Таг: Плоштад Македонија

1 2 3 4 5 6 40 / 54 НАПИСИ
ДА СЕ НАДМИНАТ СТЕРЕОТИПИТЕ И ПОВЕЌЕ ДА СЕ ГРИЖИМЕ ЕДЕН ЗА ДРУГ, КАЖА ПАПАТА ФРАЊО НА ЛИТУРГИЈАТА ВО СКОПЈЕ

ДА СЕ НАДМИНАТ СТЕРЕОТИПИТЕ И ПОВЕЌЕ ДА СЕ ГРИЖИМЕ ЕДЕН ЗА ДРУГ, КАЖА ПАПАТА ФРАЊО НА ЛИТУРГИЈАТА ВО СКОПЈЕ

Папато Фрањо на Плоштадот Македонија одржа света литургија на која присуствуваа граѓани од земјава и странство. Папата од Скопје упати пораки за мир, ...
ПАПАТА ФРАЊО СО ПАПАМОБИЛ ПОЗДРАВУВАЈЌИ СЕ СО ГРАЃАНИТЕ СТИГНА НА ПЛОШТАДОТ МАКЕДОНИЈА

ПАПАТА ФРАЊО СО ПАПАМОБИЛ ПОЗДРАВУВАЈЌИ СЕ СО ГРАЃАНИТЕ СТИГНА НА ПЛОШТАДОТ МАКЕДОНИЈА

Папато Фрањо со папамобилот од спомен куќата на Мајка Тереза низ улица Македонија стигна на Плоштадот Македонија во Скопје. Движејќи се низ посебна ...
НА ЛИТУРГИЈАТА НА ПАПАТА НА ПЛОШТАД МАКЕДОНИЈА НЕ СМЕЕ ДА СЕ НОСИ ЧАДОР, ЦЕНТАРОТ СЕ ЗАТВОРА ВО 6 ЧАСОТ

НА ЛИТУРГИЈАТА НА ПАПАТА НА ПЛОШТАД МАКЕДОНИЈА НЕ СМЕЕ ДА СЕ НОСИ ЧАДОР, ЦЕНТАРОТ СЕ ЗАТВОРА ВО 6 ЧАСОТ

Граѓаните кои утре ќе ја следат литургијата на папата Фрањо на Плоштадот Македонија, ако врне не смеат да носат чадори, туку само кабаници. Забраната ...
ПРИВРЕМЕНО СЕ ОТСТРАНУВААТ ДРВЈА ОД ПЛОШТАД ЗА ПОСЕТАТА НА ПАПАТА

ПРИВРЕМЕНО СЕ ОТСТРАНУВААТ ДРВЈА ОД ПЛОШТАД ЗА ПОСЕТАТА НА ПАПАТА

На Плоштадот Македонија се отстрануваат дрвја заради литургијата на папата Фрањо на 7 мај. Од Град Скопје велат дека, по барање на Координативното тел ...
БИЛЕТИ ЗА ЛИТУРГИЈАТА НА ПАПАТА НА 7 МАЈ ИМА НА УШТЕ ТРИ ЛОКАЦИИ ВО ЦЕНТАРОТ НА СКОПЈЕ

БИЛЕТИ ЗА ЛИТУРГИЈАТА НА ПАПАТА НА 7 МАЈ ИМА НА УШТЕ ТРИ ЛОКАЦИИ ВО ЦЕНТАРОТ НА СКОПЈЕ

Од утре до 3 мај, уште на три локации во центарот на Скопје ќе може да се добијат бесплатни билети за литургијата на папата Фрањо на Плоштад Македониј ...
НОВ АСФАЛТ КАДЕ ШТО ЌЕ МИНУВА ПАПАМОБИЛОТ СО ПАПАТА ФРАЊО

НОВ АСФАЛТ КАДЕ ШТО ЌЕ МИНУВА ПАПАМОБИЛОТ СО ПАПАТА ФРАЊО

На улицата Димитрие Чуповски во Скопје кај „Рекорд“ се поставува нов асфалт за папата Фрањо, кој на 7 мај ќе биде во еднодневна посета на Скопје. Екип ...
ДОДЕКА ТРАЕ ЛИТУРГИЈАТА НА ПАПАТА НЕ СМЕЕ ДА СЕ АПЛАУДИРА, УЛИЦИТЕ ВО ЦЕНТАРОТ НА СКОПЈЕ ЌЕ БИДАТ ЗАТВОРЕНИ ОД 7 ЧАСОТ

ДОДЕКА ТРАЕ ЛИТУРГИЈАТА НА ПАПАТА НЕ СМЕЕ ДА СЕ АПЛАУДИРА, УЛИЦИТЕ ВО ЦЕНТАРОТ НА СКОПЈЕ ЌЕ БИДАТ ЗАТВОРЕНИ ОД 7 ЧАСОТ

На светата литургија која на 7 мај папата Фрањо ќе ја одржи на Плоштадот Македонија граѓаните не смеат да аплаудираат, ниту да му фрлаат цвеќиња. Ова ...
КАМУФЛАЖА ВИ Е ЗЕЛЕНИОТ ПОКРИВ, МУ РЕЧЕ СОВЕТНИКОТ ОД ГРОМ ТРАЈАНОВСКИ НА ШИЛЕГОВ, ТОЈ МУ ОДГОВОРИ ВИЕ ПОТРОШИВТЕ 200.000 ЕВРА ЗА СТИРОПОР НА ГТЦ

КАМУФЛАЖА ВИ Е ЗЕЛЕНИОТ ПОКРИВ, МУ РЕЧЕ СОВЕТНИКОТ ОД ГРОМ ТРАЈАНОВСКИ НА ШИЛЕГОВ, ТОЈ МУ ОДГОВОРИ ВИЕ ПОТРОШИВТЕ 200.000 ЕВРА ЗА СТИРОПОР НА ГТЦ

Зелениот покрив на Градскиот трговски центар ги скара советникот Александар Трајановски од партијата ГРОМ и градоначалникот Петре Шилегов на денешната ...
ВЛАДАТА УШТЕ НЕ ЗНАЕ ШТО ЌЕ ПРАВИ СО СПОМЕНИКОТ НА МАЈКА ТЕРЕЗА, РАБОТНАТА ГРУПА НА МИНИСТЕРСТВО ЗА КУЛТУРА ПРЕДЛАГА ДА СЕ УРНЕ

ВЛАДАТА УШТЕ НЕ ЗНАЕ ШТО ЌЕ ПРАВИ СО СПОМЕНИКОТ НА МАЈКА ТЕРЕЗА, РАБОТНАТА ГРУПА НА МИНИСТЕРСТВО ЗА КУЛТУРА ПРЕДЛАГА ДА СЕ УРНЕ

Уште не е одлучено што ќе се прави со споменикот на Мајка Тереза на Плоштад Македонија, иако речиси година и половина изградбата е стопирана. Извештај ...
ФОНТАНАТА ПРСКАЛКА НА ПЛОШТАД НЕ РАБОТИ ОТИ НЕМА КОЈ ДА ЈА ОДРЖУВА

ФОНТАНАТА ПРСКАЛКА НА ПЛОШТАД НЕ РАБОТИ ОТИ НЕМА КОЈ ДА ЈА ОДРЖУВА

Површинската фонтана на плоштадот Македонија не работи оти Град Скопје нема избрано фирма која ќе ја одржува. Пред почетокот на летната сезона во ц ...
1 2 3 4 5 6 40 / 54 НАПИСИ