Таг: истражување

1 5 6 7 8 70 / 80 НАПИСИ
КОЛКУ Е ОПАСНА МИКРОПЛАСТИКАТА НАЈДЕНА ВО ФЛАШИРАНАТА ВОДА, ИСТРАЖУВА СЗО

КОЛКУ Е ОПАСНА МИКРОПЛАСТИКАТА НАЈДЕНА ВО ФЛАШИРАНАТА ВОДА, ИСТРАЖУВА СЗО

Светската здравствена организација (СЗО) ќе изготви преглед на потенцијалните ризици од пластиката во водата за пиење. Извештајот на СЗО треба да даде ...
ГРЦИТЕ ИМААТ ДВОЈНО ПОВЕЌЕ СЕКС ПОРАДИ ПРЕГОВОРИТЕ ЗА ИМЕТО

ГРЦИТЕ ИМААТ ДВОЈНО ПОВЕЌЕ СЕКС ПОРАДИ ПРЕГОВОРИТЕ ЗА ИМЕТО

Истражување на Андролошкиот институт од Атина покажа дека преговорите меѓу Грција и Македонија за спорот за името го зголеми еротското расположение на ...
ЗЕМЈОДЕЛЦИТЕ ГО ОЦЕНИЈА СО „ДВОЈКА“ МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЗЕМЈОДЕЛИЕ

ЗЕМЈОДЕЛЦИТЕ ГО ОЦЕНИЈА СО „ДВОЈКА“ МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЗЕМЈОДЕЛИЕ

Над 60 проценти од земјоделците во државата му дале „единица“ и „двојка“ на Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство (МЗШВ), затоа ш ...
НАД ПОЛОВИНА ОД СРЕДНИТЕ УЧИЛИШТА НЕМААТ ПРИСТАПНА РАМПА ЗА ДЕЦА СО ПОПРЕЧЕНОСТ, ВЕЛИ НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ

НАД ПОЛОВИНА ОД СРЕДНИТЕ УЧИЛИШТА НЕМААТ ПРИСТАПНА РАМПА ЗА ДЕЦА СО ПОПРЕЧЕНОСТ, ВЕЛИ НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ

Шест години по ратификацијата на Конвенцијата за правата на лицата со попреченост во многу сфери не се видливи значителни промени за децата и лицата с ...
ПОТВРДЕН ФЕНОМЕНОТ НА ВЕТРОБРАНСКО СТАКЛО, БРОЈОТ НА ИНСЕКТИ Е ДРАМАТИЧНО НАМАЛЕН

ПОТВРДЕН ФЕНОМЕНОТ НА ВЕТРОБРАНСКО СТАКЛО, БРОЈОТ НА ИНСЕКТИ Е ДРАМАТИЧНО НАМАЛЕН

Феноменот на ветробранско стакло сега и официјално е потврден. Научниците долго време се сомневаа дека бројот на летечки инсекти се намалува и сега д ...
ФОТОГРАФИИТЕ ОД ЛЕТНИОТ ОДМОР ГИ ИРИТИРААТ ВАШИТЕ ПРИЈАТЕЛИ НА ФЕЈСБУК

ФОТОГРАФИИТЕ ОД ЛЕТНИОТ ОДМОР ГИ ИРИТИРААТ ВАШИТЕ ПРИЈАТЕЛИ НА ФЕЈСБУК

Ако мислите дека вашите пријатели на социјалните мрежи сакаат да ги гледаат вашите фотографии од летниот одмор, како уживате на плажа и испивате кафињ ...
ЗА ТИНЕЈЏЕРКИТЕ ШАМАРОТ НЕ Е НАСИЛСТВО, А КОНТРОЛАТА ОД ДЕЧКОТО Е НОРМАЛНА РАБОТА, ПОКАЖА ИСТРАЖУВАЊЕ ВО БИТОЛА, ОХРИД И РЕСЕН

ЗА ТИНЕЈЏЕРКИТЕ ШАМАРОТ НЕ Е НАСИЛСТВО, А КОНТРОЛАТА ОД ДЕЧКОТО Е НОРМАЛНА РАБОТА, ПОКАЖА ИСТРАЖУВАЊЕ ВО БИТОЛА, ОХРИД И РЕСЕН

За младите девојки на адолесцентна возраст шамарот од дечкото не преставува насилство, а контролата што врз некои од нив ја вршат повозрасни партнери ...
АКО СИ ПИСМЕН НЕ СИ ХИТ, ОТКРИВА ИСТРАЖУВАЊЕ НА БИТОЛСКИ СРЕДНОШКОЛЦИ

АКО СИ ПИСМЕН НЕ СИ ХИТ, ОТКРИВА ИСТРАЖУВАЊЕ НА БИТОЛСКИ СРЕДНОШКОЛЦИ

Ако на Фејсбук и другите социјални мрежи користиме литературен македонски јазик постои опасност да бидеме исмеани од врсниците, вели Божидар Николовск ...
ВО САД И ВЕЛИКА БРИТАНИЈА ПАЃА ИНТЕРЕСОТ ЗА ЕЛЕКТРОНСКИ КНИГИ, СЕ ВРАЌААТ ПЕЧАТЕНИТЕ ИЗДАНИЈА

ВО САД И ВЕЛИКА БРИТАНИЈА ПАЃА ИНТЕРЕСОТ ЗА ЕЛЕКТРОНСКИ КНИГИ, СЕ ВРАЌААТ ПЕЧАТЕНИТЕ ИЗДАНИЈА

Најновите истражувања покажуваат дека читателите се помалку ги читаат електронските книги и се враќаат на традиционалните печатени изданија. Продаж ...
81 ОТСТО ОД ГРАЃАНИТЕ НЕ ЈА ПРОЧИТАЛЕ ПЛАТФОРМАТА, СПОРЕД АНКЕТАТА НА АМЕРИКАНСКИОТ НДИ

81 ОТСТО ОД ГРАЃАНИТЕ НЕ ЈА ПРОЧИТАЛЕ ПЛАТФОРМАТА, СПОРЕД АНКЕТАТА НА АМЕРИКАНСКИОТ НДИ

Две третини од Македонците сметаат дека мнозинство од пратениците можат да формираат влада, 51 отсто дека СДСМ и нејзините коалициони партнери имаа ле ...
1 5 6 7 8 70 / 80 НАПИСИ