Таг: даночна реформа

КВАЛИФИКУВАНА РАБОТНА СИЛА ПРЕДУСЛОВ ЗА ВЛЕЗ НА ГЕРМАНСКИТЕ КОМПАНИИ ВО МАКЕДОНИЈА

КВАЛИФИКУВАНА РАБОТНА СИЛА ПРЕДУСЛОВ ЗА ВЛЕЗ НА ГЕРМАНСКИТЕ КОМПАНИИ ВО МАКЕДОНИЈА

Квалификувана работна сила е еден од предусловите за влез на германските компании во Македонија, е еден од заклучоците по денешниот состанок меѓу мини ...
НЕ МОЖЕ ДА ГЛУМИМЕ ДИСКУСИЈА, А ВИЕ ДА ТЕРАТЕ ПО СВОЕ ЗА ПРОГРЕСИВНИОТ ДАНОК, МУ РЕЧЕ ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА СТОПАНСКАТА КОМОРА АЗЕСКИ НА МИНИСТЕРОТ ТЕВДОВСКИ

НЕ МОЖЕ ДА ГЛУМИМЕ ДИСКУСИЈА, А ВИЕ ДА ТЕРАТЕ ПО СВОЕ ЗА ПРОГРЕСИВНИОТ ДАНОК, МУ РЕЧЕ ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА СТОПАНСКАТА КОМОРА АЗЕСКИ НА МИНИСТЕРОТ ТЕВДОВСКИ

Бизнисмените и министерот за финансии Драган Тевдовски на денешната вонредна седница на Управниот одбор на Стопанската комора дебатираат за усогласува ...
ПРЕМИЕРСКАТА ПЛАТА НЕ ЈА ФАЌА ПРОГРЕСИВНИОТ ДАНОК, ЌЕ ЈА ВРАЌАМЕ СРЕДНАТА КЛАСА, КАЖА ЗАЕВ ЗА ДАНОЧНАТА РЕФОРМА

ПРЕМИЕРСКАТА ПЛАТА НЕ ЈА ФАЌА ПРОГРЕСИВНИОТ ДАНОК, ЌЕ ЈА ВРАЌАМЕ СРЕДНАТА КЛАСА, КАЖА ЗАЕВ ЗА ДАНОЧНАТА РЕФОРМА

Прагот за прогресивното оданочување на личниот доход од 90.000 денари според премиерот Зоран Заев и даночната реформа нема да ја уништат средната клас ...
СО 15 ОТСТО ЌЕ СЕ ОДАНОЧУВААТ И КАМАТИТЕ НА ЗАШТЕДИТЕ АКО СЕ НАД 15.000 ДЕНАРИ ГОДИШНО

СО 15 ОТСТО ЌЕ СЕ ОДАНОЧУВААТ И КАМАТИТЕ НА ЗАШТЕДИТЕ АКО СЕ НАД 15.000 ДЕНАРИ ГОДИШНО

Данок на доход со стапка од 15 отсто граѓаните ќе плаќаат на дивидендите, на каматите од депозитите, на каматите од заеми на физички и правни лица, на ...
ПРОГРЕСИВНИОТ ДАНОК НА ДОХОД ГО ОДЛОЖИВМЕ ПОРАДИ РЕФЕРЕНДУМОТ, КАЖА ЗАЕВ

ПРОГРЕСИВНИОТ ДАНОК НА ДОХОД ГО ОДЛОЖИВМЕ ПОРАДИ РЕФЕРЕНДУМОТ, КАЖА ЗАЕВ

Даночната реформа или воведување на порогресивен данок на персонален доход е одложена поради референдумот за договорот со Грција, кажа денес премиерот ...
ТРАМП ЌЕ ЗАШТЕДИ 15 МИЛИОНИ ДОЛАРИ ГОДИШНО СО СВОЈАТА ДАНОЧНА РЕФОРМА

ТРАМП ЌЕ ЗАШТЕДИ 15 МИЛИОНИ ДОЛАРИ ГОДИШНО СО СВОЈАТА ДАНОЧНА РЕФОРМА

Доналд Трамп и дел од неговите најблиски соработници ќе имаат голема лична полза од усвоената даночна реформа, при што самиот американски претседател ...
ДОНАЛД ТРАМП ГО СЛАВИ ПРВИОТ ТРИУМФ, ИМ ГИ НАМАЛИ ДАНОЦИТЕ НА БОГАТИТЕ И НА КОМПАНИИТЕ

ДОНАЛД ТРАМП ГО СЛАВИ ПРВИОТ ТРИУМФ, ИМ ГИ НАМАЛИ ДАНОЦИТЕ НА БОГАТИТЕ И НА КОМПАНИИТЕ

Доналд Трамп изјави дека „ги соборил сите рекорди“, прославувајќи ја најголемата промена во американските даночни закони во последните неколку децении ...
70 ОТСТО ОД ГРАЃАНИТЕ ВО МАКЕДОНИЈА ЗАРАБОТУВААТ ПОМАЛКУ ОД 300 ЕВРА

70 ОТСТО ОД ГРАЃАНИТЕ ВО МАКЕДОНИЈА ЗАРАБОТУВААТ ПОМАЛКУ ОД 300 ЕВРА

Седумдесет отсто од населението има месечни примања помали од 300 евра, а 50 отсто од населението заработува помалку од 212 евра месечно. Според подат ...
8 / 8 НАПИСИ