Таг: Венко Филипче

1 79 80 81 82 83 810 / 822 НАПИСИ
ГОДИНАВА ЌЕ КУПИМЕ ЛЕКОВИ ЗА ПАЦИЕНТИ СО ДВЕ РЕТКИ БОЛЕСТИ, КОИ ДОСЕГА НЕ ПРИМАЛЕ ТЕРАПИЈА, НАЈАВИ ФИЛИПЧЕ

ГОДИНАВА ЌЕ КУПИМЕ ЛЕКОВИ ЗА ПАЦИЕНТИ СО ДВЕ РЕТКИ БОЛЕСТИ, КОИ ДОСЕГА НЕ ПРИМАЛЕ ТЕРАПИЈА, НАЈАВИ ФИЛИПЧЕ

Преку програмата за ретки болести со тендерот за оваа година Министерството за здравство ќе набави три нови лека, кои досега пациентите не ги примаа. ...
МАКЕДОНИЈА КАКО ЛИДЕР ВО ЈУГОИСТОЧНА ЕВРОПА ВО СПРАВУВАЊЕ СО ХИВ И СИДА ВО МАЈ ЌЕ БИДЕ ДОМАЌИН НА БОРДОТ НА ГЛОБАЛНИОТ ФОНД

МАКЕДОНИЈА КАКО ЛИДЕР ВО ЈУГОИСТОЧНА ЕВРОПА ВО СПРАВУВАЊЕ СО ХИВ И СИДА ВО МАЈ ЌЕ БИДЕ ДОМАЌИН НА БОРДОТ НА ГЛОБАЛНИОТ ФОНД

За превенција и третман на ХИВ, СИДА и туберкулоза од буџетот на Министерството за здравство годинава се одвоени 95 милиони денари, од кои 47 милиони ...
ЗАКОНОТ ЗА ПРЕЗЕМАЊЕ ДОКТОРИ ОД ПРИВАТНИТЕ БОЛНИЦИ ИСТЕКОЛ ВО 2016, СПЕЦИЈАЛИСТИ ГО ЧЕКААТ ФИЛИПЧЕ ДА ГО ПРАТИ ВО СОБРАНИЕ

ЗАКОНОТ ЗА ПРЕЗЕМАЊЕ ДОКТОРИ ОД ПРИВАТНИТЕ БОЛНИЦИ ИСТЕКОЛ ВО 2016, СПЕЦИЈАЛИСТИ ГО ЧЕКААТ ФИЛИПЧЕ ДА ГО ПРАТИ ВО СОБРАНИЕ

Специјалисти чекаат законски измени за да се вратат од приватните во државните болници. Важноста на законските одредби за директно преземање доктори о ...
ЗА ГРАДИНКА И УЧИЛИШТЕ ВАКЦИНАЦИЈАТА МОРА ДА Е ЗАДОЛЖИТЕЛНА, ВЕЛИ МИНИСТЕРОТ ФИЛИПЧЕ

ЗА ГРАДИНКА И УЧИЛИШТЕ ВАКЦИНАЦИЈАТА МОРА ДА Е ЗАДОЛЖИТЕЛНА, ВЕЛИ МИНИСТЕРОТ ФИЛИПЧЕ

Македонија ќе формира Национално тело за вакцинација, кое ќе биде одговорно за целокупниот процес за вакцинација во земјава. Ова било договорено на дв ...
ПАЦИЕНТИТЕ НЕМА ДА СЕ ВОДАТ НА МАТИЧЕН ЛЕКАР, ТУКУ НА МАТИЧНА АМБУЛАНТА

ПАЦИЕНТИТЕ НЕМА ДА СЕ ВОДАТ НА МАТИЧЕН ЛЕКАР, ТУКУ НА МАТИЧНА АМБУЛАНТА

Пациентите при избор на матичен лекар нема да се водат на име на избраниот лекар, туку на имe на приватната здравствена установа во која работи доктор ...
ПРАТЕНИЧКАТА ЛАЗАРОВА СО ПОВРЕДИ НА ГЛАВАТА ОСТАНУВА НА НЕВРОХИРУРГИЈА

ПРАТЕНИЧКАТА ЛАЗАРОВА СО ПОВРЕДИ НА ГЛАВАТА ОСТАНУВА НА НЕВРОХИРУРГИЈА

Пратеничката од СДСМ Мери Лазарова е во стабилна состојба, по вчерашната сообраќајна несреќа на патот Демир Капија-Удово. Министерот за здравство Венк ...
СКОПЈЕ, БИТОЛА И ГОСТИВАР ЌЕ ДОБИЈАТ ШКОЛИ ЗА РОДИТЕЛИ

СКОПЈЕ, БИТОЛА И ГОСТИВАР ЌЕ ДОБИЈАТ ШКОЛИ ЗА РОДИТЕЛИ

Школи за родителство во поликлиниката Јане Сандански во Скопје, во Клиничката болница во Битола и во општата болница во Гостивар, ќе се отворат преку ...
РЕНДГЕН СНИМКИТЕ ОД ЕДНА БОЛНИЦА НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПРОЧИТААТ ВО ДРУГА ПОРАДИ НЕЗАВРШЕНА ДИГИТАЛИЗАЦИЈА

РЕНДГЕН СНИМКИТЕ ОД ЕДНА БОЛНИЦА НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПРОЧИТААТ ВО ДРУГА ПОРАДИ НЕЗАВРШЕНА ДИГИТАЛИЗАЦИЈА

Недовршениот проект за дигитализација на радиодијагностиката, што во 2012 година го воведе поранешниот министер за здравство Никола Тодоров, им отежна ...
БОЛНИЦИТЕ ВО ТЕТОВО, БИТОЛА И ШТИП ДА НЕ ПРЕПРАЌААТ РОДИЛКИ ВО СКОПЈЕ, ЕДНА ОД МЕРКИТЕ ЗА НАМАЛУВАЊЕ НА СМРТНОСТА КАЈ МАЈКИТЕ И БЕБИЊАТА

БОЛНИЦИТЕ ВО ТЕТОВО, БИТОЛА И ШТИП ДА НЕ ПРЕПРАЌААТ РОДИЛКИ ВО СКОПЈЕ, ЕДНА ОД МЕРКИТЕ ЗА НАМАЛУВАЊЕ НА СМРТНОСТА КАЈ МАЈКИТЕ И БЕБИЊАТА

Секое родилиште ќе има живото-спасувачки лекови за мајки и бебиња, а родилки нема да се препраќаат од Битола, Штип и Тетово во Скопје, најави денес ми ...
МАКЕДОНИЈА КАНДИДАТ ЗА ПРОЕКТОТ НА БИЛ И МЕЛИНДА ГЕЈТС ЗА ВАКЦИНИ ПРОТИВ ХПВ

МАКЕДОНИЈА КАНДИДАТ ЗА ПРОЕКТОТ НА БИЛ И МЕЛИНДА ГЕЈТС ЗА ВАКЦИНИ ПРОТИВ ХПВ

До крајот на годината ќе се знае дали Македонија ќе влезе во проектот на Бил и Мелинда Гејтс за донација на деветовалентна вакцина против ХПВ. Министе ...
1 79 80 81 82 83 810 / 822 НАПИСИ