Таг: Михаел Рот

1 2 10 / 16 НАПИСИ
ЗБОРУВАВМЕ ЗА ПОЧЕТОК НА ПРЕГОВОРИТЕ И ВО ЈУНИ 2018 И ВО ЈУНИ 2019 И ВО ОКТОМВРИ 2019 И ВО МАРТ 2020, НО НАШЕ Е ДА НЕ ДИГАМЕ РАЦЕ, КАЖА ДИМИТРОВ ПО СРЕДБАТА СО РОТ

ЗБОРУВАВМЕ ЗА ПОЧЕТОК НА ПРЕГОВОРИТЕ И ВО ЈУНИ 2018 И ВО ЈУНИ 2019 И ВО ОКТОМВРИ 2019 И ВО МАРТ 2020, НО НАШЕ Е ДА НЕ ДИГАМЕ РАЦЕ, КАЖА ДИМИТРОВ ПО СРЕДБАТА СО РОТ

Вицепремиерот за европски прашања Никола Димитров вели дека не треба да се создаваат големи очекувања, но дека португалскиот предлог е добра основа за ...
ГЕРМАНИЈА И СЛОВАЧКА БАРААТ МАКЕДОНИЈА И АЛБАНИЈА ЗАЕДНО ВО ЈУНИ ДА ГИ ПОЧНАТ ПРЕГОВОРИТЕ СО ЕУ

ГЕРМАНИЈА И СЛОВАЧКА БАРААТ МАКЕДОНИЈА И АЛБАНИЈА ЗАЕДНО ВО ЈУНИ ДА ГИ ПОЧНАТ ПРЕГОВОРИТЕ СО ЕУ

Германија и Словачка бараат Македонија и Албанија во јуни заедно да ги почнат пристапните преговори за влез во ЕУ. Германскиот министер за Европа Миха ...
НЕ БАРАЈТЕ ПЛАН Б, ГЕРМАНИЈА Е СО ВАС, КАЖА РОТ ПO БУГАРСКОТО ВЕТО ЗА ПРЕГОВАРАЧКАТА РАМКА

НЕ БАРАЈТЕ ПЛАН Б, ГЕРМАНИЈА Е СО ВАС, КАЖА РОТ ПO БУГАРСКОТО ВЕТО ЗА ПРЕГОВАРАЧКАТА РАМКА

Германскиот министер за Европа Михаел Рот кажа дека нема потреба од план Б за Северна Македонија, бидејќи, како што вели тој, не е прашање дали, туку ...
ВЕТО ЗА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ЌЕ ЈА ЗАГРОЗИ БЕЗБЕДНОСТА НА ЕВРОПА, ПРЕДУПРЕДИ ГЕРМАНСКИОТ МИНИСТЕР РОТ

ВЕТО ЗА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ЌЕ ЈА ЗАГРОЗИ БЕЗБЕДНОСТА НА ЕВРОПА, ПРЕДУПРЕДИ ГЕРМАНСКИОТ МИНИСТЕР РОТ

Германскиот министер за Европа Михаел Рот вели дека Германија како претседавач со ЕУ прави сè што може да се дојде до компромис и да се одржи првата м ...
НЕ ДОЗВОЛУВАМЕ БИЛАТЕРАЛНИТЕ СПОРОВИ МЕЃУ ЧЛЕНКИТЕ НА ЕУ И КАНДИДАТИТЕ ДА СЕ ПРЕНЕСАТ НА ЕВРОПСКО НИВО, КАЖА ГЕРМАНСКИОТ МИНИСТЕР РОТ ЗА БУГАРСКАТА БЛОКАДА ЗА МАКЕДОНИЈА

НЕ ДОЗВОЛУВАМЕ БИЛАТЕРАЛНИТЕ СПОРОВИ МЕЃУ ЧЛЕНКИТЕ НА ЕУ И КАНДИДАТИТЕ ДА СЕ ПРЕНЕСАТ НА ЕВРОПСКО НИВО, КАЖА ГЕРМАНСКИОТ МИНИСТЕР РОТ ЗА БУГАРСКАТА БЛОКАДА ЗА МАКЕДОНИЈА

Германскиот министер за Европа Михаел Рот кажа дека Европската комисија и Германија нема да дозволат билатерални спорови меѓу земја-членка на ЕУ и зем ...
НАСКОРО ЌЕ ПОЧУВСТВУВАТЕ ДЕКА ЕУ Е СО ВАС, РЕЧЕ ГЕРМАНСКИОТ ДРЖАВЕН МИНИСТЕР МИХАИЛ РОТ

НАСКОРО ЌЕ ПОЧУВСТВУВАТЕ ДЕКА ЕУ Е СО ВАС, РЕЧЕ ГЕРМАНСКИОТ ДРЖАВЕН МИНИСТЕР МИХАИЛ РОТ

Се надевам наскоро ќе почувствувате дека Европската унија е со вас, кажа германскиот државен министер за Европа Михаел Рот, по виртуелната работна сре ...
ПО РЕШАВАЊЕТО НА СПОРОТ ЗА ИМЕТО, СЕГА ЕУ МОРА ДА ИСПОРАЧА, ВЕЛИ ГЕРМАНСКИОТ ДИПЛОМАТ РОТ

ПО РЕШАВАЊЕТО НА СПОРОТ ЗА ИМЕТО, СЕГА ЕУ МОРА ДА ИСПОРАЧА, ВЕЛИ ГЕРМАНСКИОТ ДИПЛОМАТ РОТ

За Скопје и понатаму да може да чекори по започнатиот реформски пат, ЕУ-перспективата за Македонците мора да остане на дофат и конкретна. Особено голе ...
МАКЕДОНИЈА ИСПИШУВА ЕВРОПСКА ИСТОРИЈА, НЕ САМО НАЦИОНАЛНА, КАЖА ВО ОХРИД МИХАЕЛ РОТ ОД ГЕРМАНСКОТО МНР

МАКЕДОНИЈА ИСПИШУВА ЕВРОПСКА ИСТОРИЈА, НЕ САМО НАЦИОНАЛНА, КАЖА ВО ОХРИД МИХАЕЛ РОТ ОД ГЕРМАНСКОТО МНР

Државниот министер за Европа при германското министерство МНР Михаел Рот денес на интерактивната дебата во Охрид рече дека Македонија испишува историј ...
ВЛАДАТА НОСИ ПОСЕБНА ОДГОВОРНОСТ, НО И ОПОЗИЦИЈАТА ИМА ОДГОВОРНОСТ ЗА ЕУ И НАТО, РЕЧЕ ГЕРМАНСКИОТ МИНИСТЕР ЗА ЕВРОПА РОТ

ВЛАДАТА НОСИ ПОСЕБНА ОДГОВОРНОСТ, НО И ОПОЗИЦИЈАТА ИМА ОДГОВОРНОСТ ЗА ЕУ И НАТО, РЕЧЕ ГЕРМАНСКИОТ МИНИСТЕР ЗА ЕВРОПА РОТ

Државниот министер за Европа  во германското Министерство за надворешни работи Михаел Рот го поздрави постигнатиот напредок во реформскиот процес, кој ...
ДАВАМЕ ЗЕЛЕНО СВЕТЛО ЗА МАКЕДОНИЈА ВО ЕУ, ГИ ОХРАБРУВАМ ФРАНЦИЈА И ХОЛАНДИЈА ДА НИ СЕ ПРИДРУЖАТ, КАЖА ГЕРМАНСКИОТ МИНИСТЕР ЗА ЕВРОПА РОТ

ДАВАМЕ ЗЕЛЕНО СВЕТЛО ЗА МАКЕДОНИЈА ВО ЕУ, ГИ ОХРАБРУВАМ ФРАНЦИЈА И ХОЛАНДИЈА ДА НИ СЕ ПРИДРУЖАТ, КАЖА ГЕРМАНСКИОТ МИНИСТЕР ЗА ЕВРОПА РОТ

Министерот за Европа во германското МНР Михаел Рот денеска кажа дека неговата влада е подготвена да ги поддржи Македонија и Албанија на патот кон ЕУ и ...
1 2 10 / 16 НАПИСИ