Таг: извештај

1 8 9 10 11 12 13 100 / 121 НАПИСИ
НА НЕКОЛКУ СУДИИ ТРЕБА ДА ИМ СЕ ЗАБРАНИ ДА РАБОТАТ ВО ПРАВОСУДСТВО, ПРЕПОРАЧА ПРИБЕ

НА НЕКОЛКУ СУДИИ ТРЕБА ДА ИМ СЕ ЗАБРАНИ ДА РАБОТАТ ВО ПРАВОСУДСТВО, ПРЕПОРАЧА ПРИБЕ

Мал број на судии на моќни позиции го контролираат и го злоупотребуваат судскиот систем, се вели во најновиот извештај на експертската група на Рајнха ...
УБК И АР ДА ДАДАТ ИНФОРМАЦИИ ЗА 27 АПРИЛ И ВМЕШАНОСТА НА ВРАБОТЕНИТЕ ВО ДИПЛОМАТСКИОТ СКАНДАЛ СО СРБИЈА, ПОБАРАА ПРАТЕНИЦИТЕ ОД МНОЗИНСТВОТО

УБК И АР ДА ДАДАТ ИНФОРМАЦИИ ЗА 27 АПРИЛ И ВМЕШАНОСТА НА ВРАБОТЕНИТЕ ВО ДИПЛОМАТСКИОТ СКАНДАЛ СО СРБИЈА, ПОБАРАА ПРАТЕНИЦИТЕ ОД МНОЗИНСТВОТО

На денешната седница на Собраниската комисија за надзор над УБК и над Агенцијата за разузнавање, покрај разгледувањето на извештаите за работењето на ...
ВО ЗАТВОРИТЕ СЕ ПРОДАВААТ КРЕВЕТИ, МОБИЛНИ И ДРОГА, НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ БАРА ИТНО ЗАТВАРАЊЕ НА ПРИЕМНОТО ОДДЕЛЕНИЕ ВО ИДРИЗОВО

ВО ЗАТВОРИТЕ СЕ ПРОДАВААТ КРЕВЕТИ, МОБИЛНИ И ДРОГА, НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ БАРА ИТНО ЗАТВАРАЊЕ НА ПРИЕМНОТО ОДДЕЛЕНИЕ ВО ИДРИЗОВО

Итно да се затвори приемното одделение во затворот Идризово, поради нехуманите и деградирачки услови за престој на осудените лица. Ваква препорака ден ...
СИТЕ ДОКАЗИ ЗА НАПАДОТ НА СОБРАНИЕТО НА 27 АПРИЛ МВР ГИ ПРЕДАДЕ ВО ОБВИНИТЕЛСТВО

СИТЕ ДОКАЗИ ЗА НАПАДОТ НА СОБРАНИЕТО НА 27 АПРИЛ МВР ГИ ПРЕДАДЕ ВО ОБВИНИТЕЛСТВО

Министерството за внатрешни работи (МВР) сè што има собрано како докази во истрагата за организираниот напад на Собранието на 27 април ги предаде до Ј ...
ШВЕРЦЕРИТЕ СО ЛУЃЕ ЈА ПОТКУПУВААТ ПОЛИЦИЈАТА, А МАКЕДОНИЈА НЕ ГИ ГОНИ И КАЗНУВА, ВЕЛИ ИЗВЕШТАЈОТ НА СТЕЈТ ДЕПАРТМЕНТОТ

ШВЕРЦЕРИТЕ СО ЛУЃЕ ЈА ПОТКУПУВААТ ПОЛИЦИЈАТА, А МАКЕДОНИЈА НЕ ГИ ГОНИ И КАЗНУВА, ВЕЛИ ИЗВЕШТАЈОТ НА СТЕЈТ ДЕПАРТМЕНТОТ

Македонија не ги исполнува во целост минималните стандарди за елиминација на трговијата со луѓе иако прави значителни напори за тоа, се вели во глоблн ...
СЀ Е ПОД КОНТРОЛА, МУ РЕКОЛ ЧАВКОВ НА НУХИУ ПОПЛАДНЕТО НА 27 АПРИЛ И СЕ ИСКЛУЧИЛ

СЀ Е ПОД КОНТРОЛА, МУ РЕКОЛ ЧАВКОВ НА НУХИУ ПОПЛАДНЕТО НА 27 АПРИЛ И СЕ ИСКЛУЧИЛ

Директорот на Биро за јавна безбедност и раководител на Оперативниот штаб Митко Чавков му одговорил на тогашниот министер за внатрешни работи Агим Нух ...
УНЕСКО БАРА СТОПИРАЊЕ ГРАДБИ НА ГАЛИЧИЦА, ИЛИ ЌЕ ГО БРИШЕ ОХРИД ОД ЛИСТАТА НА СВЕТСКО НАСЛЕДСТВО

УНЕСКО БАРА СТОПИРАЊЕ ГРАДБИ НА ГАЛИЧИЦА, ИЛИ ЌЕ ГО БРИШЕ ОХРИД ОД ЛИСТАТА НА СВЕТСКО НАСЛЕДСТВО

На својата официјална страница УНЕСКО побара веднаш да се стопира најавената изградба на инфраструткруни објекти на планината Галичица, или следи бриш ...
ДЕТСКАТА АМБАСАДА МЕЃАШИ БАРА ЗАДОЛЖИТЕЛНА ХЕМИСКА КАСТРАЦИЈА ЗА ПЕДОФИЛИТЕ

ДЕТСКАТА АМБАСАДА МЕЃАШИ БАРА ЗАДОЛЖИТЕЛНА ХЕМИСКА КАСТРАЦИЈА ЗА ПЕДОФИЛИТЕ

Првата детска амбасада во светот Меѓаши бара задолжителна хемиска кастрација за педофилите, оти праксата покажува дека во 75 отсто од случаите тие го ...
28 КРИВИЧНИ ДЕЛА СЕ СТОРЕНИ ВО ОРГАНИЗИРАНИОТ НАПАД НА СОБРАНИЕТО, ВЕЛИ ИЗВЕШТАЈОТ НА ХЕЛСИНШКИ КОМИТЕТ

28 КРИВИЧНИ ДЕЛА СЕ СТОРЕНИ ВО ОРГАНИЗИРАНИОТ НАПАД НА СОБРАНИЕТО, ВЕЛИ ИЗВЕШТАЈОТ НА ХЕЛСИНШКИ КОМИТЕТ

Хелсиншкиот комитет за човекови права на Република Македонија подготви посебен извештај за организираниот напад и дивеењето и бруталното насилство во ...
ОХРИД МОЖЕ ДА БИДЕ ИСФРЛЕН ОД ЛИСТАТА НА УНЕСКО, ВЕЛИ „ОХРИД СОС“ ПО СРЕДБАТА СО ЕКСПЕРТИТЕ

ОХРИД МОЖЕ ДА БИДЕ ИСФРЛЕН ОД ЛИСТАТА НА УНЕСКО, ВЕЛИ „ОХРИД СОС“ ПО СРЕДБАТА СО ЕКСПЕРТИТЕ

УНЕСКО препорачува да се запре со спорните инфраструктурни проекти додека не се утврди конкретно нивниот кумулативен ефект врз животната средина, сооп ...
1 8 9 10 11 12 13 100 / 121 НАПИСИ