Таг: Кочо Анѓушев

1 3 4 5 6 7 10 50 / 92 НАПИСИ
236 КОМПАНИИ ПОБАРАЛЕ ПАРИЧНА ПОМОШ ОД ДРЖАВАТА ЗА РАЗВОЈ НА БИЗНИС

236 КОМПАНИИ ПОБАРАЛЕ ПАРИЧНА ПОМОШ ОД ДРЖАВАТА ЗА РАЗВОЈ НА БИЗНИС

Државна помош побарале 236 компании за развој на бизнисот, односно толку апликации пристигнале на конкурсот на Фондот за иновативност. Од нив 208 пону ...
ДОГОВОРОТ СО ГРЦИЈА ПОЗИТИВНО ЌЕ ВЛИЈАЕ И ВРЗ НАШИТЕ ОБВРСКИ ОКОЛУ ИЗГРАДБАТА НА НАФТОВОДОТ ДО СОЛУН, ВЕЛИ АНЃУШЕВ

ДОГОВОРОТ СО ГРЦИЈА ПОЗИТИВНО ЌЕ ВЛИЈАЕ И ВРЗ НАШИТЕ ОБВРСКИ ОКОЛУ ИЗГРАДБАТА НА НАФТОВОДОТ ДО СОЛУН, ВЕЛИ АНЃУШЕВ

Вицепремиерот за економски прашања Кочо Анѓушев е оптимист дека потпишувањето на договорот со Грција позитивно ќе влијае врз натамошниот развој на мак ...
ФИРМИТЕ ОД ДЕНЕС МОЖЕ ДА БАРААТ ДРЖАВНА ПОМОШ ЗА ИНВЕСТИЦИИ И НОВИ ВРАБОТУВАЊА

ФИРМИТЕ ОД ДЕНЕС МОЖЕ ДА БАРААТ ДРЖАВНА ПОМОШ ЗА ИНВЕСТИЦИИ И НОВИ ВРАБОТУВАЊА

Компаниите кои лани направиле нови инвестиции или имаат нови вработени со плата над 18.000 денари од денес ќе може да аплицираат за држава парична пом ...
СО 3,4 МИЛИОНИ ЕВРА КРЕДИТ ОД СВЕТСКА БАНКА ВЛАДАТА ЌЕ СТИМУЛИРА ОТВОРАЊЕ НА СТАРТАП КОМПАНИИ

СО 3,4 МИЛИОНИ ЕВРА КРЕДИТ ОД СВЕТСКА БАНКА ВЛАДАТА ЌЕ СТИМУЛИРА ОТВОРАЊЕ НА СТАРТАП КОМПАНИИ

Со грант од 3,4 милиони евра Владата ќе поттикнува отворање на нови стартап компании, како и обнова на технологијата на постоечките компании за да бид ...
ЗА СЕКОЕ ИСЕЧЕНО ДРВО ЗА ГАСОВОДОТ НА ВОДНО, ЌЕ ИНСИСТИРАМ ДА СЕ ЗАСАДАТ 10 НОВИ, КАЖА АНЃУШЕВ

ЗА СЕКОЕ ИСЕЧЕНО ДРВО ЗА ГАСОВОДОТ НА ВОДНО, ЌЕ ИНСИСТИРАМ ДА СЕ ЗАСАДАТ 10 НОВИ, КАЖА АНЃУШЕВ

Промена на трасата на гасоводот што треба да минува низ парк-шумата Водно, кое го бараат повеќе еколошки здруженија и инцијативи, според вицепремиерот ...
ВЛАДАТА ЌЕ ОБЕЗБЕДИ ЗАЕМ ЗА ЈУГОХРОМ ДА ГИ ДОГРАДИ ФИЛТРИТЕ

ВЛАДАТА ЌЕ ОБЕЗБЕДИ ЗАЕМ ЗА ЈУГОХРОМ ДА ГИ ДОГРАДИ ФИЛТРИТЕ

Владата ќе обезбеди заем за комбинатот Југохром од Јегуновце за да се забрза изградбата на системот за отпрашување, кој е неопходен за да може оваа фа ...
КАПИТАЛНИТЕ ИНВЕСТИЦИИ ДОЦНАТ ПОРАДИ НЕСПОСОБНАТА ЈАВНА АДМИНИСТРАЦИЈА, КАЖА АКАДЕМИК ТАКИ ФИТИ

КАПИТАЛНИТЕ ИНВЕСТИЦИИ ДОЦНАТ ПОРАДИ НЕСПОСОБНАТА ЈАВНА АДМИНИСТРАЦИЈА, КАЖА АКАДЕМИК ТАКИ ФИТИ

Реализацијата на капиталните инвестиции предвидени во буџетот, според академик Таки Фити, претседател на Македонската академија на науките и уметности ...
„ЈУГОХРОМ“ БАРА ПОМОШ ОД ВЛАДАТА ЗА ДА ЈА ПЛАТИ ФИЛТЕР СТАНИЦАТА ОД 12 МИЛИОНИ ЕВРА

„ЈУГОХРОМ“ БАРА ПОМОШ ОД ВЛАДАТА ЗА ДА ЈА ПЛАТИ ФИЛТЕР СТАНИЦАТА ОД 12 МИЛИОНИ ЕВРА

Поставен бетонски фундамент во кругот на комбинатот е сѐ она што во „Југохром“ е направено за изградба на филтер станицата за пречистување на отпаднит ...
СОБРАНИЕТО ГО ДОНЕСЕ ЗАКОНОТ ЗА ПОДДРШКА НА ИНВЕСТИЦИИ СО КОЈ СЕ ИЗРАМНУВААТ ДОМАШНИТЕ И СТРАНСКИТЕ ИНВЕСТИТОРИ

СОБРАНИЕТО ГО ДОНЕСЕ ЗАКОНОТ ЗА ПОДДРШКА НА ИНВЕСТИЦИИ СО КОЈ СЕ ИЗРАМНУВААТ ДОМАШНИТЕ И СТРАНСКИТЕ ИНВЕСТИТОРИ

Собранието денеска го донесе Законот за финансиска поддршка на инвестиции, еден од носечките економски закони на владата на Зоран Заев. Пред пратеници ...
АНЃУШЕВ ЈА ПРОДАДЕ ЕДС ЗА 4,8 МИЛИОНИ ЕВРА НА ГРЧКОТО ЕЛЕКТРОСТОПАНСТВО, СООПШТИ КОМПАНИЈАТА

АНЃУШЕВ ЈА ПРОДАДЕ ЕДС ЗА 4,8 МИЛИОНИ ЕВРА НА ГРЧКОТО ЕЛЕКТРОСТОПАНСТВО, СООПШТИ КОМПАНИЈАТА

Вицепремиерот Кочо Анѓушев денес ја продаде компанијата за трговија со електрична енергија ЕДС на грчката национална компанија за произвoдство на стру ...
1 3 4 5 6 7 10 50 / 92 НАПИСИ