Таг: мерки

1 19 20 21207 / 207 НАПИСИ
ДРЖАВАТА ГУБИ 325 МИЛИОНИ ЕВРА ГОДИШНО ПОРАДИ АЕРОЗАГАДУВАЊЕТО

ДРЖАВАТА ГУБИ 325 МИЛИОНИ ЕВРА ГОДИШНО ПОРАДИ АЕРОЗАГАДУВАЊЕТО

Заменикот-министер за екологија Јани Макрадули на научен форум во Штип кажа дека намалувањето на аерозагадувањето е еден од приоритетите на оваа влада ...
45 И 150 ЕВРА КАЗНА ЗА НЕПОЧИТУВАЊЕ НА ЗАБРАНАТА ЗА ДОТУР НА СТОКА

45 И 150 ЕВРА КАЗНА ЗА НЕПОЧИТУВАЊЕ НА ЗАБРАНАТА ЗА ДОТУР НА СТОКА

Забраната за дотур на стока од 7.30 до 18 часот ќе важи за целиот центар на градот. Според одлуката на Град Скопје која беше донесена на вчерашната се ...
ГРАД СКОПЈЕ ЗАБРАНИ ДОТУР НА РОБА ОД 7.30 ДО 18 ЧАСОТ ОД ДЕКЕМВРИ ДО МАРТ

ГРАД СКОПЈЕ ЗАБРАНИ ДОТУР НА РОБА ОД 7.30 ДО 18 ЧАСОТ ОД ДЕКЕМВРИ ДО МАРТ

Од 7.30 до 18 часот e забранет дотурот на роба во центарот на градот. Советот на Град Скопје денеска донесе одлука со која од декември до крајот март ...
ГРАД СКОПЈЕ ЌЕ ГИ СУБВЕНЦИОНИРА ПРИВАТНИТЕ ПРЕВОЗНИЦИ ДА СЕ ПРЕФРЛАТ НА ГАС, А ЗА ЈСП ЌЕ НАБАВИ ЕЛЕКТРИЧНИ АВТОБУСИ

ГРАД СКОПЈЕ ЌЕ ГИ СУБВЕНЦИОНИРА ПРИВАТНИТЕ ПРЕВОЗНИЦИ ДА СЕ ПРЕФРЛАТ НА ГАС, А ЗА ЈСП ЌЕ НАБАВИ ЕЛЕКТРИЧНИ АВТОБУСИ

Приватните превозници ќе добијат од Град Скопје субвенции за да инсталираат уреди на гас и да набават нови автобуси кои ги задоволуваат Еуро 5 и Еуро ...
САМО ДВЕ ПРИЈАВИ НА 193, ШИЛЕГОВ ГИ ПОВИКУВА ГРАЃАНИТЕ ВО ПОНЕДЕЛНИК ДА ДОЈДАТ ВО ГРАДОТ И ДА ДАДАТ ИДЕИ ЗА РЕШАВАЊЕ НА ЗАГАДУВАЊЕТО

САМО ДВЕ ПРИЈАВИ НА 193, ШИЛЕГОВ ГИ ПОВИКУВА ГРАЃАНИТЕ ВО ПОНЕДЕЛНИК ДА ДОЈДАТ ВО ГРАДОТ И ДА ДАДАТ ИДЕИ ЗА РЕШАВАЊЕ НА ЗАГАДУВАЊЕТО

Градоначалникот Петре Шилегов ги повикува граѓаните во понеделник во 12 часот да дојдат во просториите на Град Скопје и да му предложат идеи за решава ...
ВЕЛЕС ЗАБРАНИ ГУМИ, ПЛАСТИКА И ДЕЛОВИ ОД МЕБЕЛ ДА СЕ КОРИСТАТ ЗА ОГРЕВ ЗА ДА ГО НАМАЛИ АЕРОЗАГАДУВАЊЕТО

ВЕЛЕС ЗАБРАНИ ГУМИ, ПЛАСТИКА И ДЕЛОВИ ОД МЕБЕЛ ДА СЕ КОРИСТАТ ЗА ОГРЕВ ЗА ДА ГО НАМАЛИ АЕРОЗАГАДУВАЊЕТО

Како одговор на високите концентрации на ПМ10 честичките, кои претходните шест дена беа регистрирани во Велес, Советот на Општината донесе итни мерки ...
АГЕНЦИЈАТА ЗА ВРАБОТУВАЊЕ ИМ СЕ ЗАКАНУВА СО ПОРАКИ НА НЕВРАБОТЕНИТЕ, ЗА НИВНО ДОБРО

АГЕНЦИЈАТА ЗА ВРАБОТУВАЊЕ ИМ СЕ ЗАКАНУВА СО ПОРАКИ НА НЕВРАБОТЕНИТЕ, ЗА НИВНО ДОБРО

Невработените се жалат дека Агенцијата за вработување им испраќа заканувачки пораки при повиците за учество на обука. Агенцијата вели дека тоа го прав ...
1 19 20 21207 / 207 НАПИСИ