Таг: Работна група

СО НОВИОТ ПЛАН ЗА МАЛ РИНГ, „ШПАНСКИ СКАЛИ“ И МАЈКА ТЕРЕЗА ДА СЕ ИЗБРИШАТ, СПОМЕНИЦИТЕ ДА СЕ ДИСЛОЦИРААТ, БАРА РАБОТНАТА ГРУПА ЗА „СКОПЈЕ 2014“

СО НОВИОТ ПЛАН ЗА МАЛ РИНГ, „ШПАНСКИ СКАЛИ“ И МАЈКА ТЕРЕЗА ДА СЕ ИЗБРИШАТ, СПОМЕНИЦИТЕ ДА СЕ ДИСЛОЦИРААТ, БАРА РАБОТНАТА ГРУПА ЗА „СКОПЈЕ 2014“

Низа забелешки се поднесени на јавната анкета за Деталниот урбанистички план за Мал Ринг од Работната група за справување со проектот „Скопје 2014“ ко ...
МИНИСТЕРСТВОТО ЗА КУЛТУРА ЌЕ ГИ УКИНЕ НАЦИОНАЛНИТЕ ПЕНЗИИ ЗА ДОАЈЕНИТЕ И ТИТУЛАТА АМБАСАДОР НА КУЛТУРАТА ОТИ НЕ ПРИДОНЕСУВАЛЕ ЗА РАЗВОЈОТ

МИНИСТЕРСТВОТО ЗА КУЛТУРА ЌЕ ГИ УКИНЕ НАЦИОНАЛНИТЕ ПЕНЗИИ ЗА ДОАЈЕНИТЕ И ТИТУЛАТА АМБАСАДОР НА КУЛТУРАТА ОТИ НЕ ПРИДОНЕСУВАЛЕ ЗА РАЗВОЈОТ

Министерството за култура предлага да се укинат надоместоците за пензиите на доајените на културата како и титулата амбасадор на културата, во Предлог ...
СУГАРЕСКИ ОДБИВА ДА ГО ПОВЛЕЧЕ ЗАКОНОТ ЗА УРБАНИСТИЧКО ПЛАНИРАЊЕ ЗА КОЈ ИМА 250 АМАНДМАНИ

СУГАРЕСКИ ОДБИВА ДА ГО ПОВЛЕЧЕ ЗАКОНОТ ЗА УРБАНИСТИЧКО ПЛАНИРАЊЕ ЗА КОЈ ИМА 250 АМАНДМАНИ

250 амандмани се поднесени од пратениците за новиот Закон за урбанистичко планирање, од кои повеќето од власта што покажува дека законот не е добар и ...
ЌЕ СЕ ОТСТРАНУВААТ ВОСОЧНИ ФИГУРИ ОД МУЗЕЈОТ НА ВМРО

ЌЕ СЕ ОТСТРАНУВААТ ВОСОЧНИ ФИГУРИ ОД МУЗЕЈОТ НА ВМРО

Ќе се отстрануваат восочните фигури во Музејот на ВМРО и тој ќе добие ново име. Ова се предлага со извештајот на работната група за преиспитување на о ...
НОВИ ЗДРАВСТВЕНИ КАРТИЧКИ НЕМА ДА ИМА, ЛЕКАРИТЕ ДА СИ НАБАВАТ ДИГИТАЛЕН СЕРТИФИКАТ ЗА ДА ВЛЕЗАТ ВО СИСТЕМОТ

НОВИ ЗДРАВСТВЕНИ КАРТИЧКИ НЕМА ДА ИМА, ЛЕКАРИТЕ ДА СИ НАБАВАТ ДИГИТАЛЕН СЕРТИФИКАТ ЗА ДА ВЛЕЗАТ ВО СИСТЕМОТ

Печатење нови електронски здравствени картички засега нема, а лекарите на кои до крајот на годината ќе им истече картичката за да можат да влезат во з ...
АЛАЃОЗОВСКИ СО ПЕТЧЛЕНА РАБОТНА ГРУПА ЌЕ ГО АНАЛИЗИРА „СКОПЈЕ 2014“

АЛАЃОЗОВСКИ СО ПЕТЧЛЕНА РАБОТНА ГРУПА ЌЕ ГО АНАЛИЗИРА „СКОПЈЕ 2014“

Петчлена работна група за изработка на анализа за реализацијата и последиците од проектот „Скопје 2014” формирал вчера министерот за култура, Роберт А ...
СЀ Е ПОД КОНТРОЛА, МУ РЕКОЛ ЧАВКОВ НА НУХИУ ПОПЛАДНЕТО НА 27 АПРИЛ И СЕ ИСКЛУЧИЛ

СЀ Е ПОД КОНТРОЛА, МУ РЕКОЛ ЧАВКОВ НА НУХИУ ПОПЛАДНЕТО НА 27 АПРИЛ И СЕ ИСКЛУЧИЛ

Директорот на Биро за јавна безбедност и раководител на Оперативниот штаб Митко Чавков му одговорил на тогашниот министер за внатрешни работи Агим Нух ...
7 / 7 НАПИСИ