Таг: матичен лекар

1 216 / 16 НАПИСИ
ОД УТРЕ ЗА ХРОНИЧНО БОЛНИТЕ РЕЦЕПТ ОД МАТИЧЕН ЛЕКАР ПО ТЕЛЕФОН, СЕ УКИНУВААТ ХАРТИЕНИТЕ РЕЦЕПТИ ЗА ЛЕКОВИ

ОД УТРЕ ЗА ХРОНИЧНО БОЛНИТЕ РЕЦЕПТ ОД МАТИЧЕН ЛЕКАР ПО ТЕЛЕФОН, СЕ УКИНУВААТ ХАРТИЕНИТЕ РЕЦЕПТИ ЗА ЛЕКОВИ

Хронично болните од утре не мора да одат на матичен лекар за да им препише хартиен рецепт, со јавување по телефон тој веднаш ќе им искреира електронск ...
ЗА ЗДРАВЈЕТО НА ОКОЛУ 80.000 ЖЕНИ ВО ТЕТОВСКИОТ РЕГИОН СЕ ГРИЖАТ САМО ДЕВЕТ ГИНЕКОЛОЗИ

ЗА ЗДРАВЈЕТО НА ОКОЛУ 80.000 ЖЕНИ ВО ТЕТОВСКИОТ РЕГИОН СЕ ГРИЖАТ САМО ДЕВЕТ ГИНЕКОЛОЗИ

Во гинеколошката ординација на д-р Весна Серафимоска неколку жени трпеливо чекаат на ред за преглед или консултација со лекарот. Иако е речиси крај на ...
ТРОЈЦА НОВОЗАРАЗЕНИ СО МАЛИ СИПАНИЦИ, ОБВИНИТЕЛСТВОТО ГИ ПОПИША ВАКЦИНИТЕ СО ПОГРЕШНИ ДЕКЛАРАЦИИ

ТРОЈЦА НОВОЗАРАЗЕНИ СО МАЛИ СИПАНИЦИ, ОБВИНИТЕЛСТВОТО ГИ ПОПИША ВАКЦИНИТЕ СО ПОГРЕШНИ ДЕКЛАРАЦИИ

На Клиниката за инфективни болести во последното деноноќие примени се едно дете и еден возрасен, кои се заразиле од морбили, а прегледана е уште една ...
АБОРТИРАЛА ВО ОСМИ МЕСЕЦ СО НЕРЕГИСТРИРАНИ ЛЕКОВИ, ОДВАЈ ЈА СПАСИЛЕ

АБОРТИРАЛА ВО ОСМИ МЕСЕЦ СО НЕРЕГИСТРИРАНИ ЛЕКОВИ, ОДВАЈ ЈА СПАСИЛЕ

Млада жена од Скопје обидувајќи се да абортира во осмиот месец од бременоста, со вагиналети за спонтан абортус за малку ќе умрела. Во средата ноќта на ...
ВО РИЧ И БЕЛОТИНО СМЕЕШ ДА СЕ РАЗБОЛИШ САМО ВО СРЕДА

ВО РИЧ И БЕЛОТИНО СМЕЕШ ДА СЕ РАЗБОЛИШ САМО ВО СРЕДА

Жителите од ридско-планинските населени места Рич и Белотино мора да патуваат и по 25 километри до Струмица за да отидат на лекар. Во овие две села, к ...
ПСИХИЧКИ БОЛНИ ПАТУВААТ 100 КИЛОМЕТРИ ЗА ДА СЕ ЛЕЧАТ, ОТИ НЕМА ПСИХИЈАТАР

ПСИХИЧКИ БОЛНИ ПАТУВААТ 100 КИЛОМЕТРИ ЗА ДА СЕ ЛЕЧАТ, ОТИ НЕМА ПСИХИЈАТАР

Пациенти со психички нарушувања од Крива Паланка, Кратово и Ранковце, патуваат од 50 до 100 километри за да сигнат на преглед кај специјалист, бидејќи ...
1 216 / 16 НАПИСИ