Таг: задолжување

1 2 3 4 30 / 34 НАПИСИ
НАМАЛЕН КРЕДИТНИОТ РЕЈТИНГ НА МАКЕДОНИЈА

НАМАЛЕН КРЕДИТНИОТ РЕЈТИНГ НА МАКЕДОНИЈА

Рејтинг агенцијата Фич го намали кредитниот рејтинг на Македонија од „ББ+“ на „ББ“, го објави Ројтерс соопштението на агенцијата доцна во петокот наве ...
НОВО ЗАДОЛЖУВАЊЕ И НОВ РЕБАЛАНС НАЈАВИ ПРЕМИЕРОТ ДИМИТРИЕВ

НОВО ЗАДОЛЖУВАЊЕ И НОВ РЕБАЛАНС НАЈАВИ ПРЕМИЕРОТ ДИМИТРИЕВ

Премиерот Емил Димитриев најави ново задолжување за справување со штетите од поплавите и нов ребаланс на буџетот. Тој денеска рече дека на секое семеј ...
СТРУМИЦА СЕ ОТКАЖА ОД ЗАДОЛЖУВАЊЕ ЗА ГАСИФИКАЦИЈАТА

СТРУМИЦА СЕ ОТКАЖА ОД ЗАДОЛЖУВАЊЕ ЗА ГАСИФИКАЦИЈАТА

Општина Струмица го повлече барањето за кредитно задолжување во висина од 43 милиони денари, средства кои беа планирани за проширување на гасоводната ...
МИНОСКИ НЕ ОДГОВОРИ ДАЛИ БЕЗ ЗАДОЛЖУВАЊЕ ИМА ПАРИ ЗА ПЛАТИ И ПЕНЗИИ

МИНОСКИ НЕ ОДГОВОРИ ДАЛИ БЕЗ ЗАДОЛЖУВАЊЕ ИМА ПАРИ ЗА ПЛАТИ И ПЕНЗИИ

Министерот за финансии Кирил Миноски не одговори на новинарско прашање дали и без парите од еврообврзницата во буџетот има доволно средства за плати и ...
МАКЕДОНИЈА СЕ ЗАДОЛЖИ 450 МИЛИОНИ ЕВРА СО КАМАТА ОД 5,6% НА СЕДУМ ГОДИНИ

МАКЕДОНИЈА СЕ ЗАДОЛЖИ 450 МИЛИОНИ ЕВРА СО КАМАТА ОД 5,6% НА СЕДУМ ГОДИНИ

Македонија ја издаде еврообврзницата во вредност од 450 милиони евра по купонска каматна стапка од 5.625 % годишно и рочност од 7 години, соопшти вече ...
МАКЕДОНИЈА ПОВТОРНО ЈА ИЗДАВА ЕВРООБВРЗНИЦАТА

МАКЕДОНИЈА ПОВТОРНО ЈА ИЗДАВА ЕВРООБВРЗНИЦАТА

Македонија повторно го почна процесот на издавање седумгодишна еврообврзница со камата најмногу до 5%, објави Ројтерс, повикувајќи се на Интернешнл Фа ...
МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ФИНАНСИИ НЕ СЕ ОТКАЖУВА ОД НАМЕРАТА ЗА ЗАДОЛЖУВАЊЕ СО ЕВРООБВРЗНИЦА

МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ФИНАНСИИ НЕ СЕ ОТКАЖУВА ОД НАМЕРАТА ЗА ЗАДОЛЖУВАЊЕ СО ЕВРООБВРЗНИЦА

Mинистерството за финансии ја обвини опозицијата за одложување на задолжувањето од 650 милиони евра преку издавање еврообврзница со тврдење дека целио ...
КИРЕ НАУМОВ Е АВТОРОТ НА ПИСМОТО ШТО ГО ОДЛОЖИ ЗАДОЛЖУВАЊЕТО СО 650 МИЛИОНИ ЕВРА

КИРЕ НАУМОВ Е АВТОРОТ НА ПИСМОТО ШТО ГО ОДЛОЖИ ЗАДОЛЖУВАЊЕТО СО 650 МИЛИОНИ ЕВРА

Кире Наумов, кој беше дополнителен заменик министер за финансии во Владата за спроведување избори е лицето од опозицијата за кој Ројтерс јави дека нап ...
ЕВРООБРЗНИЦАТА ОДЛОЖЕНА ОТИ НАГЛО РАСТЕЛА КАМАТАТА ПОРАДИ РИЗИК

ЕВРООБРЗНИЦАТА ОДЛОЖЕНА ОТИ НАГЛО РАСТЕЛА КАМАТАТА ПОРАДИ РИЗИК

Македонија го одложи издавањето на еврообврзницата поради тоа што денеска нагло почнала да расте каматата, откако инвеститорите пресметале дека може д ...
РОЈТЕРС: ОДЛОЖЕНО ИЗДАВАЊЕТО НА ЕВРООБВРЗНИЦАТА?

РОЈТЕРС: ОДЛОЖЕНО ИЗДАВАЊЕТО НА ЕВРООБВРЗНИЦАТА?

Македонија го одложи издавањето на еврообрзницата откако опозицијата ја оспори законитоста за издавање, објави пред малку Ројтерс, повикувајќи се на И ...
1 2 3 4 30 / 34 НАПИСИ