Таг: Министерство за здравство

1 2 3 110 10 / 1099 НАПИСИ
ВО ТЕК Е ВТОРА ТРАНСПЛАНТАЦИЈА НА ЦРН ДРОБ ОД ПОЧИНАТ ДАРИТЕЛ НА СКОПСКИОТ КЛИНИЧКИ ЦЕНТАР

ВО ТЕК Е ВТОРА ТРАНСПЛАНТАЦИЈА НА ЦРН ДРОБ ОД ПОЧИНАТ ДАРИТЕЛ НА СКОПСКИОТ КЛИНИЧКИ ЦЕНТАР

На скопскиот Клинички центар „Мајка Тереза“ во тек е трансплантација на црн дроб, на бубрези и на коскени ткива од починат дарител, соопшти Министерст ...
САКАМЕ ДА ЖИВЕЕМЕ, РЕКОА БОЛНИТЕ ОД ЦИСТИЧНА ФИБРОЗА КОИ СО СОЛЗИ ПРОТЕСТИРАА ЗА НЕРЕДОВНАТА ТЕРАПИЈА

САКАМЕ ДА ЖИВЕЕМЕ, РЕКОА БОЛНИТЕ ОД ЦИСТИЧНА ФИБРОЗА КОИ СО СОЛЗИ ПРОТЕСТИРАА ЗА НЕРЕДОВНАТА ТЕРАПИЈА

Ние сме сите деца и млади кои сакаат да живеат, не сме ставка во буџетот, низ солзи денеска зборуваше Ивана Атанасоска од Асоцијацијата за цистична фи ...
МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЗДРАВСТВО НЕ ГО ДАВА ЛЕКОТ НА БОЛНИТЕ ОД ЦИСТИЧНА ФИБРОЗА, ЌЕ ПРОТЕСТИРА АСОЦИЈАЦИЈАТА

МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЗДРАВСТВО НЕ ГО ДАВА ЛЕКОТ НА БОЛНИТЕ ОД ЦИСТИЧНА ФИБРОЗА, ЌЕ ПРОТЕСТИРА АСОЦИЈАЦИЈАТА

Членовите на Асоцијацијата за цистична фиброза утре (понеделник, 26 декември) во 11:55 часот ќе протестираат пред Министерството за здравство, бидејќи ...
БОЛНИЦАТА ЈАСЕНОВО РАБОТИ САМО СО ТРОЈЦА ДОКТОРИ-СПЕЦИЈАЛИСТИ, МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ФИНАНСИИ НЕ ДАВА НОВИ ВРАБОТУВАЊА

БОЛНИЦАТА ЈАСЕНОВО РАБОТИ САМО СО ТРОЈЦА ДОКТОРИ-СПЕЦИЈАЛИСТИ, МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ФИНАНСИИ НЕ ДАВА НОВИ ВРАБОТУВАЊА

Специјалната болница за белодробни заболувања Јасеново крај Велес се соочува со недостиг на лекари. Таму работат само тројца доктори-специјалисти, иак ...
МИНИСТЕРОТ ЗА ЗДРАВСТВО И ФОНДОТ СО МЕСЕЦИ НЕ ОДГОВАРААТ НА БАРАЊАТА НА ДЕТСКА КЛИНИКА ДА СЕ ВОВЕДЕ ЛЕКОТ „ТРИКАФТА“ ЗА БОЛНИТЕ СО ЦИСТИЧНА ФИБРОЗА, ВЕЛИ ДИРЕКТОРКАТА НАЦЕВА-ФУШТИЌ

МИНИСТЕРОТ ЗА ЗДРАВСТВО И ФОНДОТ СО МЕСЕЦИ НЕ ОДГОВАРААТ НА БАРАЊАТА НА ДЕТСКА КЛИНИКА ДА СЕ ВОВЕДЕ ЛЕКОТ „ТРИКАФТА“ ЗА БОЛНИТЕ СО ЦИСТИЧНА ФИБРОЗА, ВЕЛИ ДИРЕКТОРКАТА НАЦЕВА-ФУШТИЌ

Министерството за здравство и Фондот за здравствено осигурување на Македонија (ФЗОМ) со месеци не одговараат на барањата на Клиниката за детски болест ...
ВОЗБУДА И СОЛЗИ РАДОСНИЦИ ПО ПРВАТА ТРАНСПЛАНТАЦИЈА НА ЦРН ДРОБ ОД ПОЧИНАТ ДАРИТЕЛ KAJ 60-ГОДИШЕН ПАЦИЕНТ

ВОЗБУДА И СОЛЗИ РАДОСНИЦИ ПО ПРВАТА ТРАНСПЛАНТАЦИЈА НА ЦРН ДРОБ ОД ПОЧИНАТ ДАРИТЕЛ KAJ 60-ГОДИШЕН ПАЦИЕНТ

Возбудени лекари, инструментарки и сестри се гушкаа и си ги бришеа солзите радосници во операционата сала на Клиниката за дигестивнаа хирургија по прв ...
РАДИОЛОГОТ ЌЕ МОЖЕ ДА ИЗДАВА УПАТ ЗА ЕХО ПРЕГЛЕД И БИОПСИЈА – НОВА ПАТЕКА ВО СКРИНИНГ ПРОГРАМАТА ЗА РАК НА ДОЈКА

РАДИОЛОГОТ ЌЕ МОЖЕ ДА ИЗДАВА УПАТ ЗА ЕХО ПРЕГЛЕД И БИОПСИЈА – НОВА ПАТЕКА ВО СКРИНИНГ ПРОГРАМАТА ЗА РАК НА ДОЈКА

Изготвена е патека за упатување и третман на жени за кои има сомнеж за рак на дојка, вели Министерството за здравство, откако од 1 ноември продолжи на ...
СО МЕСЕЦИ НЕМА ЛЕКОВИ ЗА БОЛНИ ОД РАК И ОД РЕТКИ БОЛЕСТИ, ВЛАДАТА НЕ ОДГОВАРА НА ПИСМАТА НА ПАЦИЕНТИТЕ, А ЕДЕН ЛЕК ПРИВАТНО ЧИНИ 2.000 ЕВРА ЗА МЕСЕЧНА ДОЗА

СО МЕСЕЦИ НЕМА ЛЕКОВИ ЗА БОЛНИ ОД РАК И ОД РЕТКИ БОЛЕСТИ, ВЛАДАТА НЕ ОДГОВАРА НА ПИСМАТА НА ПАЦИЕНТИТЕ, А ЕДЕН ЛЕК ПРИВАТНО ЧИНИ 2.000 ЕВРА ЗА МЕСЕЧНА ДОЗА

Оперирани од рак, како и пациенти со ретки болести со месеци алармираат дека се оставени без потребните терапии за нивните лекувања, а тоа се лекови ш ...
ПРИЈАВУВАЊЕ ЗА ВАКЦИНА ПРОТИВ ГРИП И ВО ПУНКТ НА ГРАДСКИОТ ПЛОШТАД ВО ТЕТОВО

ПРИЈАВУВАЊЕ ЗА ВАКЦИНА ПРОТИВ ГРИП И ВО ПУНКТ НА ГРАДСКИОТ ПЛОШТАД ВО ТЕТОВО

На плоштадот во Тетово денеска беше отворен импровизиран пункт на кој може да се закажњ вакцинирање против сезонски грип, а воедно и да се прими и чет ...
ОД 98 ОТСТО, ОПФАТОТ НА ВАКЦИНАЦИЈА НА ДЕЦА ВО ВЕЛЕС ПАДНА НА 80 НАСТО

ОД 98 ОТСТО, ОПФАТОТ НА ВАКЦИНАЦИЈА НА ДЕЦА ВО ВЕЛЕС ПАДНА НА 80 НАСТО

Опфатот на вакцинацијата на децата од школска и претшколска возраст паѓа во цела земја, но Велес и со 80 отсто опфатност е меѓу водечките општини. До ...
1 2 3 110 10 / 1099 НАПИСИ