Таг: закон

1 2 3 13 10 / 124 НАПИСИ
ГЕРМАНИЈА ГО ОЛЕСНУВА ПАТОТ ДО ДРЖАВЈАНСТВО

ГЕРМАНИЈА ГО ОЛЕСНУВА ПАТОТ ДО ДРЖАВЈАНСТВО

Германската влада постигна договор за нов закон за државјанство со кој се олеснува процесот на натурализација. Истовремено, доделувањето државјанст ...
ДРЖАВАТА ЌЕ ПЛАЌА ОТШТЕТА ПО ПАЗАРНИ ЦЕНИ ДУРИ И ЗА БЕСПРАВНО ИЗГРАДЕНИ ОБЈЕКТИ НА ЗЕМЈИШТЕТО ШТО ЌЕ СЕ ЕКСПРОПРИРА ЗА ИЗГРАДБАТА НА АВТОПАТИТЕ

ДРЖАВАТА ЌЕ ПЛАЌА ОТШТЕТА ПО ПАЗАРНИ ЦЕНИ ДУРИ И ЗА БЕСПРАВНО ИЗГРАДЕНИ ОБЈЕКТИ НА ЗЕМЈИШТЕТО ШТО ЌЕ СЕ ЕКСПРОПРИРА ЗА ИЗГРАДБАТА НА АВТОПАТИТЕ

Државата да им плаќа отштета на сопствениците дури и за бесправно изградените објекти на нивното земјиште што ќе го експроприра за изградбата на Kорид ...
ИТАЛИЈА САКА СО ЗАКОН ДА ЈА ЗАБРАНИ ЈАВНАТА УПОТРЕБА НА СТРАНСКИ ЗБОРОВИ, КАЗНИТЕ ЌЕ ОДАТ ДО 100.000 ЕВРА

ИТАЛИЈА САКА СО ЗАКОН ДА ЈА ЗАБРАНИ ЈАВНАТА УПОТРЕБА НА СТРАНСКИ ЗБОРОВИ, КАЗНИТЕ ЌЕ ОДАТ ДО 100.000 ЕВРА

Италијанците кои користат англиски и други странски зборови во официјална комуникација би можеле да се соочат со казни до 100.000 евра, според нов зак ...
И МОЈОТ ИДЕНТИТЕТ ПОСТОИ – ТРАНСРОДОВИТЕ ЛИЦА И ДРУГИТЕ ГРАЃАНИ МАРШИРАА ЗА ВИДЛИВОСТ И ЗА ПРАВНО ПРИЗНАВАЊЕ НА НИВНИОТ РОД

И МОЈОТ ИДЕНТИТЕТ ПОСТОИ – ТРАНСРОДОВИТЕ ЛИЦА И ДРУГИТЕ ГРАЃАНИ МАРШИРАА ЗА ВИДЛИВОСТ И ЗА ПРАВНО ПРИЗНАВАЊЕ НА НИВНИОТ РОД

Тешката секојдневна дискриминација и насилство врз трансродови луѓе во Македонија, неспроведувањето во целост на пресудите на Судот за човекови права ...
ЌЕ ДОБИЈАТ УСЛОВНИ КАЗНИ ОНИЕ КОИ ВО ПАНДЕМИЈАТА ИЗЛЕГУВАА ОД ИЗОЛАЦИЈА И НЕ ПОЧИТУВАА ПОЛИЦИСКИ ЧАС, А НЕ МОЖАТ ДА ПЛАТАТ

ЌЕ ДОБИЈАТ УСЛОВНИ КАЗНИ ОНИЕ КОИ ВО ПАНДЕМИЈАТА ИЗЛЕГУВАА ОД ИЗОЛАЦИЈА И НЕ ПОЧИТУВАА ПОЛИЦИСКИ ЧАС, А НЕ МОЖАТ ДА ПЛАТАТ

Со 76 гласа „за“, еден „против“ и без „воздржани“, пратениците денеска го изгласаа Законот за амнестија на граѓани кои беа санкционирани поради непочи ...
ВЛАДАТА ГО УСВОИ ЗАКОНОТ СО КОЈ МАТКА СТАНУВА СПОМЕНИК НА ПРИРОДАТА, ДИВИТЕ ПЛАТФОРМИ СЀ УШТЕ СТОЈАТ

ВЛАДАТА ГО УСВОИ ЗАКОНОТ СО КОЈ МАТКА СТАНУВА СПОМЕНИК НА ПРИРОДАТА, ДИВИТЕ ПЛАТФОРМИ СЀ УШТЕ СТОЈАТ

Кањонот Матка ќе биде прогласен за споменик на природата. На денешната владина седница беше усвоен Предлогот на законот за прогласување на Кањон Матка ...
АКТИВИСТИТЕ ЗАЕДНО СО НИВНИТЕ МИЛЕНИЦИ ПРОТЕСТИРАА ПРЕД ВЛАДАТА И ПОБАРАА ДРЖАВНИ ШЕЛТЕРИ ЗА УЛИЧНИТЕ КУЧИЊА

АКТИВИСТИТЕ ЗАЕДНО СО НИВНИТЕ МИЛЕНИЦИ ПРОТЕСТИРАА ПРЕД ВЛАДАТА И ПОБАРАА ДРЖАВНИ ШЕЛТЕРИ ЗА УЛИЧНИТЕ КУЧИЊА

Aктивистите за заштита на правата на животните денеска протестираа пред Владата, откако пред 3 дена стружанец со ловечка пушта уби 10 улични кучиња. Р ...
ВИЦЕПРЕМИЕРКАТА ГРКОВСКА БАРА АПЕЛАЦИЈА ДА ГИ ОБЈАВИ ПРИЧИНИТЕ ЗОШТО ПЕТТЕ СУДИИ ЈА УКИНАЛЕ ПРЕСУДАТА ПРОТИВ МИЈАЛКОВ ЗА МАСОВНОТО ПРИСЛУШУВАЊЕ, А ЗАКОНОТ Е СМЕНЕТ ЗА ДА НЕ МОЖЕ ДА СЕ ОБЈАВАТ

ВИЦЕПРЕМИЕРКАТА ГРКОВСКА БАРА АПЕЛАЦИЈА ДА ГИ ОБЈАВИ ПРИЧИНИТЕ ЗОШТО ПЕТТЕ СУДИИ ЈА УКИНАЛЕ ПРЕСУДАТА ПРОТИВ МИЈАЛКОВ ЗА МАСОВНОТО ПРИСЛУШУВАЊЕ, А ЗАКОНОТ Е СМЕНЕТ ЗА ДА НЕ МОЖЕ ДА СЕ ОБЈАВАТ

Вицепремиерката за добро владеење Славица Грковска, по веста дека Кривичниот совет составен од судиите Јани Нича – претседател, Енвер Беџети – судија ...
ОД ПРОДАЖБАТА НА ПЛАСТИЧКИ ЌЕСИ СОБРАНИ 2 МИЛИОНИ ЕВРА, СО НИВ ЌЕ СЕ КУПАТ 5.000 КОНТЕЈНЕРИ ЗА ОПШТИНИТЕ, НАЈАВИ МИНИСТЕРОТ НУРЕДИНИ

ОД ПРОДАЖБАТА НА ПЛАСТИЧКИ ЌЕСИ СОБРАНИ 2 МИЛИОНИ ЕВРА, СО НИВ ЌЕ СЕ КУПАТ 5.000 КОНТЕЈНЕРИ ЗА ОПШТИНИТЕ, НАЈАВИ МИНИСТЕРОТ НУРЕДИНИ

За една година собрани се 2 милиона евра од продажбата на пластични ќеси. Откако лани во декември на сила стапи новиот Закон за управување со пакување ...
НИЧИИ ДЕЦА

НИЧИИ ДЕЦА

Кого да го викнеме да го менува системот за кој премиерот сфатил дека не чини? Новата американска амбасадорка ли? ...
1 2 3 13 10 / 124 НАПИСИ