Таг: Центар за јавно здравје

1 3 4 5 6 50 / 59 НАПИСИ
ПРЕД ВЕЛИГДЕН СОБИТЕ ВО ОХРИД ЌЕ СЕ ДЕЗИНФИЦИРААТ ПОРАДИ ЕПИДЕМИЈАТА НА МОРБИЛИ

ПРЕД ВЕЛИГДЕН СОБИТЕ ВО ОХРИД ЌЕ СЕ ДЕЗИНФИЦИРААТ ПОРАДИ ЕПИДЕМИЈАТА НА МОРБИЛИ

Гостите за Велигден во Охрид ќе отседнат во дезинфицирани соби, во период кога регионот владее епидемија на морбили. Дезинфекцијата ќе ја спроведат ек ...
ЗАБЕН ТЕХНИЧАР КОЈ НЕ БИЛ ВО КОНТАКТ СО ПАЦИЕНТИ Е ЗАРАЗЕНИОТ СО МРСА ОД КЛИНИКАТА ЗА СТОМАТОЛОГИЈА, ВЕЛИ ДРЖАВНИОТ САНИТАРЕН ИНСПЕКТОРАТ

ЗАБЕН ТЕХНИЧАР КОЈ НЕ БИЛ ВО КОНТАКТ СО ПАЦИЕНТИ Е ЗАРАЗЕНИОТ СО МРСА ОД КЛИНИКАТА ЗА СТОМАТОЛОГИЈА, ВЕЛИ ДРЖАВНИОТ САНИТАРЕН ИНСПЕКТОРАТ

Вработениот во Универзитетскиот стоматолошки центар „Св. Пантелејмон“ кај кого е потврдено присуство на опасната бактерија МРСА, работи како забен тех ...
ЗА ТРИ ДЕНА ВАКЦИНИРАНИ 1.018 ДЕЦА, НЕМА НОВОЗАБОЛЕНИ ОД МАЛИ СИПАНИЦИ

ЗА ТРИ ДЕНА ВАКЦИНИРАНИ 1.018 ДЕЦА, НЕМА НОВОЗАБОЛЕНИ ОД МАЛИ СИПАНИЦИ

Во пунктовите за вакцинација на Здравствен дом Скопје денес со вакцината МРП (морбили, рубеола, паротит) биле вакцинирани 28 деца, новозаразени со мал ...
15.000 ДЕЦА ВО СКОПЈЕ НЕВАКЦИНИРАНИ ЗА МАЛИ СИПАНИЦИ, ЗАРАЗЕНО УШТЕ ЕДНО ДЕТЕ ОД ГРАДИНКАТА ВО РАДИШАНИ

15.000 ДЕЦА ВО СКОПЈЕ НЕВАКЦИНИРАНИ ЗА МАЛИ СИПАНИЦИ, ЗАРАЗЕНО УШТЕ ЕДНО ДЕТЕ ОД ГРАДИНКАТА ВО РАДИШАНИ

Од 104.000 деца во Скопје 15.000 деца немаат примено вакцина против морбили, рубеола и паротит (МРП), покажала контрола на Институтот за јавно здравје ...
ВОДАТА ОД СТРУШКИОТ ВОДОВОД Е ЗАМАТЕНА И НЕ Е БЕЗБЕДНА ЗА ПИЕЊЕ

ВОДАТА ОД СТРУШКИОТ ВОДОВОД Е ЗАМАТЕНА И НЕ Е БЕЗБЕДНА ЗА ПИЕЊЕ

Водата од струшкиот водовод има зголемена матност и не е здравствено безбедна за пиење, соопштија денес од Центарот за јавно здравје во Охрид. „Пор ...
ВО ВЕЛЕС ЗА ТРИ ЧАСА СЕ ПОТРОШИЈА ВАКЦИНИТЕ ЗА ГРИП ОД 650 ДЕНАРИ, БЕСПЛАТНИ УШТЕ ИМА

ВО ВЕЛЕС ЗА ТРИ ЧАСА СЕ ПОТРОШИЈА ВАКЦИНИТЕ ЗА ГРИП ОД 650 ДЕНАРИ, БЕСПЛАТНИ УШТЕ ИМА

Сите илјада вакцини против грип, кои се наплаќаат и една чини 650 денари, предвидени за населениео во Повардарјето, се потрошија за три часа. Граѓани ...
ВАРДАР, ТОПОЛКА И БАБУНА КАЈ ВЕЛЕС СЕ БАКТЕРИОЛОШКИ ЗАГАДЕНИ И НЕ СЕ ЗА КАПЕЊЕ, ВЕЛАТ ОД ЦЕНТАРОТ ЗА ЈАВНО ЗДРАВЈЕ

ВАРДАР, ТОПОЛКА И БАБУНА КАЈ ВЕЛЕС СЕ БАКТЕРИОЛОШКИ ЗАГАДЕНИ И НЕ СЕ ЗА КАПЕЊЕ, ВЕЛАТ ОД ЦЕНТАРОТ ЗА ЈАВНО ЗДРАВЈЕ

Квалитетот на водата во реката Тополка не се мери, Вардар низ Велес е четврта категорија, односно не е ниту за полевање ниту за напојување на добитоко ...
ВО ПЕТ ОХРИДСКИ СЕЛА ВОДАТА ОД ЧЕШМИТЕ Е НЕБЕЗБЕДНА

ВО ПЕТ ОХРИДСКИ СЕЛА ВОДАТА ОД ЧЕШМИТЕ Е НЕБЕЗБЕДНА

Во пет охридски села водата од чешмите не е за пиење, соопштија од Центарот за јавно здравје во Охрид. При извршената редовна контрола на квалитето ...
ПО ТРИ ДЕЦЕНИИ, ЛАНИ ВО ВЕЛЕШКО ТРИ СЛУЧАИ НА ХЕМОРАГИЧНА ТРЕСКА

ПО ТРИ ДЕЦЕНИИ, ЛАНИ ВО ВЕЛЕШКО ТРИ СЛУЧАИ НА ХЕМОРАГИЧНА ТРЕСКА

Поради појавата на поединечни ретки заболувања, минатата година од Центарот за јавно здравје од Велес преземал засилени мерки на надзор, дезинфекција, ...
ДВА НОВИ СЛУЧАИ НА МОРБИЛИ, ЗАРАЗЕНИ 6-МЕСЕЧНО БЕБЕ И 40-ГОДИШЕН МАЖ

ДВА НОВИ СЛУЧАИ НА МОРБИЛИ, ЗАРАЗЕНИ 6-МЕСЕЧНО БЕБЕ И 40-ГОДИШЕН МАЖ

Шестмесечно бебе од Куманово и 40 годишен маж се заразени од мали сипаници или морбили. Министерството за здравство информираше дека двата нови случаи ...
1 3 4 5 6 50 / 59 НАПИСИ