Таг: пластика

1 2 3 10 / 24 НАПИСИ
СО СЕЛЕКТИРАЊЕ И РЕЦИКЛИРАЊЕ ПЛАСТИЧНИ ШИШИЊА ВЕВЧАНИ ЌЕ ИЗРАБОТУВА СУВЕНИРИ СО 3Д ПЕЧАТАР

СО СЕЛЕКТИРАЊЕ И РЕЦИКЛИРАЊЕ ПЛАСТИЧНИ ШИШИЊА ВЕВЧАНИ ЌЕ ИЗРАБОТУВА СУВЕНИРИ СО 3Д ПЕЧАТАР

Од отпадот во Вевчани ќе се прават сувенири. Центарот за истражување и информирање за животна средина „Еко-свест“ во партнерство со Јавното претпријат ...
ВО ТЕТОВО НЕКОЛКУ ВЕЧЕРИ СЕ ЧУВСТВУВА НЕПРИЈАТЕН МИРИС, ГРАЃАНИТЕ ВЕЛАТ ДЕКА ДОАЃА ОД ГОРЕЊЕ ПЛАСТИЧНИ МАТЕРИИ

ВО ТЕТОВО НЕКОЛКУ ВЕЧЕРИ СЕ ЧУВСТВУВА НЕПРИЈАТЕН МИРИС, ГРАЃАНИТЕ ВЕЛАТ ДЕКА ДОАЃА ОД ГОРЕЊЕ ПЛАСТИЧНИ МАТЕРИИ

Непријатен мирис на запалена пластика се чувствува во вечерните часови во Тетово, најмногу во периферните реони, но доаѓа и до центарот и подалеку. За ...
ГЕРМАНСКИ ИСТРАЖУВАЧИ РАЗВИВААТ СИСТЕМИ НА ВЕШТАЧКА ИНТЕЛИГЕНЦИЈА ЗА ОТКРИВАЊЕ ПЛАСТИКА ВО ОКЕАНИТЕ

ГЕРМАНСКИ ИСТРАЖУВАЧИ РАЗВИВААТ СИСТЕМИ НА ВЕШТАЧКА ИНТЕЛИГЕНЦИЈА ЗА ОТКРИВАЊЕ ПЛАСТИКА ВО ОКЕАНИТЕ

Германскиот истражувачки центар за вештачка интелигенција (ДФКИ) развива неколку системи на вештачка интелигенција кои можат да помогнат во откривањет ...
ФРАНЦИЈА ЗАБРАНИ ОВОШЈЕТО И ЗЕЛЕНЧУКОТ ДА СЕ ПРОДАВААТ ВО ПЛАСТИЧНО ПАКУВАЊЕ

ФРАНЦИЈА ЗАБРАНИ ОВОШЈЕТО И ЗЕЛЕНЧУКОТ ДА СЕ ПРОДАВААТ ВО ПЛАСТИЧНО ПАКУВАЊЕ

Во Франција на сила стапи нов закон кој забранува најголем дел од овошјето и зеленчукот да се пакува во пластика. Краставиците, крушите, лимоните и по ...
САМО ЕДЕН ПРОЦЕНТ ОД ОТПАДОТ КАЈ НАС СЕ РЕЦИКЛИРА, ТРЕБА ДА ГИ МЕНУВАМЕ НАВИКИТЕ, ВЕЛАТ ОД ЗДРУЖЕНИЕТО „ГОУ ГРИН“

САМО ЕДЕН ПРОЦЕНТ ОД ОТПАДОТ КАЈ НАС СЕ РЕЦИКЛИРА, ТРЕБА ДА ГИ МЕНУВАМЕ НАВИКИТЕ, ВЕЛАТ ОД ЗДРУЖЕНИЕТО „ГОУ ГРИН“

Со усогласување на нашите закони со европските ќе се поттикне одржлив систем за управување со отпадот, а оттаму и заштита на животната средина. Новите ...
ОД ПРВИ ДЕКЕМВРИ КЕСИТЕ ЗА ПАЗАРЕЊЕ ЌЕ ЧИНАТ 15 ДЕНАРИ, СЕ ЗАБРАНУВААТ ПЛАСТИЧНИ ПАКУВАЊА ВО ЗАШТИТЕНИ ПОДРАЧЈА

ОД ПРВИ ДЕКЕМВРИ КЕСИТЕ ЗА ПАЗАРЕЊЕ ЌЕ ЧИНАТ 15 ДЕНАРИ, СЕ ЗАБРАНУВААТ ПЛАСТИЧНИ ПАКУВАЊА ВО ЗАШТИТЕНИ ПОДРАЧЈА

Од 1 декември, кесите за пазарање во маркети и продавници ќе бидат 15 денари. Ова се предвидува со новиот Закон за управување со пакување и отпад од п ...
ОД ДЕНЕС ВО ЕУ Е ЗАБРАНЕТА ПЛАСТИКА ЗА ЕДНА УПОТРЕБА

ОД ДЕНЕС ВО ЕУ Е ЗАБРАНЕТА ПЛАСТИКА ЗА ЕДНА УПОТРЕБА

Од денес е забранета употребата на производите од пластика за една употреба во земјите-членки на Европската Унија (ЕУ), објави Дојче веле. Со новио ...
„ПАРКИНЗИ ЦЕНТАР“ СО НОВА МОБИЛНА АПЛИКАЦИЈА ЗА ПЛАЌАЊЕ ПАРКИНГ И СОБИРАЊЕ ПАРИ ОД СЕЛЕКЦИЈА НА ПЛАСТИКА

„ПАРКИНЗИ ЦЕНТАР“ СО НОВА МОБИЛНА АПЛИКАЦИЈА ЗА ПЛАЌАЊЕ ПАРКИНГ И СОБИРАЊЕ ПАРИ ОД СЕЛЕКЦИЈА НА ПЛАСТИКА

ЈП „Паркинзи Општина Центар“ ја пушти во употреба новата мобилна апликација преку која освен што ќе може да се плати паркинг и да се извадат месечни к ...
ОПШТИНА КАРПОШ ЌЕ КУПУВА 14 МАШИНИ ЗА РЕЦИКЛИРАЊЕ ПЛАСТИКА ОД КОИ ГРАЃАНИТЕ ЌЕ ДОБИВААТ ПАРИ

ОПШТИНА КАРПОШ ЌЕ КУПУВА 14 МАШИНИ ЗА РЕЦИКЛИРАЊЕ ПЛАСТИКА ОД КОИ ГРАЃАНИТЕ ЌЕ ДОБИВААТ ПАРИ

Општина Карпош најавува дека ќе купи 14 машини за рециклирање на пластика, а граѓаните за секое фрлено шише ќе добиваат пари. Вакви машини лани во ное ...
ПОПЛАВА ОД ПЛАСТИЧНИ ШИШИЊА ГИ ЗАГРОЗУВА ЕЗЕРАТА И АКУМУЛАЦИИТЕ ВО БИТОЛСКО

ПОПЛАВА ОД ПЛАСТИЧНИ ШИШИЊА ГИ ЗАГРОЗУВА ЕЗЕРАТА И АКУМУЛАЦИИТЕ ВО БИТОЛСКО

Илјадници пластични шишиња што жители на пелагониски села ги фрлаат по речните корита завршуваат во реките, а оттаму во езерата и акумулациите. Минато ...
1 2 3 10 / 24 НАПИСИ