Таг: туризам

1 2 3 439 / 39 НАПИСИ
ИНФО-ТАБЛИ НА ДВЕ ТУРИСТИЧКИ ПАТЕКИ ДО ЦРКВИТЕ, МАНАСТИРИТЕ И АРХЕОЛОШКИТЕ ЛОКАЛИТЕТИ ВО СТРУМИЧКО

ИНФО-ТАБЛИ НА ДВЕ ТУРИСТИЧКИ ПАТЕКИ ДО ЦРКВИТЕ, МАНАСТИРИТЕ И АРХЕОЛОШКИТЕ ЛОКАЛИТЕТИ ВО СТРУМИЧКО

Здружението за култура и развој на креативни индустрии „Култ транзен“ од Струмица креираше две туристички патеки со цел да го анимира и промовира култ ...
ОХРИД ПРВ ВО ЗЕМЈАВА ВОВЕДЕ БРОЈ ЗА СОС-ПОВИЦИ ЗА ПОМОШ НА ПЛАНИНА

ОХРИД ПРВ ВО ЗЕМЈАВА ВОВЕДЕ БРОЈ ЗА СОС-ПОВИЦИ ЗА ПОМОШ НА ПЛАНИНА

Охрид прв во земјава воведе скратен број 13 112 за СОС-повици кон планинската служба за спасување. „Охрид може високо да котира на светската турист ...
ЗАБОРАВЕНОТО СИДРО ОД БРОДОТ СКОПЈЕ, ЌЕ СТАНЕ ДЕЛ ОД ТУРИСТИЧКАТА ПОНУДА НА ГРАДОТ

ЗАБОРАВЕНОТО СИДРО ОД БРОДОТ СКОПЈЕ, ЌЕ СТАНЕ ДЕЛ ОД ТУРИСТИЧКАТА ПОНУДА НА ГРАДОТ

Сидрото од бродот Скопје, кое сега рѓосано и заборавено стои под Камениот мост, ќе стане дел од туристичката понуда на градот. Ова се предвидува со пр ...
КОМШИ, ДАЈ ДА ТИ ИСТРЛАМ ГРБОТ, А ПОСЛЕ ТИ МЕНЕ – ШТИПЈАНИ ТРАДИЦИОНАЛНО СЕ КАПАТ ГОЛИ ВО БАЊАТА КЕЖОВИЦА

КОМШИ, ДАЈ ДА ТИ ИСТРЛАМ ГРБОТ, А ПОСЛЕ ТИ МЕНЕ – ШТИПЈАНИ ТРАДИЦИОНАЛНО СЕ КАПАТ ГОЛИ ВО БАЊАТА КЕЖОВИЦА

Во Штип од старо време е традиција гостите пред да ги понудиш дома со штипска пастрмалија претходно да ги одведеш во општата бања во Кежовица, каде во ...
НИГЕРИЈА САКА ДА РАЗВИВА ТУРИЗАМ ОД ТЕРОРИЗМОТ

НИГЕРИЈА САКА ДА РАЗВИВА ТУРИЗАМ ОД ТЕРОРИЗМОТ

Нигерија планира да ја претвори родната куќа на својот најпознат терорист во музеј, во обид да го покрене туризмот во областа Борна. Во ова би била ...
ТУРИЗМОТ ВО КАТАЛОНИЈА ОПАДНА ЗА 15 ОТСТО ПО РЕФЕРЕНДУМОТ

ТУРИЗМОТ ВО КАТАЛОНИЈА ОПАДНА ЗА 15 ОТСТО ПО РЕФЕРЕНДУМОТ

Туризмот во Каталонија опадна за 15 отсто во двете недели по контроверзниот референдум за независнот на шпанскиот регион, велат експерти од индустрија ...
ДОЈДЕТЕ ВО СЕВЕРНА КОРЕЈА, ПОБЕЗБЕДНО Е ОД ЛОНДОН

ДОЈДЕТЕ ВО СЕВЕРНА КОРЕЈА, ПОБЕЗБЕДНО Е ОД ЛОНДОН

Северна Кореја ги отвора своите врати за руски туристи, одобрувајќи и лиценца на една туристичка агенција од Москва. Најзатворената земја на светот пр ...
НЕМА ЛЕТАЊЕ СО ПАРАГЛАЈДЕРИ НА ГАЛИЧИЦА ПОРАДИ ЗАБРАНАТА ЗА ДВИЖЕЊЕ ВО ШУМИ И НАЦИОНАЛНИ ПАРКОВИ

НЕМА ЛЕТАЊЕ СО ПАРАГЛАЈДЕРИ НА ГАЛИЧИЦА ПОРАДИ ЗАБРАНАТА ЗА ДВИЖЕЊЕ ВО ШУМИ И НАЦИОНАЛНИ ПАРКОВИ

Страда целиот туризам во Охрид поради одлуката на Владата целосно да се забрани движење по шумите и националните паркови, како превенција од можни пож ...
КУМАНОВО Е РЕГИОНАЛЕН ЦЕНТАР, А НЕМА ХОТЕЛ

КУМАНОВО Е РЕГИОНАЛЕН ЦЕНТАР, А НЕМА ХОТЕЛ

Куманово е еден од ретките поголеми градови во регионот кој нема хотел, иако се наоѓа на само 30 километри од Скопје и го носи приматот центар на Севе ...
1 2 3 439 / 39 НАПИСИ