Таг: карантин

1 2 3 4 12 20 / 112 НАПИСИ
СТРАНЦИТЕ КОИ САМО ТРАНЗИТИРААТ НИЗ МАКЕДОНИЈА, АКО ЈА ИЗГУБАТ ИЗЈАВАТА ЗА ВЛЕЗ, ОСТАНУВААТ 14 ДЕНА ВО КАРАНТИН

СТРАНЦИТЕ КОИ САМО ТРАНЗИТИРААТ НИЗ МАКЕДОНИЈА, АКО ЈА ИЗГУБАТ ИЗЈАВАТА ЗА ВЛЕЗ, ОСТАНУВААТ 14 ДЕНА ВО КАРАНТИН

На странците кои само транзитираат низ Република Северна Македонија, властите им даваат вкупно 5 часа да стигнат од еден и да ја напуштат државата на ...
ПЛАНИРАМЕ ЈАВНО ДА ГИ ОБЈАВУВАМЕ ИМИЊАТА НА ЛИЦАТА КОИ ОДБИВААТ ДА ПРИМАТ РЕШЕНИЈА ЗА ИЗОЛАЦИЈА, РЕЧЕ ФИЛИПЧЕ

ПЛАНИРАМЕ ЈАВНО ДА ГИ ОБЈАВУВАМЕ ИМИЊАТА НА ЛИЦАТА КОИ ОДБИВААТ ДА ПРИМАТ РЕШЕНИЈА ЗА ИЗОЛАЦИЈА, РЕЧЕ ФИЛИПЧЕ

Министерот за здравство Венко Филипче рече дека побарале помош од правната служба на Собранието во издавање и доставување на решенијата за изолација н ...
ПАНДЕМИЈАТА СОЗДАДЕ НОВИ НАВИКИ КАЈ ПОТРОШУВАЧИТЕ ШТО ЌЕ ГО ОБЛИКУВААТ ЖИВОТОТ И ПОСЛЕ КОВИД-19

ПАНДЕМИЈАТА СОЗДАДЕ НОВИ НАВИКИ КАЈ ПОТРОШУВАЧИТЕ ШТО ЌЕ ГО ОБЛИКУВААТ ЖИВОТОТ И ПОСЛЕ КОВИД-19

Пандемијата на коронавирусот ги натера луѓето да создадат нови навики во медиумската конзумација, пазарувањето и во потрошувачката, со цел да се прила ...
ВО ОХРИД ПОЧНА ТЕМЕЛНА ДЕЗИНФЕКЦИЈА ПО ЗАМИНУВАЊЕ НА ВИКЕНДАШИТЕ

ВО ОХРИД ПОЧНА ТЕМЕЛНА ДЕЗИНФЕКЦИЈА ПО ЗАМИНУВАЊЕ НА ВИКЕНДАШИТЕ

Во Охрид уште од раните утрински часови возила на ЈП „Охридски комуналец” почнаа со темелна дезинфекција на градот по заминувањето на гостите кои прес ...
НОВ ЗЕЛАНД ГИ УКИНУВА РЕСТРИКЦИИТЕ БИДЕЈЌИ ВЕЌЕ НЕМА АКТИВНИ СЛУЧАИ НА КОРОНАВИРУС

НОВ ЗЕЛАНД ГИ УКИНУВА РЕСТРИКЦИИТЕ БИДЕЈЌИ ВЕЌЕ НЕМА АКТИВНИ СЛУЧАИ НА КОРОНАВИРУС

Нов Зеланд ќе го укине најголемиот дел од рестриктивните мерки бидејќи во земјата веќе нема активни случаи на коронавирус. Точно на полноќ по локално ...
РАСТОТ НА ЗАБОЛЕНИ ОД КОВИД-19 Е ПОРАДИ ЗГОЛЕМЕНИОТ БРОЈ НА ТЕСТИРАЊА НА АСИМПТОМАТСКИ СЛУЧАИ, НО ВАЖНО Е ДЕКА ВИРУСОТ СЛАБЕЕ, РЕЧЕ ФИЛИПЧЕ

РАСТОТ НА ЗАБОЛЕНИ ОД КОВИД-19 Е ПОРАДИ ЗГОЛЕМЕНИОТ БРОЈ НА ТЕСТИРАЊА НА АСИМПТОМАТСКИ СЛУЧАИ, НО ВАЖНО Е ДЕКА ВИРУСОТ СЛАБЕЕ, РЕЧЕ ФИЛИПЧЕ

Петнаесет семејства во Скопје носат вкупно 90 проценти од новозаболените лица во изминативе денови, кои се сега веќе во изолација. Растот на бројката ...
ПРОБНО ВОЗЕЊЕ НА НОВИТЕ ЕКО АВТОБУСИ НИЗ СКОПЈЕ, ЗА ВРЕМЕ НА КАРАНТИНОТ ЌЕ СЕ ОБУЧУВААТ ВОЗАЧИТЕ

ПРОБНО ВОЗЕЊЕ НА НОВИТЕ ЕКО АВТОБУСИ НИЗ СКОПЈЕ, ЗА ВРЕМЕ НА КАРАНТИНОТ ЌЕ СЕ ОБУЧУВААТ ВОЗАЧИТЕ

Почна пробното возење на новите автобуси на гас на ЈСП „Скопје“. Од средата низ улиците на Скопје можат да се видат новите еко автобуси, меѓутоа тие н ...
ОКОЛУ 20.000 ВОЗИЛА ИЗЛЕГЛЕ ОД СКОПЈЕ ДО 19 ЧАСОТ, ПРЕД ПОЧЕТОКОТ НА 80-ЧАСОВНИОТ ПОЛИЦИСКИ ЧАС

ОКОЛУ 20.000 ВОЗИЛА ИЗЛЕГЛЕ ОД СКОПЈЕ ДО 19 ЧАСОТ, ПРЕД ПОЧЕТОКОТ НА 80-ЧАСОВНИОТ ПОЛИЦИСКИ ЧАС

Околу 20.000 возила денеска излегле од Скопје според податоците до 19 часот од наплатните рампи на патарините. Од Јавното претпријатие за државни п ...
ОД УТРЕ ВО 21 ЧАСОТ ДО ПОНЕДЕЛНИК ПОЛИЦИСКИ ЧАС И ЗАБРАНЕТО ОДЕЊЕ НА ГРОБИШТА, ОДЛУЧИ ВЛАДАТА

ОД УТРЕ ВО 21 ЧАСОТ ДО ПОНЕДЕЛНИК ПОЛИЦИСКИ ЧАС И ЗАБРАНЕТО ОДЕЊЕ НА ГРОБИШТА, ОДЛУЧИ ВЛАДАТА

Целосна забрана за движење во Скопје, Куманово, Липково, Тетово,  Штип, Јегуновце, Желино и Боговиње се воведува од утре од 21 часот до понеделник до ...
КАРАНТИН ЗА СКОПЈЕ, ТЕТОВО, КУМАНОВО И ШТИП ОД ЧЕТВРТОК ВО 21 ЧАСОТ ДО ПОНЕДЕЛНИК НАУТРО, ПРЕДЛАГА КОМИСИЈАТА ЗА ЗАРАЗНИ БОЛЕСТИ

КАРАНТИН ЗА СКОПЈЕ, ТЕТОВО, КУМАНОВО И ШТИП ОД ЧЕТВРТОК ВО 21 ЧАСОТ ДО ПОНЕДЕЛНИК НАУТРО, ПРЕДЛАГА КОМИСИЈАТА ЗА ЗАРАЗНИ БОЛЕСТИ

Комисијата за заразни болести одлучила да ѝ предложи на Владата да се затегнат мерките за спречување на ширењето на коронавирусот поради зголемениот б ...
1 2 3 4 12 20 / 112 НАПИСИ