Таг: историја

1 213 / 13 НАПИСИ
МАКЕДОНСКО-БУГАРСКАТА ИСТОРИСКА КОМИСИЈА НЕ СЕ ДОГОВОРИ ЗА ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ

МАКЕДОНСКО-БУГАРСКАТА ИСТОРИСКА КОМИСИЈА НЕ СЕ ДОГОВОРИ ЗА ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ

По два дена разговори во Клубот на пратеници во Скопје, мешовитата комисија составена од бугарски и македонски историчари не се договори чиј е Гоце Де ...
ДОБРО УТРО

ДОБРО УТРО

1 Знаете ли дека веќе влеговме во НАТО? Знаете ли дека ќе почнеме преговори за влез во Европската унија? Дали сте свесни дека во два последователни де ...
НЕМИЛИТЕ НАСТАНИ ОД МАКЕДОНСКАТА И ГРЧКАТА ИСТОРИЈА ЌЕ СЕ ОБЈАСНАТ НА ПОФИН НАЧИН ВО УЧЕБНИЦИТЕ

НЕМИЛИТЕ НАСТАНИ ОД МАКЕДОНСКАТА И ГРЧКАТА ИСТОРИЈА ЌЕ СЕ ОБЈАСНАТ НА ПОФИН НАЧИН ВО УЧЕБНИЦИТЕ

Заедничкиот интердисциплинарен комитет на македонски и грчки експерти оформен согласно Договорот од Преспа на 22 и 23 март имал средба на која било на ...
1 213 / 13 НАПИСИ