Таг: деца

1 23 24 25 26 27 28 250 / 272 НАПИСИ
70 ОТСТО ОД ПАЦИЕНТИТЕ СО РЕТКИ БОЛЕСТИ СЕ ДЕЦА, БОЛНИТЕ БАРААТ ДРЖАВАТА ДА ИМ ОБЕЗБЕДИ ЛЕКОВИ

70 ОТСТО ОД ПАЦИЕНТИТЕ СО РЕТКИ БОЛЕСТИ СЕ ДЕЦА, БОЛНИТЕ БАРААТ ДРЖАВАТА ДА ИМ ОБЕЗБЕДИ ЛЕКОВИ

Без терапија се околу 40 отсто од регистрираните пациенти со ретки болести во земјава, според статистичките податоци од Министерството за здравство. Д ...
ДЕТСКОТО ОДМОРАЛИШТЕ НА ПЕЛИСТЕР ДВЕ ГОДИНИ БЕЗ ДЕЦА

ДЕТСКОТО ОДМОРАЛИШТЕ НА ПЕЛИСТЕР ДВЕ ГОДИНИ БЕЗ ДЕЦА

Спуштена рампа нѐ пречека пред некогаш најпопуларното и едно од најубавите детски одморалишта во земјава, „Пелистер“ на Баба Планина. Ова е втора годи ...
ИЗВРШИТЕЛ ЕДНА ГОДИНА ОДЗЕМА СЕМЕЈНА ПЕНЗИЈА НА ДВЕ СИРАЧИЊА

ИЗВРШИТЕЛ ЕДНА ГОДИНА ОДЗЕМА СЕМЕЈНА ПЕНЗИЈА НА ДВЕ СИРАЧИЊА

Два малолетни сирака, брат и сестра од Србија, чија тетка од Скопје добила старателство врз нив откако им починале родителите, една година се без дена ...
9 МИЛИОНИ ЛУЃЕ ВО СВЕТОТ ПОЧИНАЛЕ ОД ЗАГАДУВАЊЕ ВО 2015

9 МИЛИОНИ ЛУЃЕ ВО СВЕТОТ ПОЧИНАЛЕ ОД ЗАГАДУВАЊЕ ВО 2015

Во 2015 година приближно еден од шест смртни случаи, или проценето околу 9 милиони низ целиот свет, се поврзани со загадувањето во најразлични форми, ...
ВАКЦИНАЦИЈА ПРОТИВ ГРИП ПОЧНУВА ВО СРЕДА

ВАКЦИНАЦИЈА ПРОТИВ ГРИП ПОЧНУВА ВО СРЕДА

Вакцинација против сезонски грип ќе почне во среда и ќе се врши во центрите за јавно здравје низ земјава, најави Министерството за здравство. Оваа ...
МАКЕДОНИЈА Е ЕДИНСТВЕНА ЗЕМЈА ОД ПОРАНЕШНА ЈУГОСЛАВИЈА ВО КОЈА РАСТЕ СМРТНОСТА НА ДЕЦАТА, ВЕЛИ УНИЦЕФ

МАКЕДОНИЈА Е ЕДИНСТВЕНА ЗЕМЈА ОД ПОРАНЕШНА ЈУГОСЛАВИЈА ВО КОЈА РАСТЕ СМРТНОСТА НА ДЕЦАТА, ВЕЛИ УНИЦЕФ

Политичките партии и гласачите во демократската дебата пред изборите на 15 октомври централно место да дадат на состојбата во која се децата, повика п ...
ВО СТРУМИЦА ЗАПИШАНИ 460 ДЕЦА ПОВЕЌЕ ОД МЕСТАТА ВО ГРАДИНКИТЕ

ВО СТРУМИЦА ЗАПИШАНИ 460 ДЕЦА ПОВЕЌЕ ОД МЕСТАТА ВО ГРАДИНКИТЕ

Клоновите на градинката „Детска радост“ од Струмица се  претесни за децата од предучилишна возраст. За  четирите градинки на „Детска радост“ во Струми ...
РАСПОРЕДОТ НА СМЕНИ ВО ГРАДИНКИТЕ Е ЗА ВОСПИТУВАЧКИТЕ, А НЕ ЗА ДЕЦАТА

РАСПОРЕДОТ НА СМЕНИ ВО ГРАДИНКИТЕ Е ЗА ВОСПИТУВАЧКИТЕ, А НЕ ЗА ДЕЦАТА

Родителите на деца кои се згрижени во градинки реагираа денес на социјалните мрежи дека утрово во градинките им била правена анкета дали сакаат нивнот ...
БИТОЛЧАНКА ИМА 97 ГОДИНИ И МЕМОРИЈА КАКО МЛАДА ДЕВОЈКА

БИТОЛЧАНКА ИМА 97 ГОДИНИ И МЕМОРИЈА КАКО МЛАДА ДЕВОЈКА

Работата ме одржа во живот, вели Нурие Арсланоска од Битола, која деновиве наполни 97 години. Проживеа безмалку еден век, а меморијата ја служи како м ...
СПЕЦИЈАЛНАТА ОЛИМПИЈАДА ЈА ПРЕТСТАВИ ПРОГРАМАТА МЛАДИ АТЛЕТИ

СПЕЦИЈАЛНАТА ОЛИМПИЈАДА ЈА ПРЕТСТАВИ ПРОГРАМАТА МЛАДИ АТЛЕТИ

„Специјална Олимпијада Македонија“денес ја претстави програмата „Млади атлети“ и придобивките за децата со и без интелектуална попреченост, преку демо ...
1 23 24 25 26 27 28 250 / 272 НАПИСИ