Таг: задолжување

1 2 3 4 20 / 34 НАПИСИ
СЕКОЕ БЕБЕ ВО МАКЕДОНИЈА СЕ РАЃА СО ДОЛГ ОД 2.274 ЕВРА

СЕКОЕ БЕБЕ ВО МАКЕДОНИЈА СЕ РАЃА СО ДОЛГ ОД 2.274 ЕВРА

Државниот и јавниот долг на Македонија се сè уште во одржливи рамки, но блиску до границата на одржливост зашто поголем дел од фискалниот простор е ве ...
ТЕХНИЧКАТА ВЛАДА НА ВМРО-ДПМНЕ И ДУИ ЗА ЕСЕНВА СПРЕМА ИЗДАВАЊЕ НОВА ЕВРООБВРЗНИЦА

ТЕХНИЧКАТА ВЛАДА НА ВМРО-ДПМНЕ И ДУИ ЗА ЕСЕНВА СПРЕМА ИЗДАВАЊЕ НОВА ЕВРООБВРЗНИЦА

Актуелната власт размислува и презема подготвителни активности за издавање на нова еврообврзница во четвртиот квартал од годинава, за да ги отплати до ...
СО ВЛАДАТА НА ДИМИТРИЕВ ШТО НЕ ОДГОВАРА НИКОМУ, НЀ ЧЕКААТ ЦРНИ ДЕНОВИ, ВЕЛИ ПРОФЕСОРОТ БОРЧЕ ДАВИТКОВСКИ

СО ВЛАДАТА НА ДИМИТРИЕВ ШТО НЕ ОДГОВАРА НИКОМУ, НЀ ЧЕКААТ ЦРНИ ДЕНОВИ, ВЕЛИ ПРОФЕСОРОТ БОРЧЕ ДАВИТКОВСКИ

Македонија е со блокиран правен, политички и уставен систем, алармира професорот по уставно право и јавна администрација Борче Давитковски. Тој во инт ...
МАКЕДОНИЈА СЕ ЗАДОЛЖИ СО 113,7 МИЛИОНИ ЕВРА

МАКЕДОНИЈА СЕ ЗАДОЛЖИ СО 113,7 МИЛИОНИ ЕВРА

Министерството за финансии денеска се задолжи колку што планираше - со 113,7 милиони евра на домашниот пазар, иако побарувачката за државни записи и д ...
ВЛАДАТА ЌЕ СЕ ЗАДОЛЖИ СО 120 МИЛИОНИ ДОЛАРИ ДЕСЕТ ДЕНА ПРЕД ИЗБОРИТЕ

ВЛАДАТА ЌЕ СЕ ЗАДОЛЖИ СО 120 МИЛИОНИ ДОЛАРИ ДЕСЕТ ДЕНА ПРЕД ИЗБОРИТЕ

Владата планира да се задолжи со нови 120 милиони долари преку аукција на државни обврзници и записи на 29 ноември, десетина дена пред изборите на 11 ...
ЕУ НЕ ВЕРУВА ДЕКА МАКЕДОНИЈА ЌЕ ГО СТАБИЛИЗИРА ЈАВНИОТ ДОЛГ ДО 2019 ГОДИНА

ЕУ НЕ ВЕРУВА ДЕКА МАКЕДОНИЈА ЌЕ ГО СТАБИЛИЗИРА ЈАВНИОТ ДОЛГ ДО 2019 ГОДИНА

Во есенската прогноза за економијата, Европската комисија во делот за Македонија изразува неверување во владините планови за стабилизирање на јавниот ...
ЈАВНИОТ ДОЛГ ПРВПАТ НАДМИНА 50 ОТСТО ОД БДП

ЈАВНИОТ ДОЛГ ПРВПАТ НАДМИНА 50 ОТСТО ОД БДП

Јавниот долг за третиот квартал од 2016  е и 50,6 проценти, а државниот долг е 41,9 отсто од домашниот бруто-производ (БДП) објави денеска Министерств ...
СОБРАНИЕТО ЌЕ И ДОЗВОЛИ НА ВЛАДАТА ДА СЕ ЗАДОЛЖУВА КОЛКУ ШТО САКА

СОБРАНИЕТО ЌЕ И ДОЗВОЛИ НА ВЛАДАТА ДА СЕ ЗАДОЛЖУВА КОЛКУ ШТО САКА

Собранието нема да става лимит на задолжувањата на Владата, затоа што тие партии победиле на избори, решија вчера мнозинството пратеници во Комисијата ...
НАМАЛЕН КРЕДИТНИОТ РЕЈТИНГ НА МАКЕДОНИЈА, ВЛАДАТА ГО ФАТИ ПОСЛЕДНИОТ ВОЗ ДА ИЗДАДЕ ЕВРООБВРЗНИЦА

НАМАЛЕН КРЕДИТНИОТ РЕЈТИНГ НА МАКЕДОНИЈА, ВЛАДАТА ГО ФАТИ ПОСЛЕДНИОТ ВОЗ ДА ИЗДАДЕ ЕВРООБВРЗНИЦА

Владата го фати последниот воз за издавање на еврообрзницата од 450 милиони евра, затоа што од вчера кредитниот рејтинг на Македонија според рејтинг а ...
МАКЕДОНИЈА ПАК ЌЕ СЕ ЗАДОЛЖИ, ОВОЈ ПАТ ЗА ШТЕТИТЕ ОД ПОПЛАВИТЕ

МАКЕДОНИЈА ПАК ЌЕ СЕ ЗАДОЛЖИ, ОВОЈ ПАТ ЗА ШТЕТИТЕ ОД ПОПЛАВИТЕ

Владата на Македонија повторно ќе се задолжи за да обезбеди пари за справување со штетите од поплавите, објави вчера премиерот Емил Димитриев. Тој нај ...
1 2 3 4 20 / 34 НАПИСИ