Таг: Меџитлија

1 2 10 / 19 НАПИСИ
ВОЗОТ БИТОЛА-ЛЕРИН ЧЕКА ДА СЕ СРЕТНАТ ДИРЕКТОРИТЕ НА ЖЕЛЕЗНИЦИТЕ НА МАКЕДОНИЈА И ГРЦИЈА

ВОЗОТ БИТОЛА-ЛЕРИН ЧЕКА ДА СЕ СРЕТНАТ ДИРЕКТОРИТЕ НА ЖЕЛЕЗНИЦИТЕ НА МАКЕДОНИЈА И ГРЦИЈА

Директорите на железничките претпријатија од Македонија и Грција со своите работни групи треба да ја продолжат меѓусебната комуникација и да ги утврда ...
ПО 40 ГОДИНИ НОВ АСФАЛТ НА ПАТОТ ОД БИТОЛА ДО ГРЧКА ГРАНИЦА

ПО 40 ГОДИНИ НОВ АСФАЛТ НА ПАТОТ ОД БИТОЛА ДО ГРЧКА ГРАНИЦА

Привршува рехабилитацијата на регионалниот пат од Битола  кон грчка граница кој цели 40 години не беше реконструиран. Патот со години беше полн со дуп ...
ГОЛЕМ ПОЖАР ВО ГРЦИЈА ВО БЛИЗИНА НА „МЕЏИТЛИЈА“, ЗАСЕГА НЕМА ОПАСНОСТ ДА СЕ ПРОШИРИ НА МАКЕДОНСКА ТЕРИТОРИЈА

ГОЛЕМ ПОЖАР ВО ГРЦИЈА ВО БЛИЗИНА НА „МЕЏИТЛИЈА“, ЗАСЕГА НЕМА ОПАСНОСТ ДА СЕ ПРОШИРИ НА МАКЕДОНСКА ТЕРИТОРИЈА

Пожар утрово избувнал во Грција во непосредна близина на граничниот премин Меџитлија. Како што информираат од Центарот за управување со кризи стапено ...
ДУПКИ ОД ДВА МЕТРА НА ПАТОТ ОД БИТОЛА ДО ГРЧКА ГРАНИЦА, МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ТРАНСПОРТ ВЕЛИ ДЕКА РЕКОНСТРУКЦИЈАТА ЌЕ ЗАВРШИ ДО КРАЈОТ НА ЛЕТОТО

ДУПКИ ОД ДВА МЕТРА НА ПАТОТ ОД БИТОЛА ДО ГРЧКА ГРАНИЦА, МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ТРАНСПОРТ ВЕЛИ ДЕКА РЕКОНСТРУКЦИЈАТА ЌЕ ЗАВРШИ ДО КРАЈОТ НА ЛЕТОТО

Дупки големи како кратери се отворија на патот од Битола за граничкиот премин со Грција, Меџитлија. Реконструкцијата на овој патен правец трае неколку ...
ЗА ДА ТРГНЕ ВОЗОТ ОД БИТОЛА ЗА ЛЕРИН ТРЕБА ДА ИМА ИНТЕРЕС И СОГЛАСНОСТ ОД ГРЦИЈА, РЕЧЕ БОЧВАРСКИ НА ОБНОВАТА НА ПАТОТ ЗА ГРЧКА ГРАНИЦА

ЗА ДА ТРГНЕ ВОЗОТ ОД БИТОЛА ЗА ЛЕРИН ТРЕБА ДА ИМА ИНТЕРЕС И СОГЛАСНОСТ ОД ГРЦИЈА, РЕЧЕ БОЧВАРСКИ НА ОБНОВАТА НА ПАТОТ ЗА ГРЧКА ГРАНИЦА

„Железничката линија од Битола за Лерин е делница за поврзување меѓу двете дражави. Треба да имаме согласност и интерес од страна на соседна Грција за ...
РЕДИЦИ ВОЗИЛА НА МЕЏИТЛИЈА-НИКИ ЗА ВИКЕНД ВЛЕЗ ВО ГРЦИЈА

РЕДИЦИ ВОЗИЛА НА МЕЏИТЛИЈА-НИКИ ЗА ВИКЕНД ВЛЕЗ ВО ГРЦИЈА

Додека вниманието на јавноста денес беше насочено кон настаните поврзани со чествувањето на 151-годишнината од раѓањето на великанот Гоце Делчев, голе ...
ЖИТЕЛИТЕ ОД МЕЏИТЛИЈА ГО БЛОКИРАА ПАТОТ ДО ГРЦИЈА БАРАЈЌИ ДРЖАВАТА ДА ИМ ДАДЕ ЗЕМЈИШТЕ ПОД КОНЦЕСИЈА

ЖИТЕЛИТЕ ОД МЕЏИТЛИЈА ГО БЛОКИРАА ПАТОТ ДО ГРЦИЈА БАРАЈЌИ ДРЖАВАТА ДА ИМ ДАДЕ ЗЕМЈИШТЕ ПОД КОНЦЕСИЈА

Жителите на Меџитлија и други битолски села блокираа дел од патот Битола-грчка граница со земјоделска механизација, барајќи од државата да им даде држ ...
ЕКСПРЕСНИОТ ПАТ БИТОЛА-МЕЏИТЛИЈА Е ВО ФАЗА НА ПРОЕКТИРАЊЕ, ПАРИ ЌЕ СЕ БАРААТ ОД ЕВРОПСКИ ФОНДОВИ

ЕКСПРЕСНИОТ ПАТ БИТОЛА-МЕЏИТЛИЈА Е ВО ФАЗА НА ПРОЕКТИРАЊЕ, ПАРИ ЌЕ СЕ БАРААТ ОД ЕВРОПСКИ ФОНДОВИ

Проектот за изградба на експресен пат Битола-Меџитлија, односно до грчката граница, е во финална фаза.  До овој момент не се обезбедени пари за иградб ...
НА ПАТОТ БИТОЛА – ГРЧКА ГРАНИЦА НЕ СЕ КРПАТ НИ ДУПКИТЕ, А НОВ ЕКСПРЕСЕН ПАТ ОСТАНА САМО ВО ВЕТУВАЊАТА ОД ПРЕД ДВЕ ГОДИНИ

НА ПАТОТ БИТОЛА – ГРЧКА ГРАНИЦА НЕ СЕ КРПАТ НИ ДУПКИТЕ, А НОВ ЕКСПРЕСЕН ПАТ ОСТАНА САМО ВО ВЕТУВАЊАТА ОД ПРЕД ДВЕ ГОДИНИ

Експресниот пат од Битола до грчка граница засега останува исцртан само на хартија во проектите и во ветувањата на политичарите дадени уште пред две г ...
ПРЕКУ МЕЏИТЛИЈА ВЛЕГЛЕ ЧЕТИРИ ПАТИ ПОМАЛКУ ГРЧКИ ДРЖАВЈАНИ ОД ПРЕД ПАНДЕМИЈАТА

ПРЕКУ МЕЏИТЛИЈА ВЛЕГЛЕ ЧЕТИРИ ПАТИ ПОМАЛКУ ГРЧКИ ДРЖАВЈАНИ ОД ПРЕД ПАНДЕМИЈАТА

За четири пати намален е бројот на грчки државјани кои доаѓаат во земјава преку граничниот премин Меџитлија-Ники отколку во јули 2019, пред почетокот ...
1 2 10 / 19 НАПИСИ