Таг: Ирина Сотирова Бухова

1 219 / 19 НАПИСИ
НЕМА НЕВАКЦИНИРАНИ ДЕЦА ВО ГРАДИНКИТЕ, ОД ВЧЕРА ДО ДЕНЕС ВАКЦИНИРАНИ 829 ДЕЦА

НЕМА НЕВАКЦИНИРАНИ ДЕЦА ВО ГРАДИНКИТЕ, ОД ВЧЕРА ДО ДЕНЕС ВАКЦИНИРАНИ 829 ДЕЦА

Од вчера до денес до 13 часот вакцинирани се 829 деца со вакцината МРП (морбили, рубеола, паротит), откако завчера беше прогласена епидемија на мали с ...
ЗДРАВСТВЕНИОТ ИНСПЕКТОРАТ БАРА ИТЕН И ВОНРЕДЕН НАДЗОР ОД ЛЕКАРСКАТА КОМОРА ЗА БОЛЕДУВАЊЕТО НА ОБВИНЕТИОТ ТРАЈКОВСКИ КОЈ БЕШЕ КАЈ ГРУЕВСКИ ВО БУДИМПЕШТА

ЗДРАВСТВЕНИОТ ИНСПЕКТОРАТ БАРА ИТЕН И ВОНРЕДЕН НАДЗОР ОД ЛЕКАРСКАТА КОМОРА ЗА БОЛЕДУВАЊЕТО НА ОБВИНЕТИОТ ТРАЈКОВСКИ КОЈ БЕШЕ КАЈ ГРУЕВСКИ ВО БУДИМПЕШТА

Државниот санитарен и здравствен инспекторат побарал итен и вонреден стручен надзор од комисија од Лекарската комора за оправданоста на боледувањето и ...
ДЕТЕТО СО ДИЈАБЕТЕС НА КАРИЛ САМОСТОЈНО ДИШЕ, ЗДРАВСТВЕНИТЕ ИНСПЕКТОРИ ПРАВАТ ВОНРЕДЕН НАДЗОР КАЈ МАТИЧНИТЕ ЛЕКАРИ И ВО БОЛНИЦИТЕ

ДЕТЕТО СО ДИЈАБЕТЕС НА КАРИЛ САМОСТОЈНО ДИШЕ, ЗДРАВСТВЕНИТЕ ИНСПЕКТОРИ ПРАВАТ ВОНРЕДЕН НАДЗОР КАЈ МАТИЧНИТЕ ЛЕКАРИ И ВО БОЛНИЦИТЕ

Четиринаесетгодишното дете од Охрид, кај кое доцна е откриен дијабетес тип1 и кое од завчера е на Клиниката за анестезија, реанимација и интензивно ле ...
УКИНАТА ЗАБРАНАТА ЗА КАТЛАНОВСКА БАЊА ДА ПРИМА ПАЦИЕНТИ НА ТОВАР НА ФОНДОТ ЗА ЗДРАВСТВО

УКИНАТА ЗАБРАНАТА ЗА КАТЛАНОВСКА БАЊА ДА ПРИМА ПАЦИЕНТИ НА ТОВАР НА ФОНДОТ ЗА ЗДРАВСТВО

Државниот санитарен и здравствен инспекторат ја укинува забраната за Катлановска бања да дава здравствени услуги на пациенти на товар на Фондот за здр ...
ЗАБРАНЕТ ПРИЕМ НА НОВИ ПАЦИЕНТИ ВО КАТЛАНОВСКА БАЊА ОТИ ЛЕКУВАЛЕ БЕЗ ДОЗВОЛА, ФОНДОТ ЗА ЗДРАВСТВО МОЛЧИ КАКО СКЛУЧУВАЛ ДОГОВОРИ

ЗАБРАНЕТ ПРИЕМ НА НОВИ ПАЦИЕНТИ ВО КАТЛАНОВСКА БАЊА ОТИ ЛЕКУВАЛЕ БЕЗ ДОЗВОЛА, ФОНДОТ ЗА ЗДРАВСТВО МОЛЧИ КАКО СКЛУЧУВАЛ ДОГОВОРИ

Државниот санитарен и здравствен инспекторат донесе решение со кое на Катлановска бања ѝ се забранува да дава здравствени услуги, бидејќи при вонредни ...
ПРИВАТНАТА БОЛНИЦА САНТЕ ПЛУС ДОБИ ЗАБРАНА ЗА РАБОТА ОД ДРЖАВНИОТ САНИТАРЕН И ЗДРАВСТВЕН ИНСПЕКТОРАТ

ПРИВАТНАТА БОЛНИЦА САНТЕ ПЛУС ДОБИ ЗАБРАНА ЗА РАБОТА ОД ДРЖАВНИОТ САНИТАРЕН И ЗДРАВСТВЕН ИНСПЕКТОРАТ

Државен санитарен и здравствен инспекторат ја забрани работата во приватната здравствена установа „Свети Лазар“ (Моја болница - Санте плус), по направ ...
ДОПОЛНИТЕЛНИ АНАЛИЗИ НА ВОДАТА ЗА ПИЕЊЕ ВО ГОСТИВАР, ИЗВОРОТ НА ТРУЕЊЕТО СЀ УШТЕ НЕПОЗНАТ

ДОПОЛНИТЕЛНИ АНАЛИЗИ НА ВОДАТА ЗА ПИЕЊЕ ВО ГОСТИВАР, ИЗВОРОТ НА ТРУЕЊЕТО СЀ УШТЕ НЕПОЗНАТ

Епидемиолози од Институтот за јавно здравје денес зеле дополнителни мостри за анализа од градскиот водовод во Гостивар, откако над 300 жители на градо ...
МАСОВНО ТРУЕЊЕ ВО ГОСТИВАР, ПРИЧИНИТЕЛОТ ЗАСЕГА НЕПОЗНАТ

МАСОВНО ТРУЕЊЕ ВО ГОСТИВАР, ПРИЧИНИТЕЛОТ ЗАСЕГА НЕПОЗНАТ

Над 300 жители на Гостивар и околните села од вчера вечер и во текот на целиот денешен ден барале медицинска помош во општата болница во Гостивар, бид ...
САНИТАРНАТА ИНСПЕКЦИЈА НЕ ГАРАНТИРА ЗА ИСПРАВНОСТА НА ФИЛТРИТЕ ВО ВЕНТИЛАЦИЈАТА НА СКОПСКА ГИНЕКОЛОГИЈА

САНИТАРНАТА ИНСПЕКЦИЈА НЕ ГАРАНТИРА ЗА ИСПРАВНОСТА НА ФИЛТРИТЕ ВО ВЕНТИЛАЦИЈАТА НА СКОПСКА ГИНЕКОЛОГИЈА

Државниот санитарен и здравствен инспекторат (ДСЗИ) не гарантира за исправноста на филтрите од системот за вентилација на интензивна нега, во операцио ...
1 219 / 19 НАПИСИ