ ЗАДОЛЖУВАЊЕТО СО 650 МИЛИОНИ ЕВРА

КИРЕ НАУМОВ Е АВТОРОТ НА ПИСМОТО ШТО ГО ОДЛОЖИ ЗАДОЛЖУВАЊЕТО СО 650 МИЛИОНИ ЕВРА

Кире Наумов, кој беше дополнителен заменик министер за финансии во Владата за спроведување избори е лицето од опозицијата за кој Ројтерс јави дека нап ...
ЕВРООБРЗНИЦАТА ОДЛОЖЕНА ОТИ НАГЛО РАСТЕЛА КАМАТАТА ПОРАДИ РИЗИК

ЕВРООБРЗНИЦАТА ОДЛОЖЕНА ОТИ НАГЛО РАСТЕЛА КАМАТАТА ПОРАДИ РИЗИК

Македонија го одложи издавањето на еврообврзницата поради тоа што денеска нагло почнала да расте каматата, откако инвеститорите пресметале дека може д ...
КАМАТАТА ЗА ЕВРООБВРЗНИЦАТА ЌЕ БИДЕ 5 ПРОЦЕНТИ, РОК НА ДОСПЕВАЊЕ СЕДУМ ГОДИНИ

КАМАТАТА ЗА ЕВРООБВРЗНИЦАТА ЌЕ БИДЕ 5 ПРОЦЕНТИ, РОК НА ДОСПЕВАЊЕ СЕДУМ ГОДИНИ

Македонија ја понуди еврообврзницата на светските берзи, а каматата за неа ќе изнесува 5 проценти, објави агенцијата Ројтерс. Еврообврзницата е со ...
ЧАТАЛОТ ГО ПРОБИ КОРДОНОТ, ОБОЕНА ФАСАДАТА НА МИНИСТЕРСТВО ЗА ФИНАНСИИ

ЧАТАЛОТ ГО ПРОБИ КОРДОНОТ, ОБОЕНА ФАСАДАТА НА МИНИСТЕРСТВО ЗА ФИНАНСИИ

Чаталот ја погоди и барокната фасада на Министерството за финансии. Преку преминот зад Градски ѕид, во близина на кафулето „Корзо“, специјалната едини ...
ШАРЕНАТА РЕВОЛУЦИЈА СО МИЛИЈАРДА ПРИЧИНИ ЗА ПРОТЕСТ ТРГНА КОН МИНИСТЕРСТВО ЗА ФИНАНСИИ

ШАРЕНАТА РЕВОЛУЦИЈА СО МИЛИЈАРДА ПРИЧИНИ ЗА ПРОТЕСТ ТРГНА КОН МИНИСТЕРСТВО ЗА ФИНАНСИИ

Со пораката „1.1 милијарди причини за крај“ на централниот транспарент Шарената револуција го почна протестот. Демонстрантите морно маршираат по улица ...
ВЕЧЕРВА ШАРЕНАТА РЕВОЛУЦИЈА СО ПРОТЕСТ ПРОТИВ ЗАДОЛЖУВАЊЕТО ОД 650 МИЛИОНИ ЕВРА

ВЕЧЕРВА ШАРЕНАТА РЕВОЛУЦИЈА СО ПРОТЕСТ ПРОТИВ ЗАДОЛЖУВАЊЕТО ОД 650 МИЛИОНИ ЕВРА

Со паролата „Нема правда кога јавниот долг вртоглаво расте“, вечерва во 19 часот пред седиштето на Специјалното јавно обвинителство во Скопје ќе има н ...
ВЛАДАТА СЕ ЗАДОЛЖУВА СО 650 МИЛИОНИ ЕВРА

ВЛАДАТА СЕ ЗАДОЛЖУВА СО 650 МИЛИОНИ ЕВРА

Владата ја издаде новата еврообврзница, со која Република Македонија ќе се задолжи за 650 милиони евра. Одлуката е донесена на 21 јуни и е веќе обј ...
1 219 / 19 НАПИСИ