Таг: тромбоза

1 2 10 / 19 НАПИСИ
ТРОМБОЗА МОЖЕ ДА СЕ СМЕТА ЗА МНОГУ РЕДОК НЕСАКАН ЕФЕКТ НА ВАКЦИНАТА НА „ЏОНСОН И ЏОНСОН“, КАЖА ЕВРОПСКАТА АГЕНЦИЈА ЗА ЛЕКОВИ

ТРОМБОЗА МОЖЕ ДА СЕ СМЕТА ЗА МНОГУ РЕДОК НЕСАКАН ЕФЕКТ НА ВАКЦИНАТА НА „ЏОНСОН И ЏОНСОН“, КАЖА ЕВРОПСКАТА АГЕНЦИЈА ЗА ЛЕКОВИ

Тромбоза може да се смета за многу редок несакан ефект на ковид вакцината на „Џонсон и Џонсон“, објави Европската агенција за лекови (ЕМА). Таа кажа д ...
НОРВЕШКИОТ НАУЧНИК КОЈ УТВРДИ ВРСКА МЕЃУ ВАКЦИНАТА НА „АСТРАЗЕНЕКА“ И СМРТНИ СЛУЧАИ ОД ТРОМБОЗА КРИЕЛ ДЕКА ЗЕМАЛ ПАРИ ОД „ФАЈЗЕР“

НОРВЕШКИОТ НАУЧНИК КОЈ УТВРДИ ВРСКА МЕЃУ ВАКЦИНАТА НА „АСТРАЗЕНЕКА“ И СМРТНИ СЛУЧАИ ОД ТРОМБОЗА КРИЕЛ ДЕКА ЗЕМАЛ ПАРИ ОД „ФАЈЗЕР“

Во последните пет години, норвешкиот хематолог Пал Андре Холме примил над еден милион круни од „Фајзер“ и „Баер“, објави норвешкиот весник „ВГ“. Тој и ...
САД, ЕУ И ЈУЖНА АФРИКА ЈА СУСПЕНДИРАА КОВИД ВАКЦИНАТА НА „ЏОНСОН И ЏОНСОН“ ПО ШЕСТ СЛУЧАИ НА ТРОМБОЗА

САД, ЕУ И ЈУЖНА АФРИКА ЈА СУСПЕНДИРАА КОВИД ВАКЦИНАТА НА „ЏОНСОН И ЏОНСОН“ ПО ШЕСТ СЛУЧАИ НА ТРОМБОЗА

САД, Јужна Африка и Европска Унија привремено го стопираа користењето на вакцината против ковид-19 на „Џонсон и Џонсон“ по извештаите за ретки случаи ...
КОВИД ВАКЦИНАТА НА „ЏОНСОН И ЏОНСОН“ ЌЕ ПРЕСТАНЕ ДА СЕ ДАВА ВО САД ПОРАДИ ШЕСТ СЛУЧАИ НА ТРОМБОЗА

КОВИД ВАКЦИНАТА НА „ЏОНСОН И ЏОНСОН“ ЌЕ ПРЕСТАНЕ ДА СЕ ДАВА ВО САД ПОРАДИ ШЕСТ СЛУЧАИ НА ТРОМБОЗА

Американските здравствени власти повикаа да се запре со употребата на ковид вакцината на „Џонсон и Џонсон“ поради неколку случаи на згрутчување на крв ...
ЕВРОПСКАТА АГЕНЦИЈА ЗА ЛЕКОВИ ИСТРАЖУВА МОЖНА ВРСКА ПОМЕЃУ КОВИД ВАКЦИНАТА НА „ЏОНСОН И ЏОНСОН“ И ЧЕТИРИ СЛУЧАИ НА ТРОМБОЗА

ЕВРОПСКАТА АГЕНЦИЈА ЗА ЛЕКОВИ ИСТРАЖУВА МОЖНА ВРСКА ПОМЕЃУ КОВИД ВАКЦИНАТА НА „ЏОНСОН И ЏОНСОН“ И ЧЕТИРИ СЛУЧАИ НА ТРОМБОЗА

Европската агенција за лекови (ЕМА) истражува можна врска помеѓу вакцината против ковид-19 на „Џонсон и Џонсон“ и појава на згрутчување на крвта. Ова ...
ФРАНЦИЈА ПРЕПОРАЧА ЛИЦАТА ПОД 55 ГОДИНИ КОИ СЕ ВАКЦИНИРАЛЕ СО „АСТРАЗЕНЕКА“ ДА ДОБИЈАТ НЕКОЈА ДРУГА ВАКЦИНА ЗА ВТОРА ДОЗА

ФРАНЦИЈА ПРЕПОРАЧА ЛИЦАТА ПОД 55 ГОДИНИ КОИ СЕ ВАКЦИНИРАЛЕ СО „АСТРАЗЕНЕКА“ ДА ДОБИЈАТ НЕКОЈА ДРУГА ВАКЦИНА ЗА ВТОРА ДОЗА

Француските власти кажаа дека лицата под 55 години кои ја примиле првата доза од вакцината на „АстраЗенека“ треба да добијат некоја друга вакцина за в ...
ВАКЦИНАТА НА „АСТРАЗЕНЕКА“ ДА НЕ СЕ ДАВА НА ЛИЦАТА ПОД 30 ГОДИНИ, ОНИЕ КОИ ЈА ПРИМИЛЕ ДА ЗЕМАТ И ВТОРА ДОЗА, ВЕЛИ БРИТАНСКИОТ РЕГУЛАТОР

ВАКЦИНАТА НА „АСТРАЗЕНЕКА“ ДА НЕ СЕ ДАВА НА ЛИЦАТА ПОД 30 ГОДИНИ, ОНИЕ КОИ ЈА ПРИМИЛЕ ДА ЗЕМАТ И ВТОРА ДОЗА, ВЕЛИ БРИТАНСКИОТ РЕГУЛАТОР

Лицата под 30 години би требало да се вакцинираат со алтернатива на „АстраЗенека“ поради доказите кои ја поврзуваат оваа вакцина со редок тип на тромб ...
ТРОМБОЗА МОЖЕ ДА СЕ СМЕТА ЗА МНОГУ РЕДОК НЕСАКАН ЕФЕКТ НА ВАКЦИНАТА НА „АСТРАЗЕНЕКА“, ОБЈАВИ ЕВРОПСКАТА АГЕНЦИЈА ЗА ЛЕКОВИ

ТРОМБОЗА МОЖЕ ДА СЕ СМЕТА ЗА МНОГУ РЕДОК НЕСАКАН ЕФЕКТ НА ВАКЦИНАТА НА „АСТРАЗЕНЕКА“, ОБЈАВИ ЕВРОПСКАТА АГЕНЦИЈА ЗА ЛЕКОВИ

Европската агенција за лекови (ЕМА) објави дека необичен тип на тромбоза може да се смета за многу редок несакан ефект на вакцината против ковид-19 на ...
ЕВРОПСКАТА АГЕНЦИЈА ЗА ЛЕКОВИ ДЕМАНТИРАШЕ ДЕКА ПРОНАШЛА ЈАСНА ВРСКА ПОМЕЃУ ВАКЦИНАТА НА „АСТРАЗЕНЕКА“ И СЛУЧАИТЕ НА ТРОМБОЗА

ЕВРОПСКАТА АГЕНЦИЈА ЗА ЛЕКОВИ ДЕМАНТИРАШЕ ДЕКА ПРОНАШЛА ЈАСНА ВРСКА ПОМЕЃУ ВАКЦИНАТА НА „АСТРАЗЕНЕКА“ И СЛУЧАИТЕ НА ТРОМБОЗА

Европската агенција за лекови (ЕМА) негираше дека воспоставила јасна врска помеѓу вакцината против ковид-19 на „АстраЗенека“ и случаите на редок тип н ...
ПОСТОИ ЈАСНА ВРСКА ПОМЕЃУ ВАКЦИНАТА НА „АСТРАЗЕНЕКА“ И СЛУЧАИТЕ НА ТРОМБОЗА, ВЕЛАТ ОД ЕВРОПСКАТА АГЕНЦИЈА ЗА ЛЕКОВИ

ПОСТОИ ЈАСНА ВРСКА ПОМЕЃУ ВАКЦИНАТА НА „АСТРАЗЕНЕКА“ И СЛУЧАИТЕ НА ТРОМБОЗА, ВЕЛАТ ОД ЕВРОПСКАТА АГЕНЦИЈА ЗА ЛЕКОВИ

Висок претставник на Европската агенција за лекови (ЕМА) изјави дека постои јасна врска помеѓу вакцината на „АстраЗенека“ и редок тип на тромбоза, но ...
1 2 10 / 19 НАПИСИ