Таг: проект

1 2 3 9 10 / 81 НАПИСИ
ИЗРАБОТЕН ПРВ ЗЕЛЕН КАТАСТАР НА ВЕЛЕС, ПРЕБРОЈАНИ СЕ 2,5 ИЛЈАДИ ДРВЈА

ИЗРАБОТЕН ПРВ ЗЕЛЕН КАТАСТАР НА ВЕЛЕС, ПРЕБРОЈАНИ СЕ 2,5 ИЛЈАДИ ДРВЈА

Изработен е зелениот катастар на Велес, при што биле пребрojани 2,5 илјади зимзелени и листопадни дрва во градот, мапирани се 27 површиини каде треба ...
СОЛАРНИ ДРВА И ВЕТЕРНИЦИ ВО ДРАГОР ПРЕДВИДУВА ИЗБРАНОТО РЕШЕНИЕ ЗА РЕГУЛИРАЊЕ НА РЕЧНИОТ ТЕК

СОЛАРНИ ДРВА И ВЕТЕРНИЦИ ВО ДРАГОР ПРЕДВИДУВА ИЗБРАНОТО РЕШЕНИЕ ЗА РЕГУЛИРАЊЕ НА РЕЧНИОТ ТЕК

Соларни дрва кои ќе произведуваат струја, канделабри со соларно напојување, пешачки, велосипедски и трим тартан патеки, видиковци со ветерници, а на д ...
НОВАТА ДИРЕКТОРКА НА МЕДИЦИНСКОТО ШКОЛО ВО ШТИП ИЗБРИШАЛА ПОЛА ОД СРЕДНОШКОЛЦИТЕ ИЗБРАНИ НА КОНКУРС ЗА ПРОЕКТ ВО ШПАНИЈА И САМА НАПРАВИЛА НОВ СПИСОК

НОВАТА ДИРЕКТОРКА НА МЕДИЦИНСКОТО ШКОЛО ВО ШТИП ИЗБРИШАЛА ПОЛА ОД СРЕДНОШКОЛЦИТЕ ИЗБРАНИ НА КОНКУРС ЗА ПРОЕКТ ВО ШПАНИЈА И САМА НАПРАВИЛА НОВ СПИСОК

Половината од 24 ученици од Средното медицинско училиште „Јане Сандански“ во Штип нема да заминат на студиското патување во Шпанија, затоа што новото ...
ЈАКИМОВСКИ ВЕЛИ ДЕКА ДВА КАТА ОД ОПШТИНСКАТА ЗГРАДА ЌЕ БИДАТ ГОТОВИ ГОДИНАВА, БОГОЕВ 4 ГОДИНИ НЕ ЈА ПИПНА И ТВРДЕШЕ ДЕКА Е УТНАТ ПРОЕКТОТ

ЈАКИМОВСКИ ВЕЛИ ДЕКА ДВА КАТА ОД ОПШТИНСКАТА ЗГРАДА ЌЕ БИДАТ ГОТОВИ ГОДИНАВА, БОГОЕВ 4 ГОДИНИ НЕ ЈА ПИПНА И ТВРДЕШЕ ДЕКА Е УТНАТ ПРОЕКТОТ

Приземјето и првите два ката од административната зграда на Општина Карпош ќе бидат готови до септември, вели градоначалникот Стевчо Јакимовски. Граде ...
БЛОКИРАНА СМЕТКАТА НА УНИВЕРЗАЛНА САЛА ВО СКОПЈЕ

БЛОКИРАНА СМЕТКАТА НА УНИВЕРЗАЛНА САЛА ВО СКОПЈЕ

Блокирана е сметката на Универзална сала, концертната сала која е симбол на Скопје. Освен што се распаѓа и нема абер да се продолжи со нејзина реконст ...
ЌЕ СЕ ВАДИ БЕТОНСКАТА ОГРАДА НА УЛИЦАТА ЦВЕТАН ДИМОВ ВО СКОПСКИ ЧАИР ПОСТАВЕНА ЗА ДА НЕ ПРЕТРЧУВААТ ПЕШАЦИ

ЌЕ СЕ ВАДИ БЕТОНСКАТА ОГРАДА НА УЛИЦАТА ЦВЕТАН ДИМОВ ВО СКОПСКИ ЧАИР ПОСТАВЕНА ЗА ДА НЕ ПРЕТРЧУВААТ ПЕШАЦИ

Ќе се отстранува бетонската ограда на улицата Цветан Димов во скопски Чаир. Оградата беше поставена во мај 2020 заради поголема безбедност на пешаците ...
НЕМА ДА ДАВАМЕ ПАРИ ЗА КАМПОТ ЗА ДЕЦА СО СОЦИЈАЛЕН РИЗИК НА КРИСТИНА АРНАУДОВА ОТИ Е СДСМОВСКИ, ВЕЛАТ ОД ГРАД СКОПЈЕ

НЕМА ДА ДАВАМЕ ПАРИ ЗА КАМПОТ ЗА ДЕЦА СО СОЦИЈАЛЕН РИЗИК НА КРИСТИНА АРНАУДОВА ОТИ Е СДСМОВСКИ, ВЕЛАТ ОД ГРАД СКОПЈЕ

Град Скопје веќе нема да дава пари за кампот за деца со социјален ризик на Кристина Арнаудова затоа што смета дека пејачката и нејзиниот сопруг се пол ...
СО ЕВРОПСКИ ПАРИ ЌЕ СЕ ГРАДАТ ПРЕЧИСТИТЕЛНА СТАНИЦА И КЕЈ ВО ВЕЛЕС

СО ЕВРОПСКИ ПАРИ ЌЕ СЕ ГРАДАТ ПРЕЧИСТИТЕЛНА СТАНИЦА И КЕЈ ВО ВЕЛЕС

ЕУ ќе му помага на Велес со три капитални проекти. Сите проекти се во најава, но со потпишани договори. Брисел ќе финансира изградба на пречистителна ...
ГРАДОНАЧАЛНИЧКАТА АРСОВСКА СЕ ИСКАРА СО АСОЦИЈАЦИЈАТА НА АРХИТЕКТИ, ПРОЕКТАНТИТЕ НА УНИВЕРЗАЛНА САЛА И МИНИСТЕРКАТА ЗА КУЛТУРА

ГРАДОНАЧАЛНИЧКАТА АРСОВСКА СЕ ИСКАРА СО АСОЦИЈАЦИЈАТА НА АРХИТЕКТИ, ПРОЕКТАНТИТЕ НА УНИВЕРЗАЛНА САЛА И МИНИСТЕРКАТА ЗА КУЛТУРА

Градоначалничката Данела Арсовска денеска се искара со претставниците на Асоцијацијата на архитекти на Македонија (ААМ), проектантите на Универзална с ...
ПОЛИТИЧАРИТЕ НЕ СЕ СТРУЧНИ ДА ЈА ОЦЕНУВААТ БЕЗБЕДНОСТА НА УНИВЕРЗАЛНА САЛА ТУКУ ИНЖЕНЕРИТЕ, ВЕЛИ АСОЦИЈАЦИЈАТА НА АРХИТЕКТИ

ПОЛИТИЧАРИТЕ НЕ СЕ СТРУЧНИ ДА ЈА ОЦЕНУВААТ БЕЗБЕДНОСТА НА УНИВЕРЗАЛНА САЛА ТУКУ ИНЖЕНЕРИТЕ, ВЕЛИ АСОЦИЈАЦИЈАТА НА АРХИТЕКТИ

Асоцијацијата на архитекти на Македонија (ААМ) смета дека политичарите не смеат да кажуваат оти проектот за Универзална сала е небезбеден, бидејќи тие ...
1 2 3 9 10 / 81 НАПИСИ