Таг: Тетово

1 67 68 69 70 71 75 690 / 745 НАПИСИ
ГОРИ ТЕТОВСКАТА ДИВА ДЕПОНИЈА

ГОРИ ТЕТОВСКАТА ДИВА ДЕПОНИЈА

Попладнево се запали тетовската дива депонија која се наоѓа на влезот во градот. Силниот оган создаде столб од чад вискок над педесетина метри кој пок ...
ПОЛА ТЕТОВО НЕМА ВОДА ЗА ПИЕЊЕ,  ПОЛА СО ЦРЕВА ГИ МИЈАТ УЛИЦИТЕ

ПОЛА ТЕТОВО НЕМА ВОДА ЗА ПИЕЊЕ,  ПОЛА СО ЦРЕВА ГИ МИЈАТ УЛИЦИТЕ

Како дваесетина години наназад, така и оваа година тетовци се мачат со недостаток од вода за пиење. На температири од 40 степени делови од градот со ч ...
ВЛАДАТА СКРАТИ 4,9 МИЛИОНИ ЕВРА ЗА ЗАШТИТА НА ЖИВОТНАТА СРЕДИНА ОТИ ПРОЕКТИТЕ НЕ СЕ РЕАЛИЗИРАЛЕ

ВЛАДАТА СКРАТИ 4,9 МИЛИОНИ ЕВРА ЗА ЗАШТИТА НА ЖИВОТНАТА СРЕДИНА ОТИ ПРОЕКТИТЕ НЕ СЕ РЕАЛИЗИРАЛЕ

Граѓанските иницијативи и здруженија  кои се залагаат за почист воздух се против кратењето на 4.9 милиони евра од Буџетот за 2017 предвидени за заштит ...
КОНЕЧНО ПОЧНА ЧИСТЕЊЕТО НА ТЕТОВСКАТА ДИВА ДЕПОНИЈА

КОНЕЧНО ПОЧНА ЧИСТЕЊЕТО НА ТЕТОВСКАТА ДИВА ДЕПОНИЈА

По неколку одложувања, денеска конечно започна со работа претоварната станица на која ЈКП Тетово ќе го складира и од каде ќе го транспортира градскиот ...
СЕ РЕВИТАЛИЗИРА ЕКОБИЛБОРДОТ ВО ТЕТОВО

СЕ РЕВИТАЛИЗИРА ЕКОБИЛБОРДОТ ВО ТЕТОВО

Започна целосна ревитализација на Градското дрво во Тетово, екобилбордот што во изминатиов период покажа знаци на сушење и од кое беа оштетени или укр ...
СЕ ИСУШИ ЕКОБИЛБОРДОТ ВО ТЕТОВО, ПОДАРОК ОД ГЕРМАНИЈА ВРЕДЕН 25.000 ЕВРА

СЕ ИСУШИ ЕКОБИЛБОРДОТ ВО ТЕТОВО, ПОДАРОК ОД ГЕРМАНИЈА ВРЕДЕН 25.000 ЕВРА

За нешто повеќе од три месеци откако беше поставена, речиси е исушена еколошката инсталација наречена “Градско дрво“, односно еколошко дрво или екобил ...
КОНЕЧНО ЌЕ СЕ РАСЧИСТУВА ДИВАТА ДЕПОНИЈА ВО ТЕТОВО

КОНЕЧНО ЌЕ СЕ РАСЧИСТУВА ДИВАТА ДЕПОНИЈА ВО ТЕТОВО

Тетовското ѓубре од дивата депонија на влезот од градот од наредната недела ќе се собира во специјални контејнери кои се поставени во новата претоварн ...
НИШТО НЕ СЕ ДОГОВАРА ПОД МАСА, РЕЧЕ ТАЧИ ПО СРЕДБАТА СО АХМЕТИ

НИШТО НЕ СЕ ДОГОВАРА ПОД МАСА, РЕЧЕ ТАЧИ ПО СРЕДБАТА СО АХМЕТИ

Лидерот на ДУИ Али Ахмети и лидерот на ДПА Мендух Тачи синоќа се сретнаа во еден тетовски ресторан. Иако беше речено дека и порано имале вакви средби, ...
НАМЕСТО ГЛАСОВИ, НА ПОЛИТИЧАРИТЕ ЌЕ ИМ ДАДЕМЕ ЃУБРЕ, ПРОТЕСТ КАЈ ТЕТОВСКАТА ДЕПОНИЈА

НАМЕСТО ГЛАСОВИ, НА ПОЛИТИЧАРИТЕ ЌЕ ИМ ДАДЕМЕ ЃУБРЕ, ПРОТЕСТ КАЈ ТЕТОВСКАТА ДЕПОНИЈА

Дивата депонија на влезот во Тетово сè уште останува нерешив проблем. Тоните натрупан смет, тешката миризба што постојано се шири и постојаната опaсно ...
УЧЕНИЦИ СОЗДАДОА РАЈСКИ ЕКОЛОШКИ ГРАДИНИ ВО ТЕТОВО

УЧЕНИЦИ СОЗДАДОА РАЈСКИ ЕКОЛОШКИ ГРАДИНИ ВО ТЕТОВО

За светскиот ден на еколошката средина учениците од осмо одделение од тетовското основно училиште „Братство - Миѓени“ изградија две органски градини в ...
1 67 68 69 70 71 75 690 / 745 НАПИСИ