Таг: Општина Штип

1 2 3 10 / 30 НАПИСИ
СОВЕТНИЦИТЕ ЕДНОГЛАСНО ГО ДОНЕСОА ГЕНЕРАЛНИОТ УРБАНИСТИЧКИ ПЛАН НА ШТИП И ЗАЕДНО ОТИДОА НА КАФЕ

СОВЕТНИЦИТЕ ЕДНОГЛАСНО ГО ДОНЕСОА ГЕНЕРАЛНИОТ УРБАНИСТИЧКИ ПЛАН НА ШТИП И ЗАЕДНО ОТИДОА НА КАФЕ

Последниот ден од 2022, Советот на Општина Штип ја одржа последната седница на која имаше само една точка на дневен ред, усвојување на Генерален урбан ...
НАЈДОБРИТЕ ШТИПСКИ УЧЕНИЦИ ЌЕ ДОБИЈАТ СТИПЕНДИИ ДО 3.000 ДЕНАРИ ИЛИ НАГРАДИ ПО 30 ИЛЈАДИ ДЕНАРИ

НАЈДОБРИТЕ ШТИПСКИ УЧЕНИЦИ ЌЕ ДОБИЈАТ СТИПЕНДИИ ДО 3.000 ДЕНАРИ ИЛИ НАГРАДИ ПО 30 ИЛЈАДИ ДЕНАРИ

Седумнаесетмината најдобри ученици од Штип кои постигнале особени резултати на меѓународни и државни натпревари во учебната 2021/2022 ќе добијат 13 ст ...
ПОРТРЕТИТЕ НА СИТЕ ГРАДОНАЧАЛНИЦИ, ПРЕТСЕДАТЕЛИ НА СОВЕТОТ И ПРЕТСЕДАТЕЛИ НА ОПШТИНА ШТИП СЕ ВО ХОЛОТ КАЈ ГЛАВНАТА СОБРАНИСКА САЛА

ПОРТРЕТИТЕ НА СИТЕ ГРАДОНАЧАЛНИЦИ, ПРЕТСЕДАТЕЛИ НА СОВЕТОТ И ПРЕТСЕДАТЕЛИ НА ОПШТИНА ШТИП СЕ ВО ХОЛОТ КАЈ ГЛАВНАТА СОБРАНИСКА САЛА

Сликите со портрети на сите досегашни 14 градоначалици и на тринаесетте претседатели на Советот, како и на сите претседатели на Општина Штип од 1945 д ...
ШТИП ЌЕ ГРАДИ АДРЕНАЛИНСКО-АВАНТУРИСТИЧКИ ПАРК ПОМОГНАТ ОД ШВАЈЦАРСКАТА АГЕНЦИЈА ЗА РАЗВОЈ СО 322.000 ЕВРА

ШТИП ЌЕ ГРАДИ АДРЕНАЛИНСКО-АВАНТУРИСТИЧКИ ПАРК ПОМОГНАТ ОД ШВАЈЦАРСКАТА АГЕНЦИЈА ЗА РАЗВОЈ СО 322.000 ЕВРА

Совет на Општина Штип на последната седница донесе одлука за кофинансирање со 15 проценти во меѓународниот проект за изградба на адреналинско-авантури ...
ВО ШТИП ПОЧНА ДА СЕ ГРАДИ НОВА ВЕЛОСИПЕДСКА ПАТЕКА ВО ДОЛЖИНА ОД 7 КИЛОМЕТРИ

ВО ШТИП ПОЧНА ДА СЕ ГРАДИ НОВА ВЕЛОСИПЕДСКА ПАТЕКА ВО ДОЛЖИНА ОД 7 КИЛОМЕТРИ

Општина Штип почна да гради велосипедска патека која ќе се протега покрај реката Брегалница и веќе постојната пешачка патека од штипско Ново село до н ...
ШТИП ГО НАГРАДИ БОРАЧОТ ВЛАДИМИР ЕГОРОВ ЗА ЕВРОПСКАТА ШАМПИОНСКА ТИТУЛА

ШТИП ГО НАГРАДИ БОРАЧОТ ВЛАДИМИР ЕГОРОВ ЗА ЕВРОПСКАТА ШАМПИОНСКА ТИТУЛА

Натурализираниот Македонец со руско потекло Владимир Егоров, кој како член на БК „Балканец“ од Штип, на првенството во Будимпешта стана европски шампи ...
СВЕТСКИОТ ВИЦЕШАМПИОН ВО КАРАТЕ ЕМИЛ ПАВЛОВ СЕ ОТКАЖА ОД СОВЕТНИЧКОТО МЕСТО ВО ОПШТИНА ШТИП

СВЕТСКИОТ ВИЦЕШАМПИОН ВО КАРАТЕ ЕМИЛ ПАВЛОВ СЕ ОТКАЖА ОД СОВЕТНИЧКОТО МЕСТО ВО ОПШТИНА ШТИП

Светскиот вицешампион во карате од Дубаи Емил Павлов поднесе оставка од советничкото место  во Советот на Општина Штип. Тој накратко образложи дека по ...
ОПШТИНА ШТИП БАРА МИНЕРИ, ГЕОЛОЗИ И ДРУГИ СТРУЧЊАЦИ ЗА ДА ЈА ОТСТРАНАТ ОПАСНОСТА ОТКАКО ОДРОНИ ПОТРУПАА ДЕЛ ОД ПЕШАЧКАТА ПАТЕКА И ТАЈНИОТ ТУНЕЛ ДО ВРВОТ НА ТВРДИНАТА ИСАР

ОПШТИНА ШТИП БАРА МИНЕРИ, ГЕОЛОЗИ И ДРУГИ СТРУЧЊАЦИ ЗА ДА ЈА ОТСТРАНАТ ОПАСНОСТА ОТКАКО ОДРОНИ ПОТРУПАА ДЕЛ ОД ПЕШАЧКАТА ПАТЕКА И ТАЈНИОТ ТУНЕЛ ДО ВРВОТ НА ТВРДИНАТА ИСАР

Општина Штип деновиве работи на ангажирање на минери, геолози и други стручни лица за да ја утврдат опасноста што од тврдината Исар доаѓа од напукнати ...
НОВАТА ЛОКАЛНА ВЛАСТ ВО ШТИП ГО ВРАТИ ИМЕТО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА

НОВАТА ЛОКАЛНА ВЛАСТ ВО ШТИП ГО ВРАТИ ИМЕТО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА

На денешната конститутивна седница на Советот на Општина Штип, свечена изјава дадоа само советниците на ВМРО-ДПМНЕ и Левица, кои се мнозинство, а седн ...
НОВИОТ ШТИПСКИ ГРАДОНАЧАЛНИК САШКО НИКОЛОВ ИМ ДАДЕ РОК ОД ДВА МЕСЕЦА НА ЈАВНИТЕ ПРЕТПРИЈАТИЈА И ОПШТИНСКАТА АДМИНИСТРАЦИЈА ДА ГО ПОДОБРАТ РАБОТЕЊЕТО

НОВИОТ ШТИПСКИ ГРАДОНАЧАЛНИК САШКО НИКОЛОВ ИМ ДАДЕ РОК ОД ДВА МЕСЕЦА НА ЈАВНИТЕ ПРЕТПРИЈАТИЈА И ОПШТИНСКАТА АДМИНИСТРАЦИЈА ДА ГО ПОДОБРАТ РАБОТЕЊЕТО

Новиот штипски градоначалник Сашко Николов кажа дека нема да толерира неработници и им даде рок од два месеца на раководителите во општинската админис ...
1 2 3 10 / 30 НАПИСИ