Таг: деца

1 25 26 27 28 29 33 270 / 321 НАПИСИ
ЗА ЕДНА ГОДИНА ОБЕЗБЕДЕНИ УСЛОВИ ЗА СЕМЕЈНО ЖИВЕЕЊЕ ЗА 95 ДЕЦА ОД СОЦИЈАЛНИТЕ УСТАНОВИ

ЗА ЕДНА ГОДИНА ОБЕЗБЕДЕНИ УСЛОВИ ЗА СЕМЕЈНО ЖИВЕЕЊЕ ЗА 95 ДЕЦА ОД СОЦИЈАЛНИТЕ УСТАНОВИ

За 95 деца се обезбедени услови за вонинституционално сместување, вели Министерството за труд и социјална политика. Според податоците од Министерствот ...
НЕМА ГРЕШКА ВО ЛЕКУВАЊЕТО НА ЧЕТИРИТЕ ДЕЦА СО ДИЈАБЕТЕС, УТВРДИ ДРЖАВНИОТ САНИТАРЕН И ЗДРАВСТВЕН ИНСПЕКТОРАТ

НЕМА ГРЕШКА ВО ЛЕКУВАЊЕТО НА ЧЕТИРИТЕ ДЕЦА СО ДИЈАБЕТЕС, УТВРДИ ДРЖАВНИОТ САНИТАРЕН И ЗДРАВСТВЕН ИНСПЕКТОРАТ

Државниот санитарен и здравствен инспекторат не утврди грешка во лекувањето на четирите деца, на кои во рок од десетина дена овој месец им беше утврде ...
КОГА ЌЕ СИ ОТИДЕ ЕДНО ДЕТЕ, ЗГРИЖУВАМ ДРУГО ЗА ДА НЕ ПЛАЧАМ, ВЕЛИ ЛЕЈЛА ШАБАНОВА КОЈА ЗГРИЖИЛА 25 ДЕЦА

КОГА ЌЕ СИ ОТИДЕ ЕДНО ДЕТЕ, ЗГРИЖУВАМ ДРУГО ЗА ДА НЕ ПЛАЧАМ, ВЕЛИ ЛЕЈЛА ШАБАНОВА КОЈА ЗГРИЖИЛА 25 ДЕЦА

Имав 21 година, бев мажена и мајка на две деца кога решив вратата од нашиот дом да ја отворам за дечиња кои се оставени од нивните родители или пак им ...
ДУРМИШОВСКИ ОД ВЕЛЕС ЗГРИЖИЛЕ 37 ДЕЦА, ВЕЛАТ СО ПОЛНА КУЌА РАДОСТ ГИ УЧИМЕ НА ЖИВОТ

ДУРМИШОВСКИ ОД ВЕЛЕС ЗГРИЖИЛЕ 37 ДЕЦА, ВЕЛАТ СО ПОЛНА КУЌА РАДОСТ ГИ УЧИМЕ НА ЖИВОТ

На улица Богдан Каракостев, 97 во Велес  живее семејството Дурмишовски.  Од нивниот дом се пружа прекрасен поглед на стариот дел на градот, поглед мно ...
ЛАНИ 32 ДЕЦА СЕ СУДРИЛЕ СО ЗАКОНОТ ВО ВЕЛЕШКО

ЛАНИ 32 ДЕЦА СЕ СУДРИЛЕ СО ЗАКОНОТ ВО ВЕЛЕШКО

Минатата година, 32 деца од велешко дошле во судир со законот, дел од нив се и повеќекратни прекршители. Според службената документација на поведени п ...
БАКТЕРИИТЕ МОЖЕ ДА ГО СПРЕЧАТ ДЕТСКИОТ РАК, ВЕЛИ БРИТАНСКИ ИСТРАЖУВАЧ

БАКТЕРИИТЕ МОЖЕ ДА ГО СПРЕЧАТ ДЕТСКИОТ РАК, ВЕЛИ БРИТАНСКИ ИСТРАЖУВАЧ

Британски истражувач верува дека науката сега може да идентификува што може да ја предизвика појавата на најчестото малигно заболување кај децата. Аку ...
ТРИТЕ ДЕЦА ШТО ИЗГОРЕА ВО ПОЖАР ВО ВЕЛЕС БИЛЕ САМИ ДОМА

ТРИТЕ ДЕЦА ШТО ИЗГОРЕА ВО ПОЖАР ВО ВЕЛЕС БИЛЕ САМИ ДОМА

Трите деца кои попладнево изгореа во пожар во нивниот дом, кој се наоѓа под ридот Вршник во Велес, биле на возраст од една, две и пет години. Нивните ...
ИЗГОРЕА ТРИ ДЕЦА ВО ПОЖАР ВО ВЕЛЕС

ИЗГОРЕА ТРИ ДЕЦА ВО ПОЖАР ВО ВЕЛЕС

Три деца попладнево изгореа во пожар што избувнал во нивната куќа, која се наоѓа под ридот Вршник во Велес. Според првичните информации од надлежните, ...
НЕ 18 ТУКУ ШЕСТ ДЕЦА ДО ШЕСТ ГОДИНИ ЛАНИ БОЛЕДУВАЛЕ ОД РАК ВО БИТОЛА

НЕ 18 ТУКУ ШЕСТ ДЕЦА ДО ШЕСТ ГОДИНИ ЛАНИ БОЛЕДУВАЛЕ ОД РАК ВО БИТОЛА

Во Битола лани од рак боледувале пет до шест деца на возраст до шест години, соопшти директорката на битолскиот Центар за јавно здравје Елизабета Крст ...
НА ДЕТСКА КЛИНИКА ОТВОРЕНА СОБА ЗА ИГРА ЗА ДЕЦАТА БОЛНИ ОД РАК

НА ДЕТСКА КЛИНИКА ОТВОРЕНА СОБА ЗА ИГРА ЗА ДЕЦАТА БОЛНИ ОД РАК

На Клиниката за детски болести во Скопје денес беше отворена „тивка соба“ за децата болни од малигни заболувања, a кои се лекуваат на одделението за х ...
1 25 26 27 28 29 33 270 / 321 НАПИСИ