Таг: ПМ честички

1 2 10 / 17 НАПИСИ
ТЕТОВЦИ ЛАНИ 132 ДЕНА ДИШЕЛЕ ЗАГАДЕН ВОЗДУХ, НАЈКРИТИЧНИ БИЛЕ ЗИМСКИТЕ МЕСЕЦИ

ТЕТОВЦИ ЛАНИ 132 ДЕНА ДИШЕЛЕ ЗАГАДЕН ВОЗДУХ, НАЈКРИТИЧНИ БИЛЕ ЗИМСКИТЕ МЕСЕЦИ

Тетовци и натаму дишат загаден воздух. Од месечните податоци од Државниот автоматски мониторинг систем за квалитет на амбиенталниот воздух се гледа де ...
БИТОЛА ЗАДАВЕНА ВО МАГЛАТА СИЊАК

БИТОЛА ЗАДАВЕНА ВО МАГЛАТА СИЊАК

Веќе три дена Битола е приклештена под капа од сињак, како што битолчани ја нарекуваат маглата. Таа ја намали видливоста и темепратурата ја држи некол ...
ОПШТИНА КИСЕЛА ВОДА КУПУВА 3.000 МАСКИ ЗА ЗАШТИТА ОД ЗАГАДУВАЊЕТО

ОПШТИНА КИСЕЛА ВОДА КУПУВА 3.000 МАСКИ ЗА ЗАШТИТА ОД ЗАГАДУВАЊЕТО

Општина Кисела Вода ќе купува 3.000 маски за заштита од ПМ 2.5 честички. Општината вчера објави оглас за набавка на маски за заштита на жителите на Ки ...
ГРАД СКОПЈЕ ЌЕ ДАВА 1.000 ДЕНАРИ СУБВЕНЦИИ ЗА ЧИСТЕЊЕ ОЏАЦИ

ГРАД СКОПЈЕ ЌЕ ДАВА 1.000 ДЕНАРИ СУБВЕНЦИИ ЗА ЧИСТЕЊЕ ОЏАЦИ

Град Скопје ќе дава субвенции од 1.000 денари по домаќинство за чистење на оџаци. Граѓаните од денеска ќе можат да аплицираат за да добијат субвенција ...
ПЕЧКАТА ЗА МЕДИЦИНСКИ ОТПАД НА „ДРИСЛА“ ДОБИ ФИЛТЕР ПО 18 ГОДИНИ

ПЕЧКАТА ЗА МЕДИЦИНСКИ ОТПАД НА „ДРИСЛА“ ДОБИ ФИЛТЕР ПО 18 ГОДИНИ

Печката за медицински отпад на депонијата „Дрисла“ од денеска работи со филтер кој ги апсорбира штетните честички кои се испуштаат во воздухот. Печкат ...
ОД 20 ЧАСОТ НЕ ВАЖИ БЕСПЛАТНИОТ АВТОБУСКИОТ ПРЕВОЗ, УКИНАТИ ВОНРЕДНИТЕ МЕРКИ ПРОТИВ ЗАГАДУВАЊЕТО ВО СКОПЈЕ

ОД 20 ЧАСОТ НЕ ВАЖИ БЕСПЛАТНИОТ АВТОБУСКИОТ ПРЕВОЗ, УКИНАТИ ВОНРЕДНИТЕ МЕРКИ ПРОТИВ ЗАГАДУВАЊЕТО ВО СКОПЈЕ

Од вечер од 20 часот автобускиот превоз ќе се плаќа. Град Скопје денеска ги укина вонредните мерки за намалување на загадувањето по добиените информац ...
ТЕТОВО СО САМО ТРИ ИНСПЕКТОРИ ПО ЕКОЛОГИЈА СЕ БОРИ ПРОТИВ ЗАГАДУВАЊЕТО НА ВОЗДУХОТ

ТЕТОВО СО САМО ТРИ ИНСПЕКТОРИ ПО ЕКОЛОГИЈА СЕ БОРИ ПРОТИВ ЗАГАДУВАЊЕТО НА ВОЗДУХОТ

Со првите поладни есенски денови во Тетово почна енормно да расте и загаденоста на воздухот со штетните ПМ 10 честички. Минатата зима Тетово еден пери ...
РЕК БИТОЛА СПРЕМА ДЕСУЛФУРИЗАЦИЈА ЗА ПОМАЛО ЗАГАДУВАЊЕ

РЕК БИТОЛА СПРЕМА ДЕСУЛФУРИЗАЦИЈА ЗА ПОМАЛО ЗАГАДУВАЊЕ

Енергетскиот стожер во Македонија, РЕК „Битола“ кој е причинител на големо загадување на животната средина во Битолско, се подготвува да почне процес ...
ЗАГАДЕНО Е И КОГА Е ВЕДРО

ЗАГАДЕНО Е И КОГА Е ВЕДРО

Со гас маски и со транспаренти на кои со зборовите на македонските револуционери и писатели, активистите на невладината „Гоу Грин“, испратија порака д ...
ПАР-НЕПАР ЌЕ ЧЕКА НОВА ВЛАДА, ЗАГАДУВАЊЕТО ПАК УРИВА РЕКОРДИ

ПАР-НЕПАР ЌЕ ЧЕКА НОВА ВЛАДА, ЗАГАДУВАЊЕТО ПАК УРИВА РЕКОРДИ

Пар-непар сообраќаен режим, како мерка што ја предложи Министерството за животна средина за да се намали загадувањето на воздухот нема да се воведе се ...
1 2 10 / 17 НАПИСИ