Таг: Венко Филипче

1 80 81 82 83 820 / 822 НАПИСИ
ЗАКОНСКИТЕ ИЗМЕНИ ЗА ПАРАЛЕЛНИОТ УВОЗ НА ЛЕКОВИ ПОВЛЕЧЕНИ ОД СОБРАНИЕ ПОРАДИ ТЕХНИЧКИ НЕДОСТАТОЦИ, ВЕЛИ МИНИСТЕРОТ ФИЛИПЧЕ

ЗАКОНСКИТЕ ИЗМЕНИ ЗА ПАРАЛЕЛНИОТ УВОЗ НА ЛЕКОВИ ПОВЛЕЧЕНИ ОД СОБРАНИЕ ПОРАДИ ТЕХНИЧКИ НЕДОСТАТОЦИ, ВЕЛИ МИНИСТЕРОТ ФИЛИПЧЕ

Предлог-законот за измени на Законот за лекови и медицински средства, со кои треба да се направат измени во делот на паралелниот увоз на лекови, денес ...
НА ЕДНА ОД НАРЕДНИТЕ СЕДНИЦИ НА ВЛАДАТА ЌЕ ОДЛУЧИМЕ ЗА КЛИНИЧКИОТ ЦЕНТАР, КАЖА ЗАЕВ

НА ЕДНА ОД НАРЕДНИТЕ СЕДНИЦИ НА ВЛАДАТА ЌЕ ОДЛУЧИМЕ ЗА КЛИНИЧКИОТ ЦЕНТАР, КАЖА ЗАЕВ

Конечната одлука за изградба на новиот Клинички центар „Мајка Тереза“ во Скопје ќе се донесе на една од наредните седници на Владата, објави премиерот ...
НАПРАВИВМЕ ИТНА НАБАВКА ЗА ДА НЕ ОСТАНАТ ДИЈАБЕТИЧАРИТЕ БЕЗ ИНСУЛИН, ВЕЛИ МИНИСТЕРОТ ФИЛИПЧЕ

НАПРАВИВМЕ ИТНА НАБАВКА ЗА ДА НЕ ОСТАНАТ ДИЈАБЕТИЧАРИТЕ БЕЗ ИНСУЛИН, ВЕЛИ МИНИСТЕРОТ ФИЛИПЧЕ

Болните од дијабетес го користат и инсулинот што Министерството за здравство го доби како донација од еден од производителите и инсулинот на кој Агенц ...
ФИЛИПЧЕ ПAK ЌЕ ГИ СПОЈУВА СКОПСКИТЕ КЛИНИКИ ВО ЕДЕН КЛИНИЧКИ ЦЕНТАР

ФИЛИПЧЕ ПAK ЌЕ ГИ СПОЈУВА СКОПСКИТЕ КЛИНИКИ ВО ЕДЕН КЛИНИЧКИ ЦЕНТАР

Скопските клиники повторно ќе се спојуваат во еден клинички центар, најави новиот министер за здравство Венко Филипче. Тој кажа дека на тој начин сака ...
ФИЛИПЧЕ НАЈАВИ ПОГОЛЕМИ ДНЕВНИЦИ ЗА ДЕЖУРСТВА ЗА ДОКТОРИТЕ И МЕДИЦИНСКИТЕ СЕСТРИ ОД МАРТ

ФИЛИПЧЕ НАЈАВИ ПОГОЛЕМИ ДНЕВНИЦИ ЗА ДЕЖУРСТВА ЗА ДОКТОРИТЕ И МЕДИЦИНСКИТЕ СЕСТРИ ОД МАРТ

Дневниците за дежурства на докторите и медицинските сестри на клиниките и во болниците, следната година ќе бидат поголеми, а обезбедени се и пари за п ...
АГЕНЦИЈАТА ЗА ЛЕКОВИ ОДОБРИ КОРИСТЕЊЕ НА УВЕЗЕНИОТ ИНСУЛИН, ИСПИТУВАЊАТА ПОКАЖАЛЕ ДЕКА Е КВАЛИТЕТЕН И БЕЗБЕДЕН

АГЕНЦИЈАТА ЗА ЛЕКОВИ ОДОБРИ КОРИСТЕЊЕ НА УВЕЗЕНИОТ ИНСУЛИН, ИСПИТУВАЊАТА ПОКАЖАЛЕ ДЕКА Е КВАЛИТЕТЕН И БЕЗБЕДЕН

Агенцијата за лекови и медицински помагала (МАЛМЕД) соопшти дека денес донела решение да дозволи дистрибуција на инсулин во инсулинските аптеки во зем ...
ФИЛИПЧЕ ПРЕГОВАРА СО ТЕВДОВСКИ ЗА ЗГОЛЕМУВАЊЕ НА БУЏЕТОТ ЗА РЕТКИ БОЛЕСТИ

ФИЛИПЧЕ ПРЕГОВАРА СО ТЕВДОВСКИ ЗА ЗГОЛЕМУВАЊЕ НА БУЏЕТОТ ЗА РЕТКИ БОЛЕСТИ

Зголемување на средствата за набавка на лекови за ретки болести и промена на законската регулатива за да се обезбеди континуирана грижа за овие пациен ...
ФИЛИПЧЕ ТРЕБА ДА ГО СПАСУВА ЗДРАВСТВОТО КАКО ДА СПАСУВА ПАЦИЕНТ НА УМИРАЊЕ СО ДОЛГ ОД 57 МИЛИОНИ ЕВРА

ФИЛИПЧЕ ТРЕБА ДА ГО СПАСУВА ЗДРАВСТВОТО КАКО ДА СПАСУВА ПАЦИЕНТ НА УМИРАЊЕ СО ДОЛГ ОД 57 МИЛИОНИ ЕВРА

Увоз на сомнителни лекови со паралелен увоз, болници без лекари, недоволно медицински сестри, недостиг од реагенси, лекови и материјал за работа, преп ...
СОБРАНИЕТО ГО ИЗБРА ФИЛИПЧЕ ЗА МИНИСТЕР ЗА ЗДРАВСТВО

СОБРАНИЕТО ГО ИЗБРА ФИЛИПЧЕ ЗА МИНИСТЕР ЗА ЗДРАВСТВО

Неврохирургот Венко Филипче од СДСМ беше избран за нов министер за здравство со 62 гласа „за“ на денешната седница во Собранието. Веднаш по него, за м ...
СЕЛА ИГРА НА КАРТАТА ДЕКА ФИЛИПЧЕ НЕМА ДА ДОБИЕ МНОЗИНСТВО ВО СОБРАНИЕТО

СЕЛА ИГРА НА КАРТАТА ДЕКА ФИЛИПЧЕ НЕМА ДА ДОБИЕ МНОЗИНСТВО ВО СОБРАНИЕТО

Лидерот на Алијансата за Албанците Зијадин Села се надева дека неврохирургот Венко Филипче како предлог за министер за здравство од СДСМ нема да добие ...
1 80 81 82 83 820 / 822 НАПИСИ