Таг: промена на име

РУСКИ ПАКЕТ

РУСКИ ПАКЕТ

1 Додека ова го пишувам, на два дена до вториот круг на претседателските избори, ми иде да фатам џенем, оти веќе ми збоктиса по сто пати да се убедува ...
ПАЦИФИЧКАТА ДРЖАВА КУКОВИ ОСТРОВИ ЌЕ ГО МЕНУВА ИМЕТО ЗА ДА СЕ ОСЛОБОДИ ОД КОЛОНИЈАЛНОТО МИНАТО

ПАЦИФИЧКАТА ДРЖАВА КУКОВИ ОСТРОВИ ЌЕ ГО МЕНУВА ИМЕТО ЗА ДА СЕ ОСЛОБОДИ ОД КОЛОНИЈАЛНОТО МИНАТО

Кукови Острови, мала островска држава во Јужниот Пацифик, размислува да го промени името, со цел повеќе да ја нагласи својата полинезиска историја и д ...
ЈОРГО НА БИЛБОРД

ЈОРГО НА БИЛБОРД

1 Молкот започнува 48 часа пред референдумот.  И затоа, колумната мора да излезе ден порано. Овој пат ќе ја започнам со цитат од Јорго Кумуцакос, з ...
3 / 3 НАПИСИ