Таг: ректор

1 2 10 / 11 НАПИСИ
АНТИКОРУПЦИСКА ВРЕМЕНО ГО СОПРЕ СВОЈОТ ПРЕДМЕТ ЗА ИЗБОРОТ НА РЕКТОР НА УКИМ ОТИ НЕ РАБОТИ РЕКТОРАТОТ

АНТИКОРУПЦИСКА ВРЕМЕНО ГО СОПРЕ СВОЈОТ ПРЕДМЕТ ЗА ИЗБОРОТ НА РЕКТОР НА УКИМ ОТИ НЕ РАБОТИ РЕКТОРАТОТ

Државната комисија за спречување на коруцпија (ДКСК) на денешната седница ја запре постапката почната по своја иницијатива за спроведените избори за н ...
ДОСЕГАШНИОТ РЕКТОР НА УКИМ ЈАНКУЛОВСКИ РЕИЗБРАН СО МАНДАТ ОД УШТЕ ТРИ ГОДИНИ

ДОСЕГАШНИОТ РЕКТОР НА УКИМ ЈАНКУЛОВСКИ РЕИЗБРАН СО МАНДАТ ОД УШТЕ ТРИ ГОДИНИ

Досегашниот и актуелен ректор на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје, проф. д-р Никола Јанкуловски од Медицинскиот факултет, е реизбран за р ...
АНТИКОРУПЦИСКА БАРА ОД ПРОСВЕТНИОТ ИНСПЕКТОРАТ ДА ЈА ПРОВЕРИ ПОСТАПКАТА ЗА ИЗБОР НА РЕКТОР НА УКИМ

АНТИКОРУПЦИСКА БАРА ОД ПРОСВЕТНИОТ ИНСПЕКТОРАТ ДА ЈА ПРОВЕРИ ПОСТАПКАТА ЗА ИЗБОР НА РЕКТОР НА УКИМ

Државната комисија за спречување на корупција ќе испрати барање до Државниот просветен инспекторат да изврши вонреден инспекциски надзор за примената ...
ТРОЈЦА ПРОРЕКТОРИ И СИНДИКАТОТ ГО ОБВИНИЈА ЈАНКУЛОВСКИ ДЕКА НЕЗАКОНСКИ ТЕРА ИЗБОР НА РЕКТОР ВО ВОНРЕДНА СОСТОЈБА

ТРОЈЦА ПРОРЕКТОРИ И СИНДИКАТОТ ГО ОБВИНИЈА ЈАНКУЛОВСКИ ДЕКА НЕЗАКОНСКИ ТЕРА ИЗБОР НА РЕКТОР ВО ВОНРЕДНА СОСТОЈБА

Тројцата проректори на скопскиот Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ (УКИМ), проф. д-р Вујица Живковиќ, проф. д-р Гордана Јосифова-Неделкова и проф. д-р ...
РЕКТОРОТ НА УКИМ ЈАНКУЛОВСКИ ПРАШУВА СПОРЕД КОЈ ЗАКОН АНТИКОРУПЦИСКА КОМИСИЈА ВИДЕ СУДИР НА ИНТЕРЕСИ, ПО ПРЕДЛОГОТ ДА СЕ ПОВЕДЕ КРИВИЧНА ПОСТАПКА ЗА НЕГО И ЗА ДИРЕКТОРОТ НА ДИГЕСТИВНА ХИРУРГИЈА

РЕКТОРОТ НА УКИМ ЈАНКУЛОВСКИ ПРАШУВА СПОРЕД КОЈ ЗАКОН АНТИКОРУПЦИСКА КОМИСИЈА ВИДЕ СУДИР НА ИНТЕРЕСИ, ПО ПРЕДЛОГОТ ДА СЕ ПОВЕДЕ КРИВИЧНА ПОСТАПКА ЗА НЕГО И ЗА ДИРЕКТОРОТ НА ДИГЕСТИВНА ХИРУРГИЈА

Ректорот на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ Никола Јанкуловски ја повика Државната комисија за спречување на корупцијата да образложи по кој закон ...
АНТИКОРУПЦИСКА КОМИСИЈА ПРЕДЛОЖИ ДА СЕ ПОВЕДЕ КРИВИЧНА ПОСТАПКА ЗА РЕКТОРОТ НА УКИМ И ЗА ДИРЕКТОРОТ НА ДИГЕСТИВНА ХИРУРГИЈА

АНТИКОРУПЦИСКА КОМИСИЈА ПРЕДЛОЖИ ДА СЕ ПОВЕДЕ КРИВИЧНА ПОСТАПКА ЗА РЕКТОРОТ НА УКИМ И ЗА ДИРЕКТОРОТ НА ДИГЕСТИВНА ХИРУРГИЈА

Антикорупциската комисија по претставката за ректорот на УКИМ Никола Јанкуловски дека не го ставил во мирување работното место на Клиниката за дигести ...
РЕКТОРОТ КОРУНОВСКИ ГО ПОБЕДИ ЕКСЗАМЕНИК-МИНИСТЕРОТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ ГЕРАМИТЧИОСКИ НА УНИВЕРЗИТЕТСКИТЕ ИЗБОРИ ВО БИТОЛА

РЕКТОРОТ КОРУНОВСКИ ГО ПОБЕДИ ЕКСЗАМЕНИК-МИНИСТЕРОТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ ГЕРАМИТЧИОСКИ НА УНИВЕРЗИТЕТСКИТЕ ИЗБОРИ ВО БИТОЛА

Сашо Коруновски, досегашниот ректор на Универзитетот „Св. Климент Охридски“ во Битола, е реизбран за уште еден мандат на изборите што се одржаа денес ...
АКАДЕМИК АБДУЛМЕНАФ БЕЏЕТИ ИЗБРАН ЗА РЕКТОР НА УНИВЕРЗИТЕТОТ НА ЈУГОИСТОЧНА ЕВРОПА ВО ТЕТОВО

АКАДЕМИК АБДУЛМЕНАФ БЕЏЕТИ ИЗБРАН ЗА РЕКТОР НА УНИВЕРЗИТЕТОТ НА ЈУГОИСТОЧНА ЕВРОПА ВО ТЕТОВО

На посебна седница, со тајно гласање од страна на Одборот на Универзитетот на Југоисточна Европа (УЈИЕ), академик Абдулменаф Беџети денеска е избран н ...
СТУДЕНТИ НЕМА ДА СЕ ЗАПИШУВААТ НА СТОМАТОЛОГИЈА ДОДЕКА РЕКТОРОТ НЕ ГО ПРИЗНАЕ ДЕКАНОТ ШТО СИ ГО ИЗБРАА ПРОФЕСОРИТЕ

СТУДЕНТИ НЕМА ДА СЕ ЗАПИШУВААТ НА СТОМАТОЛОГИЈА ДОДЕКА РЕКТОРОТ НЕ ГО ПРИЗНАЕ ДЕКАНОТ ШТО СИ ГО ИЗБРАА ПРОФЕСОРИТЕ

Уписот на студенти на Стоматолошки факултет при Универзитетот „Св.Кирил и Методиј“ е доведен во прашање, бидејќи мнозинството членови на наставно-науч ...
ПРОТЕСТ СО ЧАДОРИ ПРЕД СПУКМ, РЕКТОРОТ ЗАКАЖА ВОНРЕДНА СЕДНИЦА В ПОНЕДЕЛНИК

ПРОТЕСТ СО ЧАДОРИ ПРЕД СПУКМ, РЕКТОРОТ ЗАКАЖА ВОНРЕДНА СЕДНИЦА В ПОНЕДЕЛНИК

Студентите и бројни нивни поддржувачи и покрај дождот излегоа на протест пред СПУКМ. Протестираат со чадори и бараат поништување на изборите за претсе ...
1 2 10 / 11 НАПИСИ