Таг: министер за здравство

1 2 3 14 10 / 132 НАПИСИ
ХИРУРШКИТЕ САЛИ ВО КЛИНИЧКИ ЦЕНТАР ЌЕ ОСТАНАТ ЗАТВОРЕНИ СÈ ДОДЕКА ОД ГЕРМАНСКА ЛАБОТАРОРИЈА НЕ СЕ ДОБИЕ ОДГОВОР ОД КАДЕ ДОАЃА СМРДЕАТА, КАЖА МИНИСТЕРОТ ДЕМИРИ

ХИРУРШКИТЕ САЛИ ВО КЛИНИЧКИ ЦЕНТАР ЌЕ ОСТАНАТ ЗАТВОРЕНИ СÈ ДОДЕКА ОД ГЕРМАНСКА ЛАБОТАРОРИЈА НЕ СЕ ДОБИЕ ОДГОВОР ОД КАДЕ ДОАЃА СМРДЕАТА, КАЖА МИНИСТЕРОТ ДЕМИРИ

Хируршките сали во скопскиот Клинички центар „Мајка Тереза“  каде се шири реа ќе останат затворени сѐ додека не стигнат резултатите од земените пример ...
МИНИСТЕРОТ ЗА ЗДРАВСТВО ДЕМИРИ НЕ ГЛЕДА НИШТО СПОРНО ШТО ЌЕ ВРАБОТИ ЛИЦА БЕЗ СООДВЕТНО ОБРАЗОВАНИЕ НА ТОКСИКОЛОГИЈА

МИНИСТЕРОТ ЗА ЗДРАВСТВО ДЕМИРИ НЕ ГЛЕДА НИШТО СПОРНО ШТО ЌЕ ВРАБОТИ ЛИЦА БЕЗ СООДВЕТНО ОБРАЗОВАНИЕ НА ТОКСИКОЛОГИЈА

Министерот за здравство Илир Демири вели дека скандалите кои во последниов период се случуваат на Клиниката за токсикологија се политички инструирани ...
МИНИСТЕРОТ ЗА ЗДРАВСТВО ГО РАЗРЕШИ ДИРЕКТОРОТ НА ТОКСИКОЛОГИЈА Д-Р ДАНИЛ ПЕТРОВСКИ

МИНИСТЕРОТ ЗА ЗДРАВСТВО ГО РАЗРЕШИ ДИРЕКТОРОТ НА ТОКСИКОЛОГИЈА Д-Р ДАНИЛ ПЕТРОВСКИ

Министерот за здравство Илир Демири го разреши медицинскиот директор на Клиниката за токсикологија, д-р Данил Петровски, потврди докторот за САКАМДАКА ...
ДИРЕКТОРОТ НА ТОКСИКОЛОГИЈА ПЕТРОВСКИ УШТЕ НЕ ДОБИЛ РЕШЕНИЕ ЗА РАЗРЕШУВАЊЕ, ЗДРАВСТВЕНИТЕ ИНСПЕКТОРИ УТВРДИЈА ДЕКА 11 ЛИЦА БЕСПРАВНО РАБОТЕЛЕ 4 МЕСЕЦИ

ДИРЕКТОРОТ НА ТОКСИКОЛОГИЈА ПЕТРОВСКИ УШТЕ НЕ ДОБИЛ РЕШЕНИЕ ЗА РАЗРЕШУВАЊЕ, ЗДРАВСТВЕНИТЕ ИНСПЕКТОРИ УТВРДИЈА ДЕКА 11 ЛИЦА БЕСПРАВНО РАБОТЕЛЕ 4 МЕСЕЦИ

Медицинскиот директор на Клиниката за токсикологија, д-р Данил Петровски, денеска не добил решение за разрешување, како што вчера најави министерот за ...
МИНИСТЕРОТ ЗА ЗДРАВСТВО ЌЕ ГО РАЗРЕШИ МЕДИЦИНСКИОТ ДИРЕКТОР ПЕТРОВСКИ ОД ТОКСИКОЛОГИЈА, ЗА ЕКОНОМСКАТА ДИРЕКТОРКА ИЉАЗИ НЕМА СОЗНАНИЈА ЗА ПРЕКРШОК

МИНИСТЕРОТ ЗА ЗДРАВСТВО ЌЕ ГО РАЗРЕШИ МЕДИЦИНСКИОТ ДИРЕКТОР ПЕТРОВСКИ ОД ТОКСИКОЛОГИЈА, ЗА ЕКОНОМСКАТА ДИРЕКТОРКА ИЉАЗИ НЕМА СОЗНАНИЈА ЗА ПРЕКРШОК

Денеска ќе го разрешам медицинскиот директор на Клиниката за токсикологија, д-р Данил Петровски, рече министерот за здравство Илир Демири. За економск ...
ДЕВЕТВАЛЕНТНАТА ВАКЦИНА ПРОТИВ ХПВ ЌЕ ДОЈДЕ СЛЕДНИОТ МЕСЕЦ, МОЖЕ ДА ЈА ПРИМАТ И МОМЧИЊА НАД 12 ГОДИНИ

ДЕВЕТВАЛЕНТНАТА ВАКЦИНА ПРОТИВ ХПВ ЌЕ ДОЈДЕ СЛЕДНИОТ МЕСЕЦ, МОЖЕ ДА ЈА ПРИМАТ И МОМЧИЊА НАД 12 ГОДИНИ

Од следниот месец во Македонија на вакциналните пунктови ќе биде достапна деветвалентната вакцина против ХПВ, најавија денеска министерот за здравство ...
ШТРАЈКОТ НА 400 ПРИВАТНИ СПЕЦИЈАЛИЗАНТИ ОД СКОПСКИТЕ КЛИНИКИ ЌЕ ТРАЕ СЀ ДОДЕКА ВЛАДАТА ПИСМЕНО НЕ ДАДЕ ГАРАНЦИИ ДЕКА ЌЕ ИМ СЕ ПОКАЧИ ПЛАТАТА

ШТРАЈКОТ НА 400 ПРИВАТНИ СПЕЦИЈАЛИЗАНТИ ОД СКОПСКИТЕ КЛИНИКИ ЌЕ ТРАЕ СЀ ДОДЕКА ВЛАДАТА ПИСМЕНО НЕ ДАДЕ ГАРАНЦИИ ДЕКА ЌЕ ИМ СЕ ПОКАЧИ ПЛАТАТА

Повеќе од 400 приватни специјализанти од скопскиот Клинички центар „Мајка Тереза“ од денеска се во генерален штрајк поради неисполнетите барања, кои г ...
ДЕЦАТА СО ПРИМЕНИ 3 ДОЗИ ДИТЕПЕР ВАКЦИНА ОД 18 МАРТ МОЖЕ ДА СЕ ВРАТАТ ВО ГРАДИНКА, РЕЧЕ ДИРЕКТОРКАТА НА ЗДРАВСТВЕНИОТ ИНСПЕКТОРАТ

ДЕЦАТА СО ПРИМЕНИ 3 ДОЗИ ДИТЕПЕР ВАКЦИНА ОД 18 МАРТ МОЖЕ ДА СЕ ВРАТАТ ВО ГРАДИНКА, РЕЧЕ ДИРЕКТОРКАТА НА ЗДРАВСТВЕНИОТ ИНСПЕКТОРАТ

Министерот за здравство Илир Демири денеска ја потпиша вчерашната одлука на Комисијата за заразни болести, со која децата кои во последните 6 месеци с ...
УШТЕ ЕДНА ТРАНСПЛАНТАЦИЈА ОД ПОЧИНАТ ДАРИТЕЛ, ПАЦИЕНТИ ДОБИЈА НОВО СРЦЕ, БУБРЕЗИ, ЦРН ДРОБ И КОСКЕНИ ТКИВА

УШТЕ ЕДНА ТРАНСПЛАНТАЦИЈА ОД ПОЧИНАТ ДАРИТЕЛ, ПАЦИЕНТИ ДОБИЈА НОВО СРЦЕ, БУБРЕЗИ, ЦРН ДРОБ И КОСКЕНИ ТКИВА

На скопскиот Клинички центар вчера беше изведена мултиорганска трансплантација на органи. Еден пациент доби срце, друг доби црн дроб, двајца пациенти ...
ДВЕ ИЛЈАДИ ПАЦИЕНТИ ВО РИЗИК ОД БУБРЕЖНО ЗАБОЛУВАЊЕ ЌЕ БИДАТ ПОВИКАНИ ОД ЗДРАВСТВЕНИТЕ УСТАНОВИ ЗА БЕСПЛАТЕН СКРИНИНГ

ДВЕ ИЛЈАДИ ПАЦИЕНТИ ВО РИЗИК ОД БУБРЕЖНО ЗАБОЛУВАЊЕ ЌЕ БИДАТ ПОВИКАНИ ОД ЗДРАВСТВЕНИТЕ УСТАНОВИ ЗА БЕСПЛАТЕН СКРИНИНГ

Две илјади пациенти во ризик од хронично бубрежно заболување ќе добијат бесплатен скрининг, а ќе бидат контактирани од страна на здравствените установ ...
1 2 3 14 10 / 132 НАПИСИ