Таг: проект

1 4 5 6 7 60 / 66 НАПИСИ
ПРОЕКТ НА МСУ СО 4 ОБЈЕКТИ КОИ „СКОПЈЕ 2014“ ГИ ИЗМЕНИ ОД КОРЕН ОДИ НА АРХИТЕКТОНСКОТО БИЕНАЛЕ ВО ВЕНЕЦИЈА

ПРОЕКТ НА МСУ СО 4 ОБЈЕКТИ КОИ „СКОПЈЕ 2014“ ГИ ИЗМЕНИ ОД КОРЕН ОДИ НА АРХИТЕКТОНСКОТО БИЕНАЛЕ ВО ВЕНЕЦИЈА

Четири објекти кои претрпеа коренити промени со проектот „Скопје 2014“ се вклучени во проектот „Ослободување на просторот“ на Музејот на современа уме ...
ДОЈРАН НА ЦРНА ЛИСТА НА ЕУ АКО НЕ ВРАТИ 150 ИЛЈАДИ ЕВРА ЕВРОПСКИ ПАРИ

ДОЈРАН НА ЦРНА ЛИСТА НА ЕУ АКО НЕ ВРАТИ 150 ИЛЈАДИ ЕВРА ЕВРОПСКИ ПАРИ

Општина Дојран може да биде ставена на црната листа на ЕУ и да добие забрана за користење средства од евро фондовите ако во следниот период не врати 1 ...
СО ПАРИ ОД ШВАЈЦАРИЈА ЌЕ СЕ ГРАДИ ВОДОВОД И ПРЕЧИСТИТЕЛНА СТАНИЦА ВО ДЕЛЧЕВО

СО ПАРИ ОД ШВАЈЦАРИЈА ЌЕ СЕ ГРАДИ ВОДОВОД И ПРЕЧИСТИТЕЛНА СТАНИЦА ВО ДЕЛЧЕВО

Со 7,3 милиони швајцарски франци ќе се доградува водоводот во Делчево и ќе се гради пречистителна станица за отпадни води. Владата обезбЕди 13 милиони ...
ПОГРЕШНА СЛИКА Е ДЕКА ЛИЦАТА СО ПОПРЕЧЕНОСТ НЕ МОЖАТ ДА РАБОТАТ ВО ИТ СЕКТОРОТ, КАЖА АМБАСАДОРОТ БЕЈЛИ

ПОГРЕШНА СЛИКА Е ДЕКА ЛИЦАТА СО ПОПРЕЧЕНОСТ НЕ МОЖАТ ДА РАБОТАТ ВО ИТ СЕКТОРОТ, КАЖА АМБАСАДОРОТ БЕЈЛИ

Над 100 млади луѓе со попреченост ги завршија курсевите за стекнување вештини во ИТ секторот на првиот центар за онлајн учење ХаБИТ, во рамки на проек ...
ТРАГАМЕ КАДЕ СЕ ОДЛЕАНИ ПАРИТЕ ОД СКОПЈЕ 2014, КАЖА СПЕЦИЈАЛНАТА ОБВИНИТЕЛКА ЈАНЕВА

ТРАГАМЕ КАДЕ СЕ ОДЛЕАНИ ПАРИТЕ ОД СКОПЈЕ 2014, КАЖА СПЕЦИЈАЛНАТА ОБВИНИТЕЛКА ЈАНЕВА

Специјалното јавно обвинителство во истрагата за проектот „Скопје 2014“, за која што денеска обвинителката Катица Јанева рече дека е при крај, трага п ...
УМЕТНИКОТ ПЕТРЕ НИКОЛОСКИ ЈА КАНИ ЈАВНОСТА ВО ЧИФТЕ АМАМ ДА ПРИДОНЕСЕ ЗА КОЛЕКТИВЕН ПРОЕКТ

УМЕТНИКОТ ПЕТРЕ НИКОЛОСКИ ЈА КАНИ ЈАВНОСТА ВО ЧИФТЕ АМАМ ДА ПРИДОНЕСЕ ЗА КОЛЕКТИВЕН ПРОЕКТ

Вечерва во 19 часот во НГМ- Чифте амам, ќе се отвори изложбата ‘Приватно –Јавно’, на која ќе биде претставена идејата за делата ‘Бесконечност’ на умет ...
КОМПОЗИТОРОТ СТЕФАН ГАЈДОВ ЈА ПРОЕКТИРАЛ КУЌАТА НА ГЛУШКОВИ ВО ВЕЛЕС ПРЕД 90 ГОДИНИ

КОМПОЗИТОРОТ СТЕФАН ГАЈДОВ ЈА ПРОЕКТИРАЛ КУЌАТА НА ГЛУШКОВИ ВО ВЕЛЕС ПРЕД 90 ГОДИНИ

Малкумина знаат дека прославениот македонски композитор, диригент и педагог од првата генерација македонски музички дејци Стефан Гајдов (Велес, 8 јуни ...
КУЛТУРАТА НЕ Е ПРИВИЛЕГИЈА, ТУКУ ЧОВЕЧКО ПРАВО, КАЖА ХОЛАНДСКИОТ АМБАСАДОР ЗА ПРОЕКТОТ „УМЕТНОСТ ЗА СИТЕ“

КУЛТУРАТА НЕ Е ПРИВИЛЕГИЈА, ТУКУ ЧОВЕЧКО ПРАВО, КАЖА ХОЛАНДСКИОТ АМБАСАДОР ЗА ПРОЕКТОТ „УМЕТНОСТ ЗА СИТЕ“

Холандскиот амбасадор во Македонија Ваутер Пломп и директорката на Националната галерија на Македонија, Дита Старова- Ќерими денес го претставија лико ...
ГРЦИЈА СО ЕВРОПСКИ ПАРИ ГИ ВРАТИ МАКЕДОНСКИТЕ ИМИЊА НА ТОПОНИМИТЕ ВО ЛУТРА

ГРЦИЈА СО ЕВРОПСКИ ПАРИ ГИ ВРАТИ МАКЕДОНСКИТЕ ИМИЊА НА ТОПОНИМИТЕ ВО ЛУТРА

Во недела сите патишта од Битола како да водат за Лутраки. Колку што има битолчани во термалните бањи на некогашено Пожарско во Егејска Македонија, де ...
МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЗДРАВСТВО ЌЕ ПОТРОШИ 12 МИЛИОНИ ЕВРА ЗА ОБНОВА И ДОГРАДБА НА БОЛНИЦАТА ВО ГОСТИВАР

МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЗДРАВСТВО ЌЕ ПОТРОШИ 12 МИЛИОНИ ЕВРА ЗА ОБНОВА И ДОГРАДБА НА БОЛНИЦАТА ВО ГОСТИВАР

За реновирање и доградба на општата болница во Гостивар Министерството за здравство планира да потроши 733 милиони денари или околу 12 милиони евра. О ...
1 4 5 6 7 60 / 66 НАПИСИ